AcasăSOCIALDiferență ȘOC! Ce rezultat a primit, după contestație, un elev cu lucrarea...

Diferență ȘOC! Ce rezultat a primit, după contestație, un elev cu lucrarea notată inițial cu 5,5, la română, la Evaluarea Națională!

Diferență ȘOC! Ce rezultat a primit, după contestație, un elev cu lucrarea notată inițial cu 5,5, la română, la Evaluarea Națională! (sursa foto: stirilekanald.ro)

S-a încheiat Evaluarea Națională 2022, au fost publicate, joi, și rezultatele finale, respectiv notele de după soluționarea contestațiilor, iar pe lângă de cifrele oficiale, anunțate de la nivelul Ministerului Educației, continuă să apară ecouri ale examenului de la finalul clasei a VIII-a.

Din câte s-a aflat chiar de la instituția condusă de către Sorin Cîmpeanu, au fost situații în care, după recorectarea lucrărilor, notele unor elevi au crescut, dar și cazuri în care după contestații, unii absolvenți de clasa a VIII-a s-au trezit cu note mai mici decât cele inițiale.

Din rândul primei categorii, a celor care s-au bucurat că au decis să ceară recorectarea unei lucrări, se poate spune, fără urmă de dubiu, că face parte și un elev din județul Prahova. Un candidat la Evaluarea Națională 2022 care a formulat o contestație, cerând recorectarea lucrării la limba română.

De la 5,50, la peste 9

Și asta după ce candidatul, elev al Școlii Gimnaziale din satul Măneciu Pământeni, comuna Măneciu, a primit inițial la limba română nota 5,50, conform observatorulph.ro. În urma recorectării lucrării, elevul a primit nota 9,25, ceea ce face ca media finală a acestuia să crească la 9,30, având în vedere că obținuse la matematică nota 9,35.

Potrivit aceleiași surse, dată fiind diferența uriașă dintre prima notă și cea de la recorectare, Ministerul Educației va declanșa o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de această situație.

Câte contestații au fost în acest an

Ministerul Educației a publicat joi, 30 iunie, rezultatele finale înregistrate după soluționarea contestațiilor în sesiunea 2022 (14 – 17 iunie) a examenului de Evaluare Națională a absolvenților clasei a VIII-a (EN VIII).

După ce s-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022, Ministerul Educației a transmis, într-un comunicat, că „au fost înregistrate 21.854 de contestații (7,12% din numărul total de lucrări), dintre care 13.324 la Limba și literatura română, 265 la Limba și literatura maternă și 8.265 la Matematică.

În cazul a 13.757 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 5.906 de lucrări notele au fost modificate prin scădere”.

Ministerul Educației: 17 note au înregistrat diferențe mai mari de 2 puncte

De asemenea, s-a aflat că, în urma contestațiilor, a crescut numărul elevilor cu media generală 10, dar și în câte cazuri au fost note cu diferențe mai mari de două puncte față de prima corectare.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 82,4% (122.301 elevi, cu aproape 28.000 mai mulți decât în anul 2021), în creștere cu 0,10% (135 de elevi) față de rezultatele inițiale (82,3%). A crescut, de asemenea, și numărul elevilor cu media generală 10: 237 (+ 16).

Procentual, la nivel național, 74% dintre notele contestate (16.262) au fost modificate cu diferențe mai mici de 0,5 puncte, 3.218 (15%) note au fost modificate cu diferențe între 0,5 și 1 punct, 166 de note cu diferențe între 1 și 2 puncte (sub 1%), iar 17 note au înregistrat diferențe mai mari de 2 puncte (16 la Limba și literatura română și 1 la Matematică)”, se menționează în același comunicat transmis de Ministerul Educației.

561 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bre ,o intrebare.Parazitilor pe post de profesori corectori le pune cineva fiola sau testul antidrog inainte sa intre la examene?A,nu se cuvine,dnii sunt dascalii presei sorosiste de care nu ai voie sa zici nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger