Cauta

Barbatele au lovit si la Rio

Caster Semenya

Olimpiada de la Rio a luat sfarsit cu un nou scandal iscat in jurul atletei Caster Semenya (25 de ani). S-a impus in proba de 800 metri cu timpul de 1min. 55.28 sec., record personal pentru ea, insa cazul sud-africancei ridica din nou problema sportivelor „dopate” cu hormoni androgeni. „Este imposibil sa concuram cu ea”, s-a plans englezoaica Lynsey Sharp, care in finala de sambata seara nici macar n-a reusit sa o faca pe Semenya sa transpire, dupa cum a remarcat presa britanica.

Atletismul, afectat de hiperandrogenie

Dutee Chand

Caster Semenya nu a fost este singura sportiva de la Rio asupra careia s-au ridicat numeroase semne de intrebare. Dutee Chand (India), Francine Niyonsaba (Burundi) si Margaret Wambui (Kenya) au fost identificate drept hiperandrogenice. Dintre toate, doar indianca Chand s-a revoltat impotriva IAAF, for impotriva caruia a facut plangere penala pentru discriminare.

IAAF le vrea excluse din sport

Margaret Wambui

Pozitia  lui Sebastian Coe ramane neschimbata: englezul care a decis excluderea tuturor atletilor rusi de la Olimpiada nici nu vrea sa auda de acest tip de …dopaj! Presedintele IAAF crede ca astfel de sportive nu au ce cauta in competitii majore, in acest sens fiind inaintata o plangere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne. TAS a respins apelul, dar a transmis IAAF ca are doi ani la dispozitie sa aduca dovezi puternice referitoare la avantajul pe care atletii hiperandrogenici il au fata de adversarii lor.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version