Cauta

Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători

postas-pensie

Guvernul a anunţat, în urmă cu o săptămână, că majoritatea românilor vor primi pensiile înainte de Paştele 2024. Problema este că o categorie socială vulnerabilă a fost uitată, iar banii vor veni după Sărbători.

Nu se vor da banii pentru indemnizația de însoțitor pe care îi iau pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate. Este vorba de suma de 1.600 de lei pe lună.

Nu se acordă nici indemnizaţia de handicap

De asemenea, nu se va va da indemnziația de handicap de gradul I și II. Nu se vor vira înainte de Paște alocațiile pentru copii. Sutele de mii de români care iau indemnizație sau pensie de handicap. Ei nu o vor primi înainte de Paște și, desigur, înainte de termen.

De menţionat: indemnizațiile de handicap nici nu sunt mari. Spre exemplu, pensia minimă (indemnziația socială) este de 1.280 de lei, mult mai mare decât indemnizația de handicap grad I care este de doar 460 de lei.

De la 1 ianuarie 2024, indemnizația lunară pentru persoanele cu dizabilități s-a majorat la 462 de lei (de la 419 lei), în cazul existenței unui handicap grav (70% din ISR), și la 350 de lei (de la 317 lei), în cazul handicapului accentuat (53% din ISR).

Decizie pentru românii care lucrează într-un mediu periculos

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a făcut o precizare importantă pentru românii care iau pensie în funcţie şi de condiţiile speciale şi deosebite de muncă.

Ea a spus că un astfel de punct în Legea Pensiilor va fi menţinut până în 2035. Ministra Muncii a mai precizat că cei care lucrează în condiţii speciale vor avea în continuare beneficii la pensie.

Noua lege a pensiilor reprezintă o reuşită a Guvernului Inclusiv în ceea ce priveşte condiţiile speciale şi deosebite de muncă, fiindcă România prin PNRR s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată, că nu vom mai încuraja pensionarea anticipată, care ducea la o medie foarte scăzută a vârstei de pensionare în sistemul public de pensii în România.

Şi în noua lege menţinem condiţiile speciale şi deosebite de muncă până în 2035, dând posibilitatea angajatorilor să normalizeze aceste condiţii, adică prin retehnologizare locul de muncă respectiv condiţiile de muncă de la acel loc de muncă să nu mai reprezinte pericol pentru sănătatea şi securitatea angajatului şi angajatorii au la dispoziţie 12 ani până în 2035 astfel încât să aibă timpul necesar pentru normalizare”, a declarat Simona Bucura-Oprescu la România TV.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version