AcasăPoliticaCe pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care...

Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”

Klaus Iohannis e în vervă. Pune la cale combinații peste combinații

Klaus Iohannis urmează să împlinească 65 de ani. El e născut la 13 iunie 1959. Aşadar, va fi eligibil pentru pensionare, potrivit legii.

Şeful statului a depus cererea de pensionare de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, lucru deja confirmat de Administraţia Prezidenţială.

Va încasa o pensie de 9.000 lei

Astfel, postul de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit vacant după 27 de ani.

Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, la Antena 3.

Cine poate ieşi anticipat la pensie

Veste bună pentru această categorie de pensionari: se reduce vârsta de pensionare. Dar trebuie îndeplinită o anumită condiţie. Proiectul depus în Parlament le vizează pe femei.

Se propune reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au realizat stagiul minim de cotizare şi care au născut şi crescut un copil.

În cazul în care legea va fi adoptată, femeile care îndeplinesc aceste criterii ar putea ieși la pensie cu până la trei ani și șase luni mai devreme, în funcție de numărul de copii pe care i-au născut și crescut.

Un grup de parlamentari liberali au propus în Parlament reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv și au avut în grijă copii până la vârsta de 16 ani.

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare contributiv şi care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare astfel:

  • pentru un copil – cu un an,
  • pentru 2 copii – 1 an şi 6 luni,
  • pentru 3 copii – 2 ani,
  • pentru 4 copii – 2 ani şi 6 luni,
  • pentru 5 copii – 3 ani,
  • pentru 6 copii sau mai mulţi – 3 ani şi 6 luni.
author avatar
Andrei Ștefan
549 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger