Cauta

Salariul minim va fi calculat altfel, în România. Leafa, determinată individual. Ce criterii vor fi luate în seamă

salariul minim

Guvernul plănuieşte ca salariul minim să fie calculat altfel pentru angajaţi, ba chiar individual, în funcţie de mai multe criterii.

PSD a informat, luni, că va propune un parcurs „predictibil” pentru introducerea salariului minim european în legislaţia românească.

Vor veni cu o formulă folosită anual

Salariul minim nu va mai fi stabilit doar printr-o negociere, ci va exista o formulă care se va folosi anual şi îmi doresc să finalizăm acest mecanism anul acest, a declarat, luni, la Sibiu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

„Îmi doresc să finalizăm acest mecanism de stabilire a salariului minim anul acesta. În acest moment sunt analizate diverse formule, indicatorii luaţi în calcul fiind productivitatea, inflaţia şi corelarea cu nivelul salarial mediu.

Partea bună este că odată cu stabilirea acestui mecanism, salariul minim nu va mai fi stabilit doar printr-o negociere, ci va exista o formulă care se va folosi anual, ceea ce va asigura predictibilitate atât pentru angajator, cât şi pentru angajat”, a explicat ministrul Simona Bucura-Oprescu, citată în comunicat.

Salariul minim european va ajuta mediul de afaceri?

PSD susţine acum că introducerea salariului minim european vine în ajutorul antreprenorilor.

„Introducerea salariului minim european va oferi mai multă predictibilitate mediului de afaceri, contrar dezinformărilor anti-europene ale USR.

PSD va propune un parcurs predictibil pentru introducerea salariului minim european în legislaţia românească, astfel încât antreprenorii să îşi poată stabili din timp politicile salariale pentru propriii angajaţi.

Totodată, stabilirea unui mecanism de creştere anuală a salariului minim din România, în funcţie de parametri economici obiectivi, va permite antreprenorilor să facă estimări mult mai exacte cu privire la resursele financiare ce trebuie alocate, pe termen mediu şi lung, pentru forţa de muncă şi pentru dezvoltarea afacerii”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Ultimele stiri

  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Omul care l-ar ajuta pe Trump să răstoarne economia globală
  • Exit mobile version