Cauta

Fotbalistii inzapeziti, salvati cu TAB-ul

Dupa 44 de ore de chin, frig si foame, cei noua fotbalisti ai campioanei Romaniei, Otelul Galati, au fost adusi la Bucuresti dupa interventia presedintelui Marius Stan la autoritatile galatene. Extragerea acestui „commando” din campul inzapezit a starnit, insa, mania celorlati 400 de calatori aflati in trenul trenul InterRegio 1574 Galati – Bucuresti.

TAB-urile salvatoare

Cei noua fotbalisti greu incercati – Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sarghi, Silviu Ilie, Cornel Rapa, Cristian Branet, Gabriel Viglianti, Ionut Neagu si Sergiu Costin – au fost salvati, ieri dimineata, din trenul groazei paralizat undeva in zona Garii Faurei.

Jucatorii galateni au ajuns la Bucuresti cu elicopterul lui Niculae

Initial, elevii lui Dorinel Munteanu au fost luati din vagon cu un TAB al Armatei, iar apoi au fost dusi intr-o zona unde elicopetrul trimis de patronul Astrei Ploiesti, Ioan Niculae, putea ateriza. Extragerea fotbalistilor din tren cu ajutorul soldatilor a starnit nemultumirea celorlalti calatori.

Asa arata trenul InterRegio 1574 Galati – Bucuresti dupa 44 de ore

Unul dintre acestia, extrem de dezgustat de faptul ca autoritatile au gasit de cuviinta sa salveze doar jucatorii, lasand copiii si oamenii bolnavi de izbeliste, spune ca Romania a ramas aceeasi tara clientelara: „S-a gasit o solutie pentru fotbalistii Otelului, care erau blocati in tren ca si noi. In momentul in care ei au plecat, alte persoane din tren au incercat sa faca acelasi lucru, dar nu li s-a dat voie. Suntem 400 de oameni in acest tren, de ce s-a gasit o solutie doar pentru fotbalisti?! Tot respectul pentru echipa campioana, sunt un admirator al Otelului, dar nu este posibil sa se intample asa ceva”.

Marius Stan a pierdut din voturi

Viglianti si colegii sai urmau sa ajunga aseara in Spania

Dupa cum se stie, directorul general al gruparii galatene va participa, din partea PNL, la alegerile locale din acest an, pentru postul de primar al orasului Galati. „Nu ne-a adus nici macar un ceai din partea lui. Putea sa-si inceapa campania electorala cu un gest pentru acesti oameni. In schimb, si-a luat fotbalistii si nu l-a mai interesat nimic. O sa-l voteze fotbalistii!”, spuneau galatenii din trenul groazei. Oamenii au primit totusi un ajutor din partea autoritatilor brailene, care au trimis un camion cu alimente, in principal conserve, paine, apa si dulciuri. „Nu s-a putut interveni pentru scoaterea celor 400 de oameni din tren. Nu stiu cum au reusit cei de la Otelul Galati sa iasa de acolo, nu am informatii despre acest lucru, dar cred ca este vorba despre o decizie personala, a lor”, a declarat Mihai Capra, secretat de stat in MAI.

Fotbalistii intarziati, in pericol de sanctiune

Dupa 44 de ore de teroare, ieri dupa-amiaza, fotbalistii asteptau avionul, pe Aeroportul Aurel Vlaicu, care urma sa-i duca in Spania, pentru a face jonctiunea cu restul lotului. Cei noua care au luat hotararea sa plece spre Galati ca sa-si vada familiile si au ramas blocati in trenul de Bucuresti vor fi trasi la raspundere de Marius Stan. ”Primul impuls a fost sa tai in carne vie, pentru ca era normal sa stea cu noi la Bucuresti. Le-am spus ca este cod portocaliu, dar ei au zis ca vor sa-si vada familiile. Acum inteleg inconstienta jucatorilor de a pleca pe o asa vreme cu trenul. Se simteau probabil vinovati si au incercat sa-si rascumpere greseala”, a fost mesajul lui Stan.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version