Cauta

Marco Simone, dorit antrenor la Astra

Inlocuitorul lui Gheorghe Multescu pe banca tehnica a echipei de la Dunare ar putea fi fostul mare atacant al echipelor AC Milan, PSG si AS Monaco.

Italianul n-ar refuza Liga 1

La 43 de ani, Marco Simone incearca sa-si faca un nume in antrenorat. Deocamdata, are o singura experienta, de nici un an (septembrie 2011 – mai 2012), la AS Monaco, grupare pentru care a marcat 28 de goluri in 74 de meciuri ca jucator.

Simone, pe cand antrena AS Monaco

Finantatorul Astrei Ploiesti, miliardarul Ioan Niculae vrea sa dea lovitura cu fosta glorie a fotbalului italian. Ramas fara antrenor principal, dupa demiterea lui Gigi Multescu, finantatorul giurgiuvenilor cauta un tehnician care sa se potriveasca urmatorului profil: sa fie tanar, cu un CV impresionant ca jucator si dispus sa lucreze in Liga 1; iar cartea de vizita a lui Marco Simone indeplineste toate aceste conditii.

A fost impresar, patron de club si antrenor

Retras din activitate in 2004, Marco Simone a trecut direct in biroul conducatorului, devenind actionar la gruparea Legnano, din Serie C1 italiana. Ulterior, si-a luat brevetul de agent FIFA, dar nici acest rol nu i s-a potrivit, astfel ca, in septembrie 2011 a revenit in iarba, ca antrenor al echipei AS Monaco. N-a rezistat decat opt luni, fiind demis in luna mai a acestui an de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev, noul proprietar al clubului.

Cosmarul Stelei in ’97

In 1997, pe cand imbraca tricoul formatiei PSG, Marco Simone a jucat impotriva Stelei, in Cupa UEFA. A fost o „dubla” de trista amintire pentru bucuresteni, spulberati in meciul de la Paris (scor 0-5) dupa ce mansa de la Bucuresti se terminase 3-2 in favoarea Stelei (ulterior, 3-0 la masa verde, deoarece francezii au folosit un jucator suspendat). In palmaresul de fotbalist, Simone are 4 titluri in Italia, toate cu Milan (’92, ’93, ’94 si’96), o Liga a Campionilor (cu Milan, in ’94) si doua Supercupe ale Europei (’89 si ’94, tot cu Milan), plus campionatul in Franta, cu Monaco, in ’98.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version