AcasăNewsȘOCANT! Statul român îi plătește pensie de invaliditate unui criminal în serie!...

ȘOCANT! Statul român îi plătește pensie de invaliditate unui criminal în serie! A ucis 11 oameni, dar judecătorii îl vor în libertate!

(sursa foto: glasul-hd.ro)

Amănunte șocante ies la iveală în cazul unui bărbat ajuns să fie cunoscut drept „Călăul de boschetari”, fiind acuzat că a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii.

S-a aflat că statul român plătește pensie de invaliditate unui criminal în serie.

sursa foto: fanatik.ro

Maramureșeanul Grigore Bota, deținutul cu cele mai multe crime la activ, urmează să-și încheie perioada de executare a pedepsei peste doar câteva zile, titrează Fanatik. El a fost condamnat, în urmă cu două decenii și jumătate, la închisoare pe viață, după ce a ucis 11 oameni ai străzii.

Cel ajuns să fie supranumit „Călăul de boschetari” avea 41 de ani când a fost capturat. De atunci au trecut 25 de ani. Astfel că, între timp, Bota împlinit 65 de ani și a cerut reducerea pedepsei la 25 de ani de închisoare pe motiv de limită de vârstă. În noiembrie 2023, Tribunalul Maramureș a admis cererea de înlocuire a pedepsei detenției pe viață, din care a dedus perioada în care acesta a fost reținut și arestat preventiv. Potrivit sursei citate, instanța a emis un nou mandat de executare a pedepsei închisorii, care urmează să expire pe data de 5 aprilie 2024.

În decembrie, bărbatul ajuns să fie denumit „Călăul de boschetari” a cerut instanței să fie eliberat înainte de termen, arătând că a executat mai mult decât fracția obligatorie dispusă de lege.

Grigore Bota primește pensie de invaliditate din partea statului

În prezent, cel supranumit „Călăul de boschetari” se află în Penitenciarul Baia Mare, unde își execută pedeapsa în regim semideschis. Potrivit aceleiași surse, el are probleme de sănătate, motiv pentru care nu a acumulat zile de muncă și primește o pensie de invaliditate, din partea statului român.

Ar mai fi de menționat că la sfârșitul lunii ianuarie, judecătorii au respins cererea de liberare condiționată depusă de Grigore Bota, motivând că petentul – condamnat „nu a dat dovezi temeinice de îndreptare” și a stabilit termenul de reînnoire a cererii după data de 5 aprilie 2024. Cel mai probabil, notează aceeași sursă, instanța nu va mai avea argumente să respingă cererea lui Bota, în condițiile în care la acea dată, pedeapsa acestuia va fi considerată executată.

Bărbatului i s-a atribuit comiterea a 11 crime, toate săvârșite asupra unor oameni ai străzii. Trupurile fără viață ale victimelor au fost găsite în perioada aprilie – august 2020, în Baia Mare. După ce a fost arestat, el a recunoscut doar trei crime.

author avatar
Andrei Coman
563 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta e Codul penal.
    Inchisoare pe viata dar….relativa, pentru ca se poate inlocui cu pedepapsa de 25 de ani. Si poti sa omori peste 10 oameni, ca iesi la aer, intr-o zi.Sa intrebam eminentele codurilor de ce nu au impus, macar criminalilor in serie, inchisoare pe viata, fara drept de eliberare, ca in USA?
    Dom’ Predoiu, una din eminente….

  2. Nu merita pensie de invaliditate ! Pentru cat s-a chinuit cu aia 11 boschetari si dupa aia in puscarie, merita pensie speciala, precum tortionarii comunisti securisti !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger