Cauta

In arsita noptii

In fata unui stadion cam saracut in spectatori, Dinamo a reusit, dupa destule opinteli, sa-i infranga pe ceferistii lui Paskany in alergatura pusa la cale de FRF pentru obtinerea titlului de proprietate asupra Supercupei din anul acesta.

Cum vipia din timpul zilei, care ne-a topit cu cele 39 de grade ale lui Celsius, nu s-a potolit nici la caderea intunericului, sarmanii fotbalisti, veniti din pregatire de prin muntii racarosi ai Austriei sau a altor tari dotate de Dumnezeu cu asa ceva, au inotat in arsita noptii pana la sufocare cu gandul la cupa poleita cu surogat de aur. Ales maestrul de ceremonii, Ovidiu Hategan, insotit de inca cinci galbeze, a facut si el ce a putut sub coviltirul Arenei Nationale, dand, de cateva ori, ca toti arbitri, cu palma in poteca, confirmandu-ne ca arbitrajul in fotbal ramane o pacoste pe capul echipelor, chestiune vazuta de altfel de noi toti cu ocazia Turneului European, cand vreo cativa fluierici gafeuri au fost urcati in parapante si trimisi in tarile lor de bastina. Intr-un vacarm de nedescris, in ciuda doar a catorva mii de impatimiti, Dinamo a condus jocul, dovedind o mai buna posesie a mingii, o gandire tactica si, mai ales, o vointa de a invinge caldura sufocanta. Dar, cum se mai intampla in jocul cu buclucasa, clujanul Valente i-a aplicat in minutul 36 o scatoalca lui Balgradean, deschizand scorul, in ciuda faptului ca baietii lui Bonetti arestasera mingea aproape total.

Scosi din pepeni de intamplare, ’’cainii rosii’’ se reped cu toata haita si izbutesc in minutul 62 sa-i sfartece plasa portarului Stancioiu, dupa ce cu putin timp in urma muscasera din bara sprijinita de acesta. Bucurie mare pe banca dinamovista, lustruita cu strasnicie, gratie dorintei antrenorului Bonetti, de golgeterul Danciulescu. Cum timpul trece, si niciuneia din echipe nu-i iese nimic, meciul se catapulteaza in prelungiri. Cei din Stefan cel Mare alearga si creaza faze periculoase, si, in minutul 100, Tugudean, varat in teren la inceputul reprizei a doua, inscrie al doilea gol pe langa manusa lui Stancioiu ! Cand toata suflarea sufocata de caldaura credea ca balul s-a incheiat, calaul Kapetanos, introdus de Andone abia in minutul 78 al partidei, egaleaza cu o lovitura superba de cap. Tabela arata 2-2, iar atacurile celor doua combatante au fost de-a surda, situatie care le impinge la loviturile de departajare. Aici, ce sa vezi? Doi dintre ceferisti, Sougou si Hora, au trimis mingea unde nu trebuia, iar de la dinamovisti, excelentul Tugudean, tocmai eroul meciului, trage cu sete in laba piciorului stang a nefericitului Stancioiu, dandu-i-o peste cap si facandu-l sa stea, la ultima lovitura a elevilor lui Bonetti, precum barza la vanat de broaste! Cu aceasta ultima isprava, Dinamo castiga Supercupa, iar clujenii o iau agale spre Feleac! Cat despre Hategan, asistat de cei cinci martori adormiti, se poate spune ca n-a acordat doua henturi importante si nu i-a facut cadou un cartonas rosu impetuosului Deac. In rest, caldura mare, cum mai spuneam.

Ultimele stiri

  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version