Cauta

Românii care vor lua mai mulţi bani la pensie. În ce an s-au retras aceşti oameni din câmpul muncii. Vezi dacă eşti pe lista lor!

pensie

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit despre recalcularea pensiilor. Oficialul a anunţat că totul este in grafic, deși timpul este foarte scurt.

Baciu a explicat că software-ul folosit se bazează pe datele pe care le-au colectat și le-au digitalizat în această perioadă. Iar dosarele constituie fundamentul procesului de recalculare.

Cine beneficiază de majorări generoase la pensie

Românii cărora NU li s-a aplicat indicele de corecţie vor avea parte de cele mai generoase măriri de pensii.

„Pensionarii care au beneficiat de un indice de corecţie mare vor avea creşteri mai mici, iar cei care nu au beneficiat de indice de corecţie vor beneficia de creşteri mai mari.

Contează foarte mult care a fost nivelul contribuţiilor, istoricul profesional”, a spus şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Nu avem indice de corecție înainte de 2011, deci pensionarii de dinainte de acest an ar trebui să aibă creștere de pensie mai mare.

Cel mai mare indice de corecție a fost în perioada 2020-2024. Astfel că, potrivit declarațiilor lui Daniel Baciu, aceștia ar avea cele mai mici creșteri de pensii la recalculare, conform newsweek.ro.

Se vor recalcula 4 milioane de pensii?

Daniel Baciu este sigur că este suficient timp ca până la începutul lunii septembrie să recalculeze cele peste 4 milioane de pensii. Oficialul a afirmat că toți angajații instituției sunt capacitați și nu vor fi întârzieri.

El a subliniat că timpul este scurt, dar nu este imposibil să se realizeze acest lucru. Baciu a menționat că până în prezent toți pașii au fost realizați conform graficului planificat, iar intenția este să se evite întârzierile.

În ceea ce privește momentul transmiterii acestor informații către beneficiari, Daniel Baciu a precizat că acest lucru nu se va întâmpla în luna următoare, ci în vară.

Ultimele stiri

  • Răsturnare de situaţie în privinţa salariului minim, în România! Ce s-a discutat, luni, în coaliţie
  • Concluzia medicilor care se ocupă de Florin Piersic: „E un caz complicat”. Doctorii de la Institutul Matei Balș s-au deplasat la Spitalul Foişor
  • Alege ce citești
  • Bătălia globală a cipurilor: cine pune la bătaie zeci de miliarde de dolari
  • Play-and-OUT! Dinamo mai bagă o fisă
  • „Gollum”, de la NATO la Cotroceni
  • Dumitru Sechelariu candidează din nou la Primăria Bacăului. Problemă: fostul edil a murit în urmă cu 11 ani! Gafă mare în Moldova
  • Isterie totală. Peste 19.000 MW din fotovoltaice, pregătiți să dezechilibreze rețelele
  • Produsul pe care Mega Image l-a retras de la vânzare deoarece conţine pesticide! Cum vă primiţi banii înapoi
  • Veşti foarte bune pentru fermieri. Autorităţile le-au mai „relaxat” obligaţiile. Sprijin financiar suplimentar
  • Exit mobile version