AcasăSOCIALAtenţie la carnea din supermarket! Ce bacterii au fost găsite în mâncare

Atenţie la carnea din supermarket! Ce bacterii au fost găsite în mâncare

Veşti proaste pentru clienţii de la nivel mondial care cumpără carne de pui din supermarket. Unul din 15 pui vânduți în supermarketuri este contaminat cu o bacterie mortală.

Un studiu a relevat că bacteria respectivă este cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare.

Bacteria nu mai răspunde la antibiotice

Inspectorii sanitari mai trag un semnal de alarmă! Au apărut mutații, iar bacteria nu mai răspunde la antibiotice, lucru ce poate duce la decese în rândul oamenilor.

Unul din 15 pui proaspeți din supermarketuri este „puternic contaminat” cu o bacterie cu potențial letal. Campylobacter se numește bacteria care reprezintă cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare la nivel mondial.

Campylobacter este cea mai frecventă sursă de intoxicații alimentare. Aceasta provoacă de obicei diaree, greață și vărsături care se ameliorează în mod natural în decurs de o săptămână.

În cazuri severe, poate pune în pericol viața grupurilor vulnerabile, inclusiv a copiilor mici, a persoanelor în vârstă și a celor imunodeprimați.

Păsările trăiau în adăposturi neconforme

Imagini filmate în secret de Animal Justice Project (AJP) au dezvăluit că zecile de mii de păsări contaminate cu aceasta bacterie trăiau în adăposturi întunecate și înghesuite și erau înconjurate de cadavre și schelete de găini moarte.

În unele cazuri, condițiile îngrozitoare au făcut ca găinile să fie stresate, ceea ce le-a făcut să-și piardă penele și să manifeste comportamente între ele, inclusiv intimidare, ciugulire agresivă și chiar canibalism.

author avatar
Andrei Ștefan