Cauta

ŢEAPA pe care statul i-o dă unui pensionar după ce românul a contribuit toată viaţa la sistemul public

(sursa foto: antena3.ro)

Veşti neplăcute pentru românii care abia aşteaptă să încaseze pensia după o viaţă de muncă. Conform unor calcule ale unor experţi-contabili, se pare că oamenii ar mai primi, la vârsta pensionării, doar aproximativ o treime din banii daţi la stat.

Asta înseamnă că două treimi din banii daţi lună de lună din salariu se duc la stat şi rămân acolo.

Natalitatea scăzută, o problemă reală

Un specialist a explicat cum devine sistemul de pensii nesustenabil.

Astăzi primim o treime din bani. Dacă noi azi am începe să adunăm de la un salariu mediu banii cu care contribuim lună de lună şi actualizăm cu o rată de dobândă, suma finală primită pe speranţa de viaţă, cu o mică diferenţă la femei şi bărbaţi, pierdem două treimi din aceşti bani, adică statul nu ni-i mai dă într-un final.

Şi, atunci, acest sistem este nesustenabil„, a spus analistul economic Cristian Păun, la Antena 3.

Se interzice cumulul pensie-salariu la stat

Printre măsurile de austeritate pregătite de Guvern se numără şi interzicerea cumulării pensie – salariu la stat. Excepţii fac persoanele care ocupă funcții didactice de predare din unitățile de învățământ și funcții de specialitate medico-sanitară din unitățile sanitare.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat la ce ar renunța dacă se va interzice cumulul pensie-salariu, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență privind reducerile bugetare.

În momentul în care vom avea o astfel de lege aprobată, cu certitudine voi renunța la una dintre ele. Este o problemă personală, pe care o voi decide în momentul în care se va concretiza decizia”, a spus premierul Nicolae Ciucă, întrebat la ce ar renunța dacă se va interzice cumulului pensie-salariu, așa cum prevede proiectul de ordonanță de urgență privind reducerile bugetare.

Ultimele stiri

  • Dan Tocaci, periculosul Dan Tocaci
  • Dani Mocanu dezvăluie cum a făcut 600.000 de dolari pe TikTok!/„Așa mi-a spus doamna de la ANAF”
  • Noi amănunte în cazul morții Raisei, copila de 2 ani din Dolj. Cine e principalul suspect/Ce povestește bunica fetiței – VIDEO
  • AUR, Smirnă și Tămâie. Magia prin care libanezul Murad se vrea împărat la Mangalia, să-și bage calul troian în Primărie
  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Exit mobile version