Cauta

Ingheata returul Ligii 1?!

Campionatul intern de fotbal a ajuns intr-atat de jos, din punct de vedere valoric si al interesului, incat s-ar putea intrerupe brusc la jumatatea sezonului in curs.

Liga 1, aproape de pragul inghetului

Cu patroni arestati si spectatori alungati de pe stadioane, cu jucatori neplatiti si datorii de milioane de euro, Liga 1 este o competitie care nu mai intereseaza pe nimeni. S-a convins de asta si Arpad Paszkany, omul banuit ca s-ar afla in spatele achizitionarii drepturilor tv de catre firma malteza Intel Sky Broadcast. Tot mai multe voci din campionat vorbesc despre retragerea lui Paszkany din aceasta afacere, mai ales ca la 1 februarie este scadenta de plata a celei de-a doua rate din contractul drepturilor tv. La mijloc sunt 14 milioane de euro, bani fara care Liga 1 nu poate exista. Presedinte la CSMS Iasi, Florin Prunea este convins ca returul nu se va relua daca patronul CFR-ului nu face rost de acesti bani: „Daca nu vin banii din drepturile tv, campionatul se opreste din retur. Sigur, eu sper sa nu fie probleme, dar se vorbeste ca ar fi probleme foarte, foarte mari. Daca sunt probleme cu aceste drepturi tv, parerea mea este ca se va opri campionatul. Nu e o exprimare prea dura. Cu siguranta ca sezonul 2014/ 2015 nu va mai continua. Toate cluburile, exceptand poate Steaua, asteapta rata din ianuarie ca sa-si plateasca datoriile catre jucatori pe lunile precedente”. In opinia lui Florin Prunea, fotbalul romanesc a ajuns in aceasta situatie deoarece aproape toate cluburile depind de banii unui singur investitor, neexistand sponsori sau alte surse de finantare. „Cum dispare acea persoana… Luati exemplu. Domnul Gheorghe Stefan, de la Piatra Neamt… Echipa Ceahlaul, daca nu va veni cineva sa o ia, cu siguranta ca va disparea! Si exemplele pot continua. Eu cred ca problema principala a fotbalului romanesc este ca fiecare club, in momentul in care a ajuns sa depinda de o singura persoana, era clar ca, daca acea persoana va avea o problema de sanatate sau de alta natura, cluburile dispar”, a continuat fostul portar al nationalei.
Cu exceptia campioanei Steaua, niciun alt club din Romania nu se poate lipsi de banii din drepturile tv. CFR Cluj, Astra Giurgiu, FC Botosani, Dinamo, Rapid,  Viitorul Constanta, FC Brasov, „U” Cluj si Otelul depind de finantarile unor oameni de afaceri, in timp ce Petrolul, FCM Tg.Mures, CS U Craiova, Pandurii, Gaz Metan Medias, Ceahlaul, CSMS Iasi si Concordia Chiajna primesc bani (si) de la autoritatile locale.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version