AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu trimite în bănci elevii din ani terminali, indiferent de cât...

Sorin Cîmpeanu trimite în bănci elevii din ani terminali, indiferent de cât de periculos e Covid-ul

sorin cimpeanuSorin Cîmpeanu trimite în bănci elevii din ani terminali, indiferent de cât de periculos e Covid-ul

Sorin Cîmpeanu îşi doreşte ca elevii din clasele terminale să meargă la școală în efectiv complet chiar și în scenariul roșu. Motivul? Propunerea este justificată de apropierea examenelor naționale.

O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roşu”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că această propunere este justificată de apropierea examenelor naționale și se bazează pe respectarea condițiilor de siguranță sanitară în școlile din România.

Numărul cazurilor de Covid, mai mic în şcoli

Ministrul Educaţiei a mai anunțat că numărul cazurilor de Covid din școli este mai mic decât cel înregistrat la restul populației.

Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației.

Cum se merge la şcoală, în funcţie de scenarii

În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale.

Am solicitat să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu.

Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie – examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate”, a mai zis Sorin Cîmpeanu la postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. O face pentru a fi la un ison cu actuala politica de vaccinare in scoli.Cum altfel sa-i prinda la vaccinare? Vrei la scoala te vaccinezi! Vrei la Restaurant iti faci test covid sau ti-l face restaurantul si-l platesti. Acum cred ca va trebui sa fi si vaccinat. Vrei baie in mare poti dar cu masca. Spune ministrul Ene al economiei si turismului. Cea mai mare grija a dansuui aum ca economia duduie. La nudisti ne punem masile si pe…ca tot spatiu public este. Sa fim si vaccinati?Shantaj? Pe fata pentru ca legea vaccinarii obligatorie nu va trece cat timp nu se modifica Constitutia si se adauga si acest capitol.Intrebarea mea pentru Dl ministru Campeanu este, ce s-a ales din maretul plan de anul trecut de creare la intrarea in scoli a unui culoar de decontaminare nu numai de masurare a temperaturii in incinta cum sunt acum si in malluri. Si siguri nici asha ceva nu au multe scoli.Poate in orasele mari.Masti mai au elevii pentru a le inlocui cu cele cu care vin de acasa? Sigur au dezinfectante, acestea sunt ieftine. Unde este protectia elevilor Dle ministru Campeanu? In scoli s-a dovedit ca sunt masuri corecte luate si nu s-au semnalat cazuri.Nu am auzit. Conditia este ca elevii sa fie sanatosi cand vin la scoala. Cum aflati aceasta?Le fac parintii testele sau scoala ?Ideile SF ale USRistilor nu merita comentarii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger