AcasăNewsCarnea, lactatele şi ouăle se scumpesc din nou. Cât vor scoate din...

Carnea, lactatele şi ouăle se scumpesc din nou. Cât vor scoate din buzunare românii pentru aceste alimente de bază

scumpiriCarnea, lactatele şi ouăle se scumpesc din nou. Cât vor scoate din buzunare românii pentru aceste alimente de bază

Românii sunt copleșiți de scumpiri! De la o zi la alta, prețurile multor produse se majorează. Avem cele mai mari scumpiri de la începutul anilor 2000.

Urmează noi scumpiri, iar carnea, ouăle şi laptele sunt în top. Totodată, fermierii fac calcule şi spun că din această toamnă preţurile se vor majora din nou.

Prețul cărnii se majorează cu 50%

Producătorii de lapte au fost notificați că ambalajele se vor scumpi cu 15%, după ce industria lactatelor a fost deja afectată de majorări, însă ne putem aștepta la scenarii și mai rele, avertizează producătorii.

Și borcanele din sticlă s-au scumpit. Dacă până acum cel mai important furnizor pentru acest produs era Ucraina, acum firmele au fost nevoite să se reorienteze și să mărească prețurile.

Prețul ambalajelor scumpește scumpește alimentele de bază

Nu e suficient că se scumpesc produsele, a crescut și prețul la ambalaje.

În acest context, fermierii estimează majorări de 50% la carnea de porc, 30% la produse lactate, precum și de 20% la ouă.

De la începutul anului, preţurile au crescut constant. În ultimul an, alimentele s-au scumpit cu aproape 15%. Pe primul loc în topul scumpirilor se află uleiul, urmat de cartofi, făină, mălai, pâine, brânză sau carne.

author avatar
Andreea Vlad
285 afisari

3 COMENTARII

    • Avem și o veste bună: s-a ieftinit făina de greieri cu 25 de bani. Acum costă numai 289,75 lei kilogramul. Poftă bună.

  1. Și de ce quizda mamii lor de „politicieni” din guvern nu oferă stimulente financiare pentru fabrici construite în România, astfel că nu va mai fi nevoie să importăm de la banditul de zelenschi ambalaje?
    Pupa-v-ar Satana-n bot de scârbe ordinare, trădători infecți în frunte cu traficantul de copii de la Cotroceni!
    Muriți mă, în chinuri, cu familii cu tot! Trădătorilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger