Specialişii din industria alimentară i-au avertizat pe consumatorii români că şi mâncarea poate fi FALSĂ. Ei au tras un semnal de alarmă privind aromele false în ceea ce privește fabricarea produselor alimentare.
Asociația Clusterului de Bioeconomie Suceava – Botoșani amenajează un laborator pentru depistarea falsificărilor din industria alimentară și va avea o componentă unică în țară, pentru analiza calității, siguranței și identificarea falsificării alimentelor cu mai multe componente.
Se falsifică prin fumul lichid
„Se folosește fumul lichid. Eu am căutat să merg pe cale naturală. Falsurile din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun.
Trebuie să avem oameni sănătoși. Sper ca acest laborator să-și facă treaba cum trebuie”, a declarat Alexandru Șcheul.
El a explicat că în prezent unele analize pentru testarea calității produselor din carne sunt făcute în unitățile de producție, iar altele sunt făcute, contra cost, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.