Cauta

Raluca Turcan a luat o decizie majoră pentru românii care merg la muncă în Germania

vama-cenad

Raluca Turcan a luat o decizie majoră pentru românii care merg la muncă în Germania

Românii preferă să muncească în Germania. Autorităţile noastre estimează că 270.000 de oameni vor merge să câştige o pâine cinstită la nemţi.

Aproximativ 270.000 de lucrători din România vor merge să muncească anul acesta în România şi suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate”, a anunţat Raluca Turcan pe Facebook.

Turcan a demarat o campanie de informare

Se estimează că, anul acesta, în jur de 270 000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate.

Acesta a fost subiectul discuţiei pe care am purtat-o ieri cu Ministrul Muncii din Germania, dl. Hubertus Heil.

Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german paşii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informaţi, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, dar şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Transporturilor”, a mai zis Turcan.

Act normativ pentru Diaspora

Surpriză plăcută pentru românii care merg să muncească în Diaspora: Guvernul Cîţu vrea să-i protejze cu legi.

Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu şi eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilităţile care au existat în trecut în relaţia cu lucrătorii români.

Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecţia în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea şi folosirea agenţilor de muncă temporară.

De asemenea, a crescut numărul inspecţiilor în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de mucă”, a precizat ministrul Muncii.

De exemplu, agențiile de plasare a forței de muncă în străinătate vor fi obligate să informeze lucrătorii asupra condițiilor și regulilor speciale de intrare în statul de destinație, să asigure transportul în țara de destinație, prin firme autorizate și să informeze ITM cu privire la persoanele plasate la muncă în străinătate, înainte de plecarea acestora și, lunar, cu privire la contractele încheiate.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Reînarmarea Europei duce lipsă de muncitori
  • Bătălia dronelor: India și Pakistan marchează noua cursă a înarmării
  • Și-au luat România înapoi! „Binomul” a depus jurământul
  • Respirația Conștientă: Un remediu simplu pentru Mintea Supraîncărcată
  • Bani dispăruți în acte la Ministerul Cercetării și Digitalizării
  • Sistemul penitenciar francez se apropie de colaps. Macron trimite deținuții în Europa de Est?
  • Lamine Yamal și FC Barcelona bat palma pentru viitor: prelungire de contract până în 2031
  • Campania electorală s-a încheiat. Se dă startul la sărăcirea populației
  • Cristi Chivu, aproape de o nouă înțelegere cu Parma: salariu crescut și mână liberă la transferuri
  • Exit mobile version