Cauta

Primul tip de carne artificială va putea fi cumpărat în supermarketuri. Cum este produsă

carne tocata

Descoperire șocantă în caserola cu carne tocată. Clienta a tras un semnal de alarmă pe rețelele de socializare: „Mi-am dat seama abia când amestecam în tigaia care era pe foc”

Organismele de reglementare au permis unui start-up local, din Marea Britanie, să producă carne de pui din celule cultivate în laborator.

Această carne artificială va fi destinată animalelor de companie.

Carne cultivată în laborator

Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod conventional. Acest tip de produs este creat în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea ţesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.

Chiar dacă America şi Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantităţile vândute până acum au fost minimale.

Bacterii găsite în carnea naturală

Veşti proaste pentru clienţii de la nivel mondial care cumpără carne de pui din supermarket. Unul din 15 pui vânduți în supermarketuri este contaminat cu o bacterie mortală.

Un studiu a relevat că bacteria respectivă este cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare.

Bacteria nu mai răspunde la antibiotice

Inspectorii sanitari mai trag un semnal de alarmă! Au apărut mutații, iar bacteria nu mai răspunde la antibiotice, lucru ce poate duce la decese în rândul oamenilor.

Unul din 15 pui proaspeți din supermarketuri este „puternic contaminat” cu o bacterie cu potențial letal. Campylobacter se numește bacteria care reprezintă cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare la nivel mondial.

Campylobacter este cea mai frecventă sursă de intoxicații alimentare. Aceasta provoacă de obicei diaree, greață și vărsături care se ameliorează în mod natural în decurs de o săptămână.

În cazuri severe, poate pune în pericol viața grupurilor vulnerabile, inclusiv a copiilor mici, a persoanelor în vârstă și a celor imunodeprimați.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version