AcasăSOCIALUn tren cu copii, blocat cu orele în câmp. Directorul CFR Călători:...

Un tren cu copii, blocat cu orele în câmp. Directorul CFR Călători: ”De ce mă întrebați pe mine?”/Cîțu: ”Să răspundă cei care…” – VIDEO

Un tren cu copii, blocat cu orele în câmp. Directorul CFR Călători: ”De ce mă întrebați pe mine?”/Cîțu: ”Să răspundă cei care...” - VIDEO (foto: Facebook/CFR Călători)

Directorul CFR Călători și-a asigurat atenția opiniei publice, inclusiv a premierului Cîțu, cu reacția pe care a avut-o după ce a fost întrebat despre situația unui tren blocat cu orele, în timpul nopții trecute, pe un câmp din apropierea Capitalei.

A fost vorba despre un tren care, din câte a anunțat Antena3, venea de pe litoral, și în care se aflau mai mulți copii. Trenul a ajuns în Gara de Nord, joi dimineață, cu o întârziere de mai multe ore. Întrebat de o jurnalistă a acestui post de televiziune de știri pe marginea situației acestui tren, Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători, a dat unele răspunsuri cel puțin neașteptate.

Dialogul a sunat astfel:

”Domnule Vizante, de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la acel tren blocat cu 30 de copii?

Și cine v-a spus, de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați totuși să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația”.

Director: Încercați dumneavoastră să găsiți…

Când a fost întrebat cum de nu s-a găsit o variantă pentru deblocarea situației pasagerilor, eventual o transbordare a călătorilor care au stat ”abandonați în câmp”, șeful CFR Călători a răspuns: ”Cred că e impropriu să spuneți abandonați, când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora… (…) Încercați să găsiți transbordare la ora zero noaptea, a 1.000 de călători, câți sunt într-un tren”.

Cîțu: Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii

Pe de altă parte, întrebat despre această situație, premierul a evitat să spună dacă directorul respectiv va fi demis.

”Să răspundă cei care se ocupă de acest lucru. Dacă oamenii au suferit de pe urma modului în care este administrată în special pentru călători, ar trebui să răspundă ministerul de resort. (…) Mi se pare anormal să avem astfel de situaţii, iar un şef al CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte. Soluţia este a celor care administrează sectorul respectiv”, a declarat Florin Cîțu, joi dimineață, în fața presei.

E de menționat și faptul că dintr-un comunicat postat pe site-ul CFR Călători reiese că ”Trenul IR 1921 Mangalia – Bucureşti – Craiova – Arad a staţionat stația Fundulea din cauza lipsei tensiunii în linia de contact. Trenul a acumulat o întârziere de 571 de minute. La ora 08.43 trenul IR 1921 a garat în staţia Bucureşti Nord, călătorilor în tranzit li s-a oferit apă și produse preambalate”.

412 afisari

2 COMENTARII

  1. Ti se pare anormal PE DRACU! PRIM-MINIŞTRII, GUVERNELE SI MINIŞTRI DE LA TRANSPORTURI SUNT CEI VINOVAȚI! AU LĂSAT CFR SĂ-SI DEA DUHUL DE 30 DE ANI! DIRECTORUL NU POATE FACE NIMIC FĂRĂ BANI! AFARĂ GUVERNUL ZERO!

  2. Lipitorii astia de afise, recompensati cu functii pentru care n-au nicio pricepere, n-au fost in stare sa trimita un tren pentru o transbordare… dar un drujbas si o drezina sa descongestioneze calea ferata nu a gasit in atata timp ??? Nuuuuooo. Un telefon la politia cea mai apropiata, ca ar fi gasit ala un consatean cu o drujba… dar nuuuooo … era noapte si noaptea nu functioneaza telefoanele. Sa gandesti, pentru unii doare, dar noi ni-i schimbam ca n-avem votanti si asta-i cea mai mare problema…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger