Cauta

A răbufnit! Halep pune tunurile pe Mouratoglou și echipa: „O carieră de 25 de ani distrusă!”

sursa foto: captură video

Fanii Simonei Halep așteaptă să afle dacă o vor mai vedea pe fosta lideră a clasamentului WTA evoluând în competiții oficiale, după ce s-a ales cu o suspendare de patru ani pentru acuzația de dopaj. În tot acest timp, sportiva din Constanța își pune speranțele în decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. S-a aflat deja că în februarie anul viitor urmează să aibă loc audierile. Și apoi verdictul final. Care ar putea decide, până la urmă, ce se întâmplă cu viitorul sportiv al Simonei.

Între timp, Simona Halep a acordat un interviu celebrei publicații Paris Match. În care fosta ocupantă a locului 1 în topul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis își spune punctul de vedere. Face referire la „greșeala” echipei, care a adus-o în situația de a se confrunta cu acuzația de dopaj. Și arată cu degetul în direcția lui Mouratoglou și a staff-ului.

De altfel, Simona și-a susținut nevinovăția, în tot timpul de la izbucnirea acestui scandal, punându-și speranța că adevărul va ieși, până la urmă, la iveală. După ce a fost acuzată de dopaj, după un test pozitiv pentru Roxadustat. Apărarea ei e bazată pe contaminarea unui supliment cu colagen, având în vedere valorile foarte mici ce au fost depistate.

Simona: „Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen”

Paris Match a publicat, joi dimineață, 21 decembrie, un articol despre interviul realizat cu Halep. La un moment dat, întrebată de jurnalistul care a realizat interviul cum de s-a întâmplat de s-a ajuns să fie suspendată patru ani pentru consum de Roxadustat, Simona a venit cu explicații.

Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandarea lor și, ulterior, s-a dovedit că suplimentul era contaminat cu colagen. Această situație a fost cauzată de faptul că, în locul în care a fost produs acest supliment cu colagen, a existat o contaminare cu o substanță interzisă care n-avea ce căuta acolo”, a precizat Simona Halep, potrivit adevărul.ro.

Întrebată dacă e vina echipei, românca aflată în postura de fost lider WTA a răspuns: „Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui, și să-l facă să dea un randament mai bun. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment”.

Ce spune Halep despre Mouratoglou/„Și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei”

Jurnalistul care a realizat interviul a continuat prin a aduce în discuție faptul că Simona Halep a început să lucreze cu Patrick Mouratoglou în aprilie 2022 și, patru luni mai târziu, a avut un test pozitiv. Și a amintit că, în noiembrie, antrenorul a publicat un clip în care și-a asumat responsabilitatea, explicând că el a venit cu propunerea folosirii suplimentului cu colagen. „Tu dai vina pe el?” – a fost întrebată Simona.

Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Da. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor de fapt, eu sunt singura persoană care plătește prețul: o carieră de 25 de ani distrusă!”, a răspuns Halep, conform sursei citate.

O altă întrebare-cheie a primit un răspuns scurt, dar elocvent. Realizatorul interviului a vrut să afle de la Simona dacă mai ține legătura cu Patrick Mouratoglou – cel care i-a fost antrenor până la apariția acestui caz cu care se confruntă de luni întregi românca și care a pus-o „pe bară” din circuitul competițional. „N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut. Nu mai lucrăm împreună”, a sunat răspunsul Simonei.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version