Cauta

Lucescu si strambii din fotbal

Romania e tara in care solul nu permite sa creasca recunostinta. Floare rara, pamant neroditor, ce sa-i faci?! Ce pateste Mircea Lucescu zilele astea e chiar definitoriu pentru esenta acestui neam – tradat chiar de copiii sai, muscat de cei pe care i-a hranit si crescut.

„Il Luce” antreneaza nationala Turciei fiindca in Romania nu s-au gasit cateva milioane de euro care sa-i rasplateasca pe masura valorii munca. Din cand in cand, selectionerul „otomanilor” vorbeste in cate un interviu despre implicarea sa in fotbal, iar printre declaratii strecoara si cate o amintire din perioada cand influenta decisiv mersul si dezvoltarea fotbalului romanesc.

Fara sa atace pe cineva, Lucescu a fost bagat intr-un conflict chiar cu copiii sai de suflet, fostii jucatori pe care i-a crescut, unii inca de la nivelul junioratului. La mijloc nu-i niciun interes de a lovi in soclul uriasului tehnician, e pur si simplu setea de sange amestecat cu zoaie a ziaristului de tip nou; jurnalistul progresist fatat de o societate pentru care idoli sunt MM si LCK, nulitati ridicate la nivel de branduri.

Din pacate, o parte dintre elevii generatiei ’80 au cazut in capcana, desi asta nu e o scuza pentru ei. Sunt oameni in toata firea, purii care ar fi trebuit sa stie ca intr-un personaj ca Mircea Lucescu nu se loveste. Cu atat mai putin acum, cand anii s-au asternut pe umerii incarcati de glorie, sudoare si performanta ai celui mai respectat antrenor roman. Dar, ce pretentii sa ai?! Unora li s-a strambat si coloana vertebrala, nu doar numele, iar altii revarsa mizerabile frustrari in capul parintilor. Spun ca nu mai stau sa-l asculte pe „nea Mircea”, au lucruri mai importante de facut. Asa-i, si comisioanele se numara printre lucrurile alea importante, iar in ziua de azi chiar trebuie sa muncesti pentru un procent din salariul jucatorului adus!

Noroc ca Lucescu joaca in alta liga. A avut grija sa le reaminteasca asta epigonilor sai. Si bine a facut! „Ei nu puteau decat sa atace masculul Alpha. Daca se luau de altul care nu insemna nimic, nu-i asculta nimeni! Dar eu sunt masculul alfa in fotbalul romanesc!”.

Ultimele stiri

  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Mercedes recunoaște: mașinile electrice nu-i măresc profitul
  • Rareş Bogdan: Avem o șansă istorică pentru Capitală/Referiri la „partidul extremist” AUR: Să sperăm că partidul pro-rus nu va intra deloc în Parlament
  • Umanismul golănesc al Occidentului
  • Trump Trade Wars 2.0 – pericol real sau sperietoare?
  • Am avut un ministru formidabil și n-am știut
  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard, mincinosule!”
  • Exit mobile version