Cauta

Polițiștii amenință: ”Dacă nici Iohannis nu ne rezolvă problemele, mergem la UE”

Klaus Iohannis, solicitat să medieze conflictul dintre polițiști și Guvern

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual i-au solicitat o întâlnire lui Klaus Iohannis, în calitatea de președinte al CSAT, pentru a media rezolvarea problemelor legate de majorările salariale. Polițiștii amenință că, dacă nu se va aplica Legea 153, vor merge la Uniunea Europeană pentru a face presiuni asupra Guvernului României.

”Noi cerem să ni se dea ceea ce ni se cuvine, nu vrem nimic în plus, nu vrem spor de război, cum a primit personalul medical spor de Covid, ci să aplice legile care sunt în vigoare și pe care nu le respectă”, ne spune președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Vasile Zelca.

Acesta i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis o întâlnire pentru a media conflictul sindicatelor din MAI cu Guvernul, următorul pas fiind plângerea la Bruxelles împotriva Executivului și partidelor din coaliție.

”Îi vom cere președintelui Klaus Iohannis să intervină la Guvern, pe post de mediator. Îi vom cere să intervină în această minciună în care trăim, că PSD ne-a spus că PNL nu vrea să ne dea majorările salariale, iar PNL ne-a spus că nu vrea PSD. Nimeni nu ne-a zis de ce nu vor să ne dea, că n-au bani sau buget. Că bani sunt. Până la urmă Iohannis este președintele CSAT și are interes la România să stea bine între granițe și ca risc de securitate. Dacă nici cu Iohannis nu rezolvăm nimic, vă anunț oficial că vom pleca la Uniunea Europeană, că avem colegi acolo de la European Police Union și vom pune presiune la nivel european pe Guvernul României”, ne-a declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Salarii ciuntite, și în Armată

Sindicaliștii din MAI susțin că majorările salariale prevăzute în Legea 153 nu s-au aplicat nici jandarmilor, pompierilor și nici Armatei și că toți aceștia își pun speranțele în lupta dusă de SNPPC, pentru că nu au voie să-și facă sindicate.

”Jandarmii au acum o șansă cu Avocatul Poporului, care a atacat la CCR prevederea din Legea 80 a militarilor, care interzice sindicalizarea, în timp de Constituția interzice militarilor doar greva. În ceea ce privește polițiștii, noi nu mai suntem militari, ci funcționari publici cu statut special, iar ei au luat din Constituție interzicerea grevei și au transpus-o la în Statutul polițiștilor. Și atunci este posibil să spunem și noi că avem voie să facem grevă și să vedem care politician va mai juca <<fonfleuri>> cu Poliția Română, dacă vom avea voie să facem grevă. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu această sesizare a Avocatