Cauta

Şoferii BLOCHEAZĂ România! Protestul lor ÎNCHIDE benzinăriile şi drumurile patriei

Bucureștiul, orașul din UE în care șoferii pierd cele mai multe ore în trafic

Bucureștiul, orașul din UE în care șoferii pierd cele mai multe ore în trafic (sursa foto: capital.ro)

Mii de şoferi din România participă joi, 30 iunie, la un protest de amploare, din cauza preţurilor de nesuportat la care au ajuns benzina şi motorina. Lor li se vor alătura şi reprezentanţi ai transportatorilor din România.

După ce Guvernul a anunţat compensarea cu doar 50 de bani la carburanți, şoferii au anunţat un protest de amploare şi amenință cu blocarea benzinăriilor, dar şi a drumurilor.

Compensarea de 50 bani, bătaie de joc

Şoferii au ajuns la concluzia că măsura compensării de 50 de bani este o bătaie de joc, iar mulţi dintre ei au alimentat maşinile cu sume foarte mici pentru a împiedica benzinarii să facă profituri.

Conducătorii auto au anunţat că vor continua protestele până când prețul carburanților va scădea semnificativ. Se pare că 19.000 de şoferi vor participa la această acţiune în stradă.

„La protest se vor alătura şi reprezentanţii transportatorilor. Vorbim de şoferii profesionişti, cei care fac curse în toată ţara, dar şi în străinătate. Aceştia spun că s-au săturat că nu se mai poate cu preţul actual la carburant.

Evident, lor li se vor alătura şi şoferii simpli, cei care deţin un autoturism şi care spun că la un salariu minim pe economie vor face plinul cu un sfert din salariu. Oameni din toată ţara, care vor bloca benzinăriile alimentând cu 1 leu.

Se vor organiza în coloane şi vor mărşălui cu autoturismele pe străzile din zonele metropolitane„, conform postului Antena 3.

La Iaşi se circulă cu 20 km/h

O astfel de acţiune este a fost programată şi miercuri, 29 iunie, la Iaşi, unde ieşenii au fost invitaţi în parcarea Gării, de unde s-a circulat în coloană cu viteze de 20-25 km/h.

Vă notific prin prezenta organizarea unei adunări publice, dinamică, sub formă de marş auto, având ca obiectiv manifestarea nemulţumirii faţă de slaba reacţie a guvernanţilor referitoare la creşterile de preţuri la combustibil şi energie.

Se vor folosi mijloace de sonorizare (megafoane, boxe, claxoane). Estimăm un număr de 300 de autoturisme”, se arată într-o adresă trimisă de organizatori către Primăria Iaşi.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version