Cauta

Atacam Japonia cu „pensionarii”

La Tokyo vor concura 532 de sportivi, cei doi romani fiind veteranii turneului. Mai mult, Catalina are ca obiectiv obtinerea „biletelor” pentru Olimpiada din 2012.

Ponor are in palmares trei medalii de aur la Olimpiada din 2004

Retrasi amandoi din activitate nu cu mult timp in urma, Catalina Ponor si Marian Dragulescu revin in atentia gimnasticii mondiale. Vedetele echipei Romaniei tintesc obtinerea de medalii la Tokyo 2011. La feminin, antrenorul Octavian Belu isi pune toate sperantele in constanteanca de 24 de ani care impresiona la Olimpiada de la Atena, din 2004, cand cucerea medalia de aur atat la barna, cat si la sol.

Dragulescu este multiplu campion european si mondial, dar nu detine si "aurul" olimpic

Nici Marian Dragulescu (30 de ani) nu se tine mai prejos, acesta afirmand ca este pregatit sa faca fata chiar si in concursul de individual compus: „Am note bunicele la plecare chiar si la aparatele unde nu ma bat la medalii. Din punctul meu de vedere, antrenamentele din ultimul an au decurs excelent, asa ca ar trebui sa ne calificam fara emotii la Olimpiada din 2012”.

Organizare ireprosabila

Campionatele mondiale de gimnastica revina in Japonia dupa o pauza de 16 ani. Desi au trecut anul acesta printr-o catastrofa de proportii, in urma unui cutremur de 8,8 grade pe scara Richter care-a zguduit din temelii regiunea Fukushima, niponii sunt pregatiti sa organizeze o competitie de asemenea anvergura. Concursul se va tine in „Tokyo Metropolitan Gymnasium”, o arena de 6.642 de locuri.

Intram de astazi in concurs

Debutul la „mondiale” se face astazi cu proba calificarilor la feminin, urmate in 9 si 10 octombrie de cele calificarile baietilor. Finalele pe echipe vor avea loc in 11 octombrie (feminin), respectiv 12 octombrie (masculin). Mult asteptatele finale la individual compus sunt programate in 13 (feminin) si 14 octombrie (masculin), pentru ca pe 15 si 16 octombrie sa se dispute finalele pe aparate.

Aur la Sabae, in ’95

In 1995, la Sabae, echipa feminina a Romaniei cucerea medalia de aur, vedeta lotului din care mai faceau parte Simona Amanar, Claudia Presecan si Gina Gogean fiind Lavinia Milosovici. Astazi, concuram fara campioana Sandra Izbasa (accidentata), dar ne punem sperante in Catalin Ponor si celelalte fete, Ana Porgras, Diana  Chelaru, Daniela Andrei, Amelia Racea si Raluca Haidu.

In competitia masculina, cu sanse la medalii sunt Marian Dragulescu si Flavius Koczi, surprize putand produce si ceilalti componenti, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso si Andrei Ursache.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version