AcasăSOCIALEi sunt angajaţii români care vor primi două salarii în plus la...

Ei sunt angajaţii români care vor primi două salarii în plus la pensie. Pot încasa şi 15.000 lei net

salariul minim

Profesorii pot spune că se numără printre cei mai norocoşi angajaţi români. Financiar, nu vor avea de suferit, în perioada următoare, cel puţin.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a anunţat luni, la prezentarea legilor educaţiei naţionale, că salarizarea cadrelor didactice va fi progresivă,

Profesorii pensionaţi vor primi un bonus „gras”

Proiectul aduce modificări, pe lângă altele, și în ceea ce privește plata cadrelor didactice. Astfel, salarizarea profesorilor va fi progresivă şi va avea la bază salariul mediu brut pe economie.

Profesorii care vor ieși la pensie vor primi o primă egală cu două salarii de bază, iar cei care vor preda în mediul rural vor primi o primă de cinci salarii minime brute.

Cu alte cuvinte, cadrele didactice din mediul rural vor primi o primă de instalare neimpozabilă de cinci salarii minime brute, adică o sumă de 15.000 de lei. Condiția este să rămână timp de cinci ani în acel loc de muncă.

Norma didactică, redusă

„Norma didactică va fi redusă pentru cadrele didactice cu vechime de peste 15 ani, asta pentru a păstra atractivitatea profesiei și pentru a da timp acelor profesori cu experiență să se poată implica fie în management școlar, fie în activități de mentorat”, a spus Deca.

Ministrul Educației susține că a primit sprijinul coaliției de a pune în practică această prevedere.

author avatar
Andrei Ștefan
941 afisari

5 COMENTARII

  1. Ne cacam cu totii in gura lui alex!
    Alexandrooooo…
    Ce muian ai, gunoiule gheu!
    Moarte mati fututa de un batalion de ghei jidani ukroci, jigodie leghebetista!
    Sa iti luam copiii la poola prin toate gaurile!
    Sa moara foototi cu punga pe cap!
    Sa arzi de viu cu toata familia ta in zi sfanta!
    Sclavete de corporatie, unde speli cacastoarea cu limba!

  2. Norma didactica era de 18 ore/saptamana, adica 2 zile si un pic , in restul zilelor, probabil, meditatii ( adica necesarul minim care nu se preda la clasa ); responsabilitatea, in afara vorbelor frumoase despre curriculum , zero- numar elevi care iau bac-ul, numar elevi cu medii peste 7, etc; co platit … 62 zile lucratoare/an… vis. Dar toata lumea e multumita, toti parintii sunt ok, fara comentarii!!! Ne tampeste educatia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger