Cauta

Sunt şi românii fruntaşi la ceva: este incredibil ce cantităţi de vin se consumă la noi!

consum de vin

Sunt şi românii fruntaşi la ceva: este incredibil ce cantităţi de vin se consumă la noi!

Românii au găsit şi ei un top pe care să-l domine: pe cel al consumatorilor de alcool din întreaga lume. Ţara noastră se află pe locul 13 în lume la consumul de vin per cap de locuitor.

Un om bea, aşadar, cu puţin peste 23 de litri pe an. Clasamentul este condus de Portugalia, cu 52 de litri de persoană pe an (6 sticle pe lună).

Cât vin se produce în România?

Noi nu suntem doar mari consumatori de vin, ci jucăm un rol important şi pe piaţa producătoare, cu peste 3,6 milioane de hectolitri în 2020. Aşa se face că românii nici nu prea beau vin de import. Produsele aduse din alte ţări reprezintă doar 10 la sută din consum.

Noi date statistice, la nivel european, arată că alcoolul este al treilea factor de risc pentru boala prematură și moartea pentru populația generală a Uniunii Europene

Medicii avertizează asupra consumului de alcool

Cele mai recente date statistice spun că a crescut alarmant numărul tinerilor care ajung în stare gravă la spital, ca urmare a consumului de alcool. Procentul estimat este de 20% din rândul tinerilor, iar medicii încearcă să tragă un nou semnal de alarmă.

Din păcate am sesizat în ultima perioadă o creștere substanțială a numărului de cazuri, în special pe segmentul cazurilor extrem de grave.

Legate de consumul grav, sunt tineri, vârste din ce în ce mai mici și vin cu sindrom de sevraj, cumulat cu psihoze alcoolice”, afirmă Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version