AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu a dat din casă: care este cea mai mare problemă...

Sorin Cîmpeanu a dat din casă: care este cea mai mare problemă înainte de reluarea şcolii şi a grădiniţelor, de miercuri

copii-la-scoalaSorin Cîmpeanu a dat din casă: care este cea mai mare problemă înainte de reluarea şcolii şi a grădiniţelor, de miercuri

Gata cu vacanţa! Copiii de grădiniţă şi cei care merg la şcoală revin în clase. Se întâmplă asta indiferent de incidenţa COVID-19, iar în localităţile unde aceasta este sub 1 la mia de locuitori vor reîncepe şcoala cu prezenţă fizică şi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Miercuri, 5 mai, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, toţi copiii din grădiniţe şi toţi elevii şcolilor speciale vor începe şcoala cu prezenţă fizică, indiferent de rata de infectare.

Este vorba de 1.400.000 de elevi. De asemenea, în localităţile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie – şi este vorba de un număr de 2.057 de localităţi astăzi cu rata de infectare mai mică de 1 la mie – vor începe şcoala şi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a tot cu prezenţă fizică.

Elevii claselor terminale vor începe şcoala luni, 10 mai. Absolut toţi elevii claselor terminale – a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, clase terminale din învăţământul post-liceal – vor începe şcoala cu prezenţă fizică luni, 10 mai”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Care este cea mai mare problemă?

Sorin Cîmpeanu a spus că testarea elevilor în școli rămâne în continuare o problemă, din cauza numărului insuficient al personalului medical din unitățile de învățământ.

În ceea ce privește testarea elevilor care prezintă simptome pe parcursul programului școlar, aceasta se va face în continuare cu teste antigen rapide, aflate la dispoziția unităților de învățământ.

Din păcate, materialul transmis de către INSP ne-a precizat că aceste non-invazive pot fi folosite, ele însă nu pot fi luate în considerare la calculul general al ratei de infectare”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Cabinetele medicale lipsesc cu desăvârşire

Cabinete medicale școlare sunt doar în 18% din numărul școlilor din România. Din păcate aceste cabinete medicale școlare sunt mult prea puține.

Rămâne o problemă testarea elevilor în școli, a elevilor care prezintă simptome și a elevilor care au luat la cunoștință că sunt contacți direcți ai unor cazuri confirmate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan
403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger