AcasăCORONAVIRUSCazul Halep. A avut sportiva efecte secundare de la vaccin? Medicamentul interzis...

Cazul Halep. A avut sportiva efecte secundare de la vaccin? Medicamentul interzis i le-a accentuat

Este foarte probabil ca medicii să fi rămas fără soluții

Acuzația de dopaj la adresa tenismenei Simona Halep continuă să suscite dezbateri aprinse. Una dintre ipotezele vehiculate a fost aceea că medicamentul Roxadustat ar fi fost administrat pentru a combate efectele adverse ale vaccinării Covid. Medicii spun însă că cei care i-au administrat substanța nu s-au gândit nicio clipă la acest lucru, pentru că medicamentul ar fi accentuat formarea de trombi, agravându-i starea.

După vaccinarea anti-Covid, performanțele Simonei Halep au scăzut vizibil, la acest lucru adăugându-se și accidentări tot mai ciudate. Vestea că a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă, cunoscându-se integritatea sportivei, a șocat pe toată lumea. Mai ales că medicamentul administrat avea și niște efecte adverse teribile. De ce a fost nevoie de acest medicament, este o întrebare la care nimeni nu a dat un răspuns până acum, în condițiile în care răspunsul ar fi unul crucial. Să iei cu bună știință un medicament aflat pe lista substanțelor dopante pentru a-ți îmbunătăți performanțele sportive este imposibil de crezut în cazul Simonei Halep. O ipoteză viabilă ar fi legată de disperarea medicilor în fața unor simptome inexplicabile de slăbiciune și oboseală, exact acelea pe care le-au experimentat marea majoritatea a celor vaccinați anti-Covid. Cu toate acestea, cei care i-au administrat Roxadustat nu au făcut nicio clipă legătura cu vaccinul și cu posibilitatea crescută ca acesta să contribuie la formarea de trombi, pentru că atunci și-ar fi dat seama că mai mult agravează lucrurile. ”În primul rând noi trebuie să știm dacă Simona Halep avea sau nu vreo formă de anemie. Roxadustat nu te ajută în niciun fel dacă suferi de un efect advers al vaccinării Covid. Eu cred că gândirea care a stat în spatele administrării preparatului a fost exact creșterea oxigenării. Dacă sportiva nu era anemică, poate medicii au observat acest fenomen de oboseală excesivă, care nu se justifica nici prin alterarea funcției cardiace, nici prin anemie sau alte cauze de scădere a oxigenării țesuturilor. S-au gândit, deci, să-i mărească nivelul de oxigenare, prin creșterea numărului de hematii, adică să inducă o poliglobulie, care să compenseze fenomenul. Exact ca în cazul populațiilor care trăiesc la altitudini mari și compensează rarefierea aerului printr-o poliglobulie naturală”, ne-a declarat dr. Oana Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Medicamentul favorizează apariția cheagurilor

Medicii nu s-au gândit la trombi, la împiedicarea formării de trombi, la împiedicarea obstrucției vasculare prin trombi, pentru că Roxadustatul favorizează coagularea sângelui și și-ar fi dat seama că acest tratament nu este ceea ce-și doresc, consideră dr. Oana Secară. ”Dacă cineva s-ar fi gândit că vaccinul este cel care a indus această stare a organismului, care nu mai permite performanțele scontate, atunci ar fi trebuit să administreze un preparat care să defavorizeze formarea de trombi, care să dilate patul vascular, pentru a compensa o eventuală obstruare sau îngustare prin prezența de trombi, astfel încât perfuzia țesuturilor să fie mai bună. Părerea mea este că cine a recomandat acest preparat nu s-a gândit sub nicio formă la mecanismul legat de efectele adverse ale vaccinului. Probabil s-a gândit doar cum să suplimenteze oxigenarea țesuturilor, în condițiile în care constata că țesuturile nu mai au aceeași performanță. Și-a dat seama că este o problemă de oxigenare, dar problema de oxigenare nu venea de la numărul de hematii, dacă, repet, sportiva nu era anemică, și probabil că venea de la perfuzia mai scăzută, posibil prin obstrucția sau îngustarea vaselor la anumite nivele”, ne-a mai precizat dr. Oana Secară, director medical al Spitalului Municipal Onești.

Prospectul medicamentului, înfiorător

Prospectul Roxadustat, de pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului, conține efecte adverse înfiorătoare. Printre acestea se numără evenimente trombotice vasculare, iar recomandarea pentru medici este să se evalueze foarte atent riscurile în raport cu beneficiile care ar putea rezulta din tratamentul cu Roxadustat. ”În rândul pacienților din studiile clinice, tromboza venoasă profundă a fost raportată frecvent, iar embolia pulmonară mai puțin frecventă. Majoritatea evenimentelor de tromboză venoasă și embolie profundă au fost grave”, se arată în prospectul medicamentului.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.017 afisari

30 COMENTARII

  1. orice medicament ar fi luat, el trebuia trecut pe formular. Ori e un test fals pozitiv, ori femeia a luat medicamentul ca sa-si creasca capacitatea de efort. Daca l-a luat, trebuia sa stie ca era interzis de 2 luni, posibil sa fi ratat update-ul ca si Sarapova care se dopa cu Meldonium si nu a luat nota cand a fost interzis si au prins-o la vreo luna distanta.

