Până la Crăciun au mai rămas mai puțin de două săptămâni. Iar cei care vor să simtă de pe acum atmosfera Sărbătorilor de iarnă nu doar că și-au decorat deja casele și și-au împodobit bradul, dar ies și în oraș, seara mai ales, să vadă ce le-ar face cu ochiul la târgurile de Crăciun, organizate în aer liber. Nu de alta, dar până să se înfrupte din preparatele pe care le vor avea pe masa de Crăciun, nu sunt puțini cei care poftesc la o sărmăluță, dar și la un vin fiert.
Copiii se bucură de decorațiunile luminoase și de spațiile de joacă. Adulții trec și pe la standurile cu mâncare, deloc puține, să vadă cum arată „oferta”, dar și ce și-ar permite să mănânce din câte li se arată în fața ochilor. Nu că nu ar avea de unde alege, dar în unele cazuri se pare că i-ar cam „strânge” portofelul.
Cât costă sarmalele și vinul fiert
Cum arată lucrurile la Târgul de Crăciun deschis în Parcul Drumul Taberei, din sectorul 6 al Capitalei? Ei bine, Târgul de Crăciun va fi deschis până pe 27 decembrie. Ar mai fi de zis că, de această dată, organizatorul nu mai este primăria de sector, ci o companie privată – ce face și festivalul UNTOLD – care se ocupă de întreg evenimentul, amintește Libertatea.
Ce prețuri sunt la târgul din parcul amintit? Un mic costă 6 lei, un cârnat 17 lei, iar trei sarmale cu mămăligă 30 de lei, conform aceleiași surse. V-ar tenta să mâncați o porție de ciolan? Ei bine, costă 35 de lei, în timp ce pastrama de oaie are un preț și mai piperat de atât: 45 de lei/200 de grame. În cazul în care v-ar face cu ochiul o porție de șorici de porc, aflați că suta de grame din acest produs costă nu mai puțin de 20 de lei.
Nici la dulciuri prețurile nu sunt tocmai mici: o gălușcă cu prune costă, de exemplu, 10 lei. Și dacă vă e frig și vreți să vă încălziți cu un ceai sau vă e poftă de un vin fiert, prețurile arată astfel: pentru un ceai ați avea de plătit 8 lei, în timp ce prețul pentru vinul fiert pornește de la 10 lei.