Cauta

Scandal la US Open din cauza unui tricou

Ultimul Grand Slam al anului este marcat nu numai  de seria de abandonuri din cauza caniculei, dar si de controverse si tensiuni privind regulamentele aplicate de organizatori.

Subiect fierbinte pe terenurile de la Flushing Meadows

Serenei Williams i-a fost interzis sa poarte costumul mulat conceput de Nike, o decizie corecta, suntem pe un teren de tenis, nu intr-o arena de circ. Jucatoarea a avut  probleme cu “coagularea sangelui” dupa super-mediatizarea posturii de “mamica”, dar da bine cu racheta pe Flushing Meadows si imbracata, mai nou, intr-o fusta infoiata. In schimb e tras de par sa o penalizezi pe Alize Cornet pentru „conduita nesportiva” doar pentru ca si-a scos tricoul pe marginea terenului ,dintr-un motiv banal, il imbracase invers, cum sa joci incomodat la gat? Penalizarea data de arbitrul Christian Rask a fost intens criticata, oficialul fiind acuzat de sexism. Dupa meci(pierdut de Alize in fata sudezei Johanna Larsson), United States Tennis Association a declarat ca „exista o politica” prin care femeilor le este interzis sa isi scoata tricourile pe teren si ca sanctiunea a fost corect aplicata. O asemenea regula nu exista insa cand vine vorba de jucatorii de sex masculin, care au voie sa se schimbe. U.S.T.A a revenit cu precizari, in care afirma ca „toti jucatorii se pot schimba in timp ce sunt asezati pe scaun”. „Nu ar fi trebuit niciodata sa se intample asa ceva. Daca ar fi sa spun tot ce cred, ar trebui sa fiu cenzurata, pentru ca eu cred ca e ridicol”, a reactionat  Victoria Azarenka. Un regulament “nedrept”, a anuntat si WTA, precizand ca la US Open ar trebui „clarificate” regulile pentru toti sportivii, in mod egal. „Toate jucatoarele m-au sustinut si mi-au spus ca daca voi primi amenda vor face scandal, mergem la WTA si facem o revolutie. Le-am spus sa se calmeze si sa vedem intai ce se va intampla”, a adaugat Alize Cornet. Pana la urma jucatoarea nu a fost amendata pentru gestul sau.

Ultimele stiri

  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Exit mobile version