AcasăSOCIALŞoferii s-au enervat: benzina şi motorina s-au scumpit! Preţurile au luat-o razna!

Şoferii s-au enervat: benzina şi motorina s-au scumpit! Preţurile au luat-o razna!

pecoŞoferii s-au enervat: benzina şi motorina s-au scumpit! Preţurile au luat-o razna!

Benzina şi motorina se apropie din nou de preţul de 6lei/litru, la cel mai ieftin sortiment. Carburanții s-au scumpit accelerat în ultimele luni, ca urmare a creșterii prețului petrolului.

Ce preţ au benzina şi motorina la pompă?

Anul trecut, în luna aprilie, un litru de benzină costa 4,51 de bani, iar cel de motorină era 4,71 de bani. La un an distanță, la pompă se înregistrează o creștere de 22% în cazul benzinei și de 14,8% în cazul motorinei.

Asta înseamnă că un șofer plătește pentru un litru de benzină 5,50 de bani, iar pentru un litru de motorină aproximativ 5,42 de bani. Practic, scumpirea este aproximativ cu un leu, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Renunţă şoferii la maşină?

Care a fost reacţia conducătorilor auto? Ei afirmă că resimt creșterea prețurilor la carburanți și unii se gândesc să renunțe la mașină, cu atât mai mult cu cât și vremea se încălzește.

„Sper ca în felul ăsta oamenii să se orienteze către alte mijloace de transport, inclusiv eu doresc să-mi iau o trotinetă, să scap de mașină, sincer, e durere” a mărturisit un șofer pentru postul Digi24.

Veştile nu sunt bune

Românii plătesc, în continuare al doilea cel mai mic preț din Europa la benzină și motorină, după bulgari.

Scumpiri ale carburanților au avut loc și în alte state din Uniunea Europeană, chiar dacă gradul de utilizare a şoselelor de pe continent este, în medie, cu 30% sub nivelul înregistrat înaintea pandemiei.

Veştile nu sunt deloc bune, pentru viitor. Se anunţă scumpiri galopante ale carburanţilor.

author avatar
Andrei Ștefan
449 afisari

12 COMENTARII

    • „ROMANII PLATESC CEL MAI MIC PRET DIN EUROPA LA BENZINA SI MOTORINA , DUPA BULGARI . SCUMPIRI ALE CARBURANTILOR AU AVUT LOC SI IN ALTE STATE DIN UNIUNEA EUROPEANA „. Mare prost sunt , nimeni nu si-a dorit pandemie , criza si scumpiri galopante lale carburantilor .

      • Din ciclul: cand idioții sunt si prosti de parca n-ar fi suficient ca sunt idioți, spune-i si tembelului de dedesubt ! Ca sa cumperi ceva, orice, combustibil in cazul de fata, ai nevoie si de bani, compari deci veniturile obținute sau de obținut si dupa aia tragi concluzia cat de ” bine ” este in Romania,idiotule !

        • Mamuku m-o fatat sarman idiot , ma descurc si io cum pot cu falcile si rozeta , viata grea la Tiraspol …

        • Stam ghini , salarilii , la noi , la Tiraspol , cresc cu o copeica pe an , io sunt autonom , ma incropesc din postari , menuete duioase la ocarina zburlita si prelucrari prin aschiere la tamburul bombat …..

  1. S-au scumpit carburantii si n-au romanii bani ? National .ro , azi , 24 aprilie 2021 , ora 12:07 , articol de C.S : ” AGLOMERATIE PE DRUMUL CATRE MARE . VALORI RIDICATE DE TRAFIC SI PE DN1 CATRE MUNTE „. Circula si ei pe soselele suspendate lasate de PSD si ii regreta ca PSD le dadea bonuri de benzina si motorina gratis odata cu bonurile de masa ….hihihihihi

  2. 1. Oferta de succes: oportunitate de castig.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber.
    Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna! Se semneaza un contract in original, trimis prin posta. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: activitatecompletonline@gmail.com

  3. Asa e , PSD ne-a umplut de ” respect ” , cine e prostu sa-i mai aduca la guvernare ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger