Cauta

România, în CARANTINĂ TOTALĂ?! Raed Arafat anunță ce vor să facă autoritățile

Raed Arafat

România, pândită de carantină? Raed Arafat face anunţul!

România intră în valul 4 al pandemiei, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a început să crească. Vom avea, în acest caz, o nouă carantină? Răspunsul dat de Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că nu se așteaptă la un nou lockdown. Arafat a precizat că măsurile vor fi luate izolat, la nivel local.

„Restricții de genul să închidem oamenii, chiar dacă la noi au fost pe perioade scurte, nu vor fi. Măsuri locale dacă incidența crește foarte mult e posibil să se ia. Măsuri generale de restricție nu se prevăd la acest moment și nici nu se discută.”, a declarat secretarul de stat în MAI la Antena 3. „Se analizează de către direcțiile de sănătate publică mai multe criterii, nu doar incidența este singurul criteriu pentru a carantina.”, a adăugat oficialul.

Arafat: „Masca este baza”

Raed Arafat a spus că așteaptă să vadă cum va crește numărul cazurilor de Covid-19 și apoi incidența, pentru a vedea ce decizii se iau. „Avem o creștere semnificativă de la o zi la alta. Urmărim rata de pozitivare la teste, apelurile pe 112 care din păcate cresc. Crește în fiecare zi numărul cazurilor care se internează la ATI, e o creștere mică e adevărat. Urmărim să nu avem presiunea valului trecut pe secțiile ATI, datorită faptului că avem un număr semnificativ de oameni vaccinați.

Unii nu vor să se vaccineze, încă nu s-au convins. Chiar dacă avem vaccinuri cu autorizația definitivă, care au trecut absolut toate verificările. Chiar dacă nu vrem să ne vaccinăm, rămân măsurile celelalte. Masca este baza. Dacă respectăm regulile, limităm răspândirea. Dacă limităm răspândirea, nu ajungem la nicio restricție.”, a explicat șeful DSU.

Ultimele stiri

  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • Exit mobile version