Cauta

Situație dramatică în învățământ! Peste 100 de școli din Botoșani nu au apă curentă: „Ne e frică, dar ce să facem”

Situație dramatică în învățământ! Peste 100 de școli din Botoșani nu au apă curentă: „Ne e frică, dar ce să facem”

Situație dramatică în învățământ! Peste 100 de școli din Botoșani nu au apă curentă: „Ne e frică, dar ce să facem”

În contextul pandmeiei de coronavirus, măsurile suplimentare de igienă din școli ar trebui să fie implementate odată cu începerea noului an școlar din această toamnă, însă multe unități școalare din România nu au nici măcar apă curentă, astfel încât și cea mai simplă măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus – spălatul pe mâini – este greu de implementat.

În plus, o altă problemă care va face foarte dificilă deschiderea școlilor în toamna lui 2020 este lipsa accesului la internet. Chiar și premierul României, Ludovic Orban a declarat că 20% din unitățile școlare nu au conexiune la internet.

Situația este cu adevărat dramatică la nivelul județului Botoșani unde din cele 500 de școli, peste 100 nu au apă curentă iar cele care au canalizare nu au apă potabilă. Toate acestea se întâmplă în contextul în care OMS accentuează importanța surprimării virusului, relatează stirileprotv.ro. 

Situație dramatică în școli

„Trebuie (n.r. să ne trimitem copiii la școală), dar nu sunt condiții. A existat apa de la un vecin de la fântână. Nu există apă curentă. Ne e frică, dar ce să facem”, a declarat Gabriel Grecu, tatăl unui elev.

În același timp, unii primari încearcă totuși să rezolve cumva problema pe ultima sută de metri.

„Modernizam școala din temelii. Da (n.r. avem alimentare cu apă). Avem 2 sate care beneficiază de instalaţii de apă, dar este nepotabila. Pentru copii avem o sursă de filtrare pentru apă potabilă, dar copiii vin şi cu sticluța”, a declarat Cătălin Gvril, primarul comunei Corlăteni.

Aproape 20% din școlile din România, fără autorizație sanitară

Ceea ce este și mai alarmant este faptul că aproape 20% din școlile din România nu au nici măcar autorizaţie sanitară de funcţionare.

„Este neliniştitor pentru noi ca şi elevi să vedem că locul unde noi ar trebui să creştem şi să ne dezvoltăm şi să învăţăm despre ceea ce ne înconjoară nu ne poate asigura un minim de măsuri de siguranţă şi de igienă.

Şi şcoala online sună bine dar în teorie. Chiar premierul României a recunoscut asta.

În cele cinci luni de pauză forţată, puţini au fost elevii şi profesorii din România care şi-au continuat activitatea în mediul online. Un studiu publicat recent arata că puţin peste 60 la sută dintre copii au început şcoala online în luna martie, iar o treime dintre ei o lună mai târziu. Cât despre timpul dedicat lecţiilor, 25% au petrecut mai puţin de două ore pe zi, 29% între două şi trei ore, iar aprope 20% între trei şi patru ore”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareș Voicu.

Învățământul online, o problemă mai ales pentru profesori

„Erau profesori care nu ştiau să predea online, făceau preenscreen-uri şi poze cu telefonul de pe manual şi trimiteau copiilor astfel încât părinţii să se ocupe de ei”, a povestit preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţilor de Părinţi, Iulian Cristache.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version