AcasăSOCIALIată preţul per litru la care ar putea fi plafonate benzina şi...

Iată preţul per litru la care ar putea fi plafonate benzina şi motorina, în România! Propunerea PSD

Scumpirea motorinei va duce la majorarea preturilor la bunurile alimentare si nealimentare

Marcel Ciolacu a declarat că „trebuie venită cu o plafonare clară a prețului” la benzină și motorină. La ce preț va fi plafonat, încă nu se știe sigur. Deocamdată, sunt doar zvonuri.

Se pare că ar fi o greșeală ca prețul stabilit să fie foarte apropiat de cel actual, conform unor surse politice.

Benzina şi motorina, 7 lei/Litru

Iată prima idee concretă cu privire la cât ar putea fi plafonat prețul benzinei și motorinei: 7 lei litrul pentru un termen limitat pentru a nu sufoca economia, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice.

Astăzi, în București, cea mai scumpă benzină se vindea cu 8 lei și 75 de bani, iar cea mai scumpă motorină cu 9 lei şi 31 de bani. Săptămâna trecută, șoferii au protestat în mai multe orașe din țară. Au blocat pompele alimentând cu 50 sau 90 de bani. Toți au cerut plafonarea prețurilor, după modelul Ungariei.

Plafonare, dar să fie şi profit

Marcel Ciolacu este de părere că plafonarea trebuie făcută în așa fel încât „să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară”.

Acciza pentru benzină este de 2.458,10 lei/tonă (1,89 lei/litru), iar acciza pentru motorină este de 2.052,89 lei/tonă (1,73 lei/litru).

author avatar
Andrei Ștefan
611 afisari

3 COMENTARII

  1. Se pare ca pralea are o rafinarie pe langa Buzau probabil pe asta se bazeaza cand bate campii.

  2. Soluția nu e reducerea prețului, atat timp cât suntem in limite europene.Solutia este simpla și argumentata legal: darea contravalorii accizelor înapoi transportatorilor, celor din agricultura, și celor din spitale. Acciza este taxa pe lux. Domeniile de transport marfa și industrial, agri și sănătate, nu e lux.
    Asa, preturile în economie ar scădea, stabilitatea ar fi mai clara, iar statul nu ar fi hot

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger