Cauta

Primăria Sector 4 transformă Sudul Capitalei într-un adevărat obiectiv turistic național

Peste 26.000 de metri pătrați de pârloagă vor deveni obiectiv turistic, în urma unui proiect tematic de mare anvergură. Primăria Sectorului 4 dorește să refacă în miniatură harta României, cu forme de relief, râuri și peste 83 de clădiri reprezentative ale țării, cum ar fi și Arcul de Triumf.

Proiectul tematic ”România Parc” se află deja urcat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și va fi amenajat chiar lângă Parcul Lumea Copiilor, administrat de Primăria Sectorului 4 și îngrijit de către Totul Verde. SA.

Teoretic, asta înseamnă că imediat ce licitația va fi adjudecată, lucrările ar putea începe. Practic, vom afla acest lucru în momentul în care se va cunoaște firma care va realiza obiectivul. Până atunci, haideți să aflăm locația exactă!

Obiectivul este situat lângă Lumea Copiilor

Terenul de peste 2,6 hectare se află lipit de Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 al Capitalei, în apropierea parcării de peste 700 de locuri pe care Primăria Sectorului 4 a amenajat-o în zonă. Este parcarea mult contestată de mai multe ONG-uri, însă, cu timpul, toată lumea și-a dat seama de importanța și de necesitatea acesteia.

Dacă ajungeți prin zonă veți observa un teren abandonat, nefolosit și aflat într-un stadiu avansat de degradare. Are un aspect inestetic, de maidan, neavând nicio funcțiune urbană și este acoperit în cea mai mare parte de iarbă, iar vegetația este invadată de buruieni.

Primăria Sectorului 4 dorește să transforme această zonă insalubră într-un spațiu atractiv pentru toate vârstele, un spațiu de odihnă, atât activă, cât și pasivă, destinat în același timp atât educației istorice, geografice și etnologice.

România – la scară mică

Investiția se integrează în planul de politici publice existente la nivelul sectorului 4, contribuind activ la ducerea la îndeplinire a programului de viață pentru locuitorii acestuia. De asemenea, un punct important în modul de abordare al lucrărilor de amenajare este menținerea aspectului de România la scară mică, accesibilă tuturor.

Atingerea beneficiilor anticipate, prin realizarea parcului tematic, propune locuitorilor sectorului 4 și vizitatorilor obiectivului o experiență interactivă, cu bogat conținut educativ, oferind o imagine în miniatură a României, de la forme de relief, vegetație autohtonă, la clădiri, monumente și obiective reprezentative pentru toate județele țării noastre, constituindu-se atât într-o oază de cultură și relaxare la nivelul sectorului, cât și într-un obiectiv turistic.

”România Parc” – un proiect unicat

Proiectul tematic ”România Parc” va fi unul unicat, iar constructorul va trebui să lucreze minuțios, pentru că Primăria Sectorului 4 are niște cerințe. Printre lucrările cerute se numără:

– defrișarea arborilor bolnavi și păstrarea celor valoroși din punct de vedere peisagistic;

– realizarea reliefului țării în miniatură, prin săpături pentru cursurile de apă importante produse – Dunărea, Prutul, Mureșul, Oltul, Marea Neagră. După săparea șanțurilor pentru ape ar urma realizarea dealurilor de aproximativ 2 -2,5 metri înălțime, care vor reprezenta Carpații;

– împrejmuirea parcului cu un gard de 1,8 metri înălțime, cu două intrări;

– realizarea clădirilor din containere, cu instalații și dotări specifice clădirilor de primire;

– realizarea aleilor din parc pietonale și a pavajelor pentru zonele de relaxare umbrite;

– execuția podurilor peste cursurile de apă;

– procurarea și montarea machetelor clădirilor reprezentative din ”România Parc”, 83 de bucăți, respectiv instalarea trenulețelor, vaporașelor și mașinuțelor;

– instalarea sistemului de iluminat ambiental și a sistemului de supraveghere video;

– realizarea locului de joacă tematic cu pardoseală de tartan cauciucat;

– dotarea parcului cu mobilier urban proiectat special, cu motive populare tradiționale;

– dotarea zonelor de relaxare cu mese, scaune de șah și table pentru exterior;

– plantarea vegetației specifice fiecărei regiuni din țară;

– instalarea sistemului de irigații.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version