  2. Uite ca obedienta si slugarnicia fata de usi straine nu ajuta la nimic.Simona a avut de unde invata daca nu din istoria Romaniei de la un ortodox ca si ea ,Djokovic, dar cand iubirea de bani e mai mare decat cea de mosie asta se intampla.

  3. Poate nu a luat un medicament in cazul nostru Roxadustat, ci un alt tratament (posibil inovator care nu se afla inca pe piata) care continea acea substanta si care nu avea efectele secundare asociate cu medicamentul. E plauzibila varianta asta ?

  4. Bucatareasa analfabeta functional claudia a avortat un „articolas” probabil după ce a tras ceva pe nasete.

  5. Capul Simonei statea de mult la alte prostii nu la tenis!
    A inceput sa insire barbatii si ii place mai mult decat tenisul.
    De dopat se dopeaza demult sa-i duca bani lui tacsu, cunoscut ca avar si lacom in minoritatea aromana.
    Restul, sa suporte si sa culeaga roadele.

  6. Cum sa ai incredere i propaganda drogatilor din occident care au vindut vaccinuri si au omorit milioane de oameni nevinovati ,NATO este producatorul in laboratoarele din Ucraina a virusului criminal care a omorit peste 6000 000 de persoane in toata lumea,Numai prostii sau vaccinat

  7. ATI OBSERVAT CA DOCTORITA CARE O ARE IN GRIJA PE SIMONA HALEP ESTE DOCTOR O.R.L? DAR STITI CA EA E SORA EUROPARLAMENTAREI CORINA CRETU? DE CE SA AI UN MEDIC DE MEDICINA SPORTIVA, CAND POTI SA TE GUDURI PE LANGA POLITICIENI? VILA DIN PRIMAVERII…O TRANZACTIE DE POLITICHIE….DOCTOR LEGAT DE POLITICHIE…BARBATI INSIRATI CA MARGELELE, DE 2 ANI SE PREZINTA SIMONA, CAM CA DRAGNEA…

    DEONTOLOGILOR, CE CAUTA UN DOCTOR ORL, SORA UNUI EUROPARLAMENTAR LANGA SIMONA HALEP SI NU UN DOCTOR SPECIALIST IN MEDICINA? BAGAJELE UNUI SPORTIV POT FI FOARTE DIVERSE…FIX CA MENIUL CARE I S-A SERVIT…SIMO, IN CE TE BAGASI, DE TI-AI ARUNCAT IN AER TOATA MUNCA?! TIRIAC TE-A ARUNCAT LA GUNOI…DANA SAFTA SE FACEA CA IL INGRIJESTE SI PE ION ILIESCU, DAR ACOLO NU S-A GRESIT…

    SIMO, SIMO…POLITICHIA DISTRUGE TOT CE ATINGE…CICA ERA PRIETENA CU DANA SAFTA DE 8-9 ANI. .HAI, SA MOARA CINE MINTE?! CINE A VARAT-O PE DANA SAFTA IN STAFFUL SIMONEI HALEP…ADICA DIN DIRECTOR LA ELIAS , DEVENI INSOTITOARE DE SPORTIVI, ASA, DE OHA?!

  8. Èsti un dulcik,iuby.Un zmăurik .Tio trimit niste pupici😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙😙mai vrei?

  9. @ Excaladarea dezbaterii despre ,,dopaj la Halep” este în favoarea altor „muratogli” și a altora, cărora li se face spațiu de promovare pozitivă pe deficitul obținut cu ,,dopaj la Halep”, !
    Djokovic, unul dintre idolii lui CT Popescu, deja speră la prezența la Australian Open, ?
    & Care „amplifică” discuția contribuie și cu resurse, ! ‘ ?

  10. & Un alt aspect este că ,,dopaj la Halep” a apărut după ce Halep a acceptat colaboratorul tânăr cu care să lucreze la Muratoglu, ?

  11. & Halep jucând un tenis ce consumă multe resurse, probabil că la Muratoglu nu e ieftin de obținut „energia”, ?

  12. @ I-a schimbat „markerul” la antrenament, i-a pus unul mai modern și i-a ieșit cu EPO, ? Nu mai aleargă lumea ca pe vremuri și vaccinarea e precum conservantul la murături, îi ține tari pe vaccinați pe durata stabilită de producători, ?

  13. @ Și că se insistă cu vaccinarea la sportivi, laboratoarele au testele pentru sportivi vaccinați sau și pentru sportivi nevaccinați, ? Dacă testele pentru sportivii vaccinați dau diferențe la sportivii nevaccinați, ?

  14. & Probabil că a consumat multă „energie NATO”, ? Când joacă Halep trebui să mai trimită americanii bani și trupe la Constanța, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger