Cauta

Uluitor! Românii, îngenuncheați de scumpiri, Isărescu îndeamnă la calm: „Mai bem câte un ceai de tei/ E un sfat bun” – VIDEO

Uluitor! Românii, îngenuncheați de scumpiri, Isărescu îndeamnă la calm: „Mai bem câte un ceai de tei/ E un sfat bun” - VIDEO (sursa foto. captură youtbe)

Mulți dintre români fac față tot mai greu scumpirilor din ultima perioadă și își drămuiesc salariile sau pensiile pentru a-și plăti facturile, dar și pentru a avea ce pune pe masă. În tot acest timp, stau cu ochii pe declarațiile oficialilor.

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a ieșit, joi, să prezinte raportul asupra inflației pe primul trimestru al acestui an.

Isărescu: „Nu ne strică ceva mai multă calmitate/Mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut”

Mugur Isărescu a făcut mai multe declarații, una dintre ele ajungând în mod deosebit în atenția românilor. Mai ales a celor care se luptă cu scumpirile din ultima perioadă și se gândesc cu groază la cum se vor descurca să plătească și pe mai departe facturile. Ce i-ar putea ajuta? Un ceai de tei, din câte dă de înțeles șeful BNR. Nu de alta, dar ceaiul de tei e văzut ca o soluție de combatere a stresului.

Presiunile costurilor s-au transmis cel mai acut pe segmentul alimentelor procesate, cu ponderi ridicate ale cheltuielilor cu materiile prime si transportul. Preţurile energiei s-au transmis în cotaţiile produselor agroalimentare, pe canalul costurilor cu transportul, îngrăşăminte şi furaje, dar şi pe un fundal, să spunem, de început de panică.

Nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitaţia e caracteristică perioadelor de criză. E de înţeles, dar eu cred că autorităţile trebuie să transmită mai calm. Am înţeles şi eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut cu Eugen Rădulescu. E un sfat bun pentru că şi acest canal psiho-social al anticipaţiilor, discuţiile care nu se mai termină cu inflaţia şi exagerările sunt specifice, dar nu fac bine”, a afirmat Isărescu.

Guvernatorul BNR: „Avem începând cu iulie 2021 o creştere extrem de rapidă a preţurilor”

Pe de altă parte, guvernatorul BNR a declarat că din iulie anul trecut s-a înregistrat o creştere extrem de rapidă a preţurilor. „Avem începând cu iulie 2021 o creştere extrem de rapidă a preţurilor, ceea ce reflectă un şoc puternic sau un fenomen de criză, înseamnă o creştere într-o perioadă scurtă, bineînţeles că reflectă un fenomen advers cu totul şi cu totul deosebit. În spatele acestei creşteri a preţurilor de consum din România, ca şi din mai toate ţările europene, este o creştere a costurilor de producţie şi, în special, a costurilor cu energia, deci a preţurilor la energie. Toate formele de energie, inclusiv combustibilii.

Se mai adaugă, tot pe partea de costuri, adâncirea sincopelor din lanţurile internaţionale de valoare adaugată cauzate de sancţiuni, reticenţa companiilor vizavi de relaţiile comerciale cu Rusia şi iminenţa unor noi seturi de măsuri în trimestrul 1”, a spus Isărescu, citat de news.ro.

Totodată, guvernatorul BNR a ales să menționeze că România nu mai este pe locul 1 la inflaţie în UE. „Dacă ne consolează cu ceva, România nu mai este pe locul 1 la inflaţie în Uniunea Europeană, avem vreo 7-8 ţări înaintea noastră, inclusiv ţări din zona euro”, a mai spus Isărescu

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • UPDATE. Termen în dosarul 2 Mai, cu noua judecătoare. Vlad Pascu, adus la instanță – VIDEO
  • Luptă pe piaţa articolelor sportive, în România. Decathlon primeşte o concurenţă puternică din Marea Britanie
  • Exit mobile version