Cauta

Se elimină Evaluarea Națională? Ministrul Educației a făcut referire la introducerea examenului de admitere la liceu

Sorin Cimpeanu

Se elimină Evaluarea Națională? Ministrul Educației a făcut referire la introducerea examenului de admitere la liceu

În prezent, admiterea la liceu se face computerizat, abia după absolvirea examenului de Evaluare Națională. Or ministrul educației vrea să simplifice lucrurile, pentru a evita situațiile în care absolvenții de gimnaziu intră la un alt liceu sau specializare decât și-au dorit de fapt.

Prin urmare, elevii care finalizează gimnaziul vor da admitere la liceul la care își doresc să studieze. Cei care nu obțin un loc, vor da Evaluarea Națională, potrivit ministrului Educației.

Se introduce examenul la liceu

Una dintre noile reglementări ce privesc noua lege a educației este introducerea unui examen de admitere la liceu, pentru elevii care finalizează studiile gimnaziale.

Potrivit ministrului Educației, toți elevii vor da admitere la liceele la care își doresc să studieze. Acesta afirmă că noua reglementare reprezintă o șansă în plus pentru a intra la liceul dorit.

„A fost o cerere repetată de mulți ani a colegilor care au demonstrat că pot să facă performanță, care solicită să selecteze printr-un concurs propriu, elevii.

Trebuie să îmbinăm excelența și echitatea. Excelența poate fi făcută în aceste colegii naționale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministrul a explicat că elevii vor da în primă instanță examenul de admitere la liceu și dacă nu vor reuși să ocupe un loc la liceul dorit mai pot avea o șansă dând Evaluarea Națională.

Ultimele stiri

  • Semnal de alarmă tras de FACIAS: Criza transplanturilor se agravează
  • Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană
  • PSD propune amenzi de zeci de milioane de euro pentru magazinele care scot produsele românești de la raft
  • Distribuitorii de energie confirmă avantajele plafonării: în lipsa acesteia, românii ar plăti dublu
  • Cum afli singur câţi bani ar trebui să primeşti în plus la pensie, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Breaking News: Generalul Adrian Ciocârlan, directorul adjunct al SRI, ar urma să fie audiat şi el la DNA în dosarul lui Coldea
  • Se schimbă liniile la Washington: Donald Trump, viitorul președinte al SUA / ȘOC în Congres, cine va deține puterea în următorii 4 ani!
  • Nu s-au cuminţit nici în puşcărie! Cum au înşelat trei deținuți din Alba mai mulți bătrâni
  • Ai maşina înmatriculată în Bucureşti? Ghinion! Vei plăti mai mult pentru poliţa de asigurare RCA
  • Salariul uriaş de care ai nevoie ca să-ţi mai cumperi un apartament în Bucureşti. Băncile nici nu te bagă în seama fără leafa asta!
  • Exit mobile version