Cauta

Turiştii își schimbă comportamentul în 2025. Ce este „PTO hacking”, cu accent pe sejururile prelungite

valea-prahovei-turisti

Agențiile de turism susţin că, în 2025, comportamentul turiştilor se schimbă. Călătorii preferă să petreacă mai mult timp într-o singură destinație, renunțând la vizitele scurte în mai multe locuri.

În cazul turiștilor de lux, durata medie a unei vacanțe a ajuns la 13,5 zile.

Călătorii stau mai mult într-un singur loc

Peste 76% dintre călători aleg să viziteze o singură țară în loc să bifeze mai multe destinații. Această tendință este vizibilă mai ales în China, India și Germania, unde oamenii caută să se conecteze mai profund cu cultura locală.

Pe TikTok a devenit virală practica „PTO hacking” – planificarea strategică a concediilor în jurul sărbătorilor legale pentru a maximiza timpul petrecut în vacanță.

„Turiștii au depășit faza în care făceau poze la obiective turistice aglomerate doar pentru a spune că au fost acolo”, explică Julia Carter, fondatoarea unei companii de turism, conform observatornews.ro.

România, regina destinaţiilor turistice în 2025

Jurnaliştii americani au înşiruit obiectiele turistice cele mai atrăgătoare din România.

„Nu au mai rămas multe locuri în Europa care să aibă încă acea vibraţie nedescoperită, dar România se numără printre ele. Este un dar în aceste zile de supra-turism – pentru că iată o ţară care are de toate, de la staţiunile balneare de la Marea Neagră până la frumuseţea extraordinară a Munţilor Carpaţi, şi care se pare că încearcă să-şi crească numărul de vizitatori în mod sustenabil.

Da, există Dracula la Castelul Bran, dar pentru alte plăceri medievale gotice în Transilvania şi nu numai, încercaţi Timişoara, Cluj Napoca, Sibiu, Braşov şi Sebeş.

Capitala Bucureşti are un fermecător Centru Vechi, acum un pic supraîncărcat cu baruri şi restaurante turistice, dar istoria recentă a oraşului este încă o atracţie majoră.

Excesul impresionant al fostei case luxoase a dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu şi vastul său Palat al Parlamentului (cea mai grea clădire din lume) merită explorate. Acestea contrastează cu greutăţile extreme pe care le-a impus populaţiei ţării, descrise în micuţul, dar esenţialul Muzeu al Comunismului.

Un trecut mai idilic poate fi încă găsit în mediul rural românesc. Probabil că nu există o modalitate mai bună de a explora acest lucru decât recent lansata Via Transilvanica, un traseu de drumeţie de 1.400 de kilometri prin peisaje rurale şi sate parcă încremenite în timp”, au analizat cei de la CNN, potrivit stiripesurse.ro.

Ultimele stiri

  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Comunicat de presă Ravlux Proiect SRL
  • Exit mobile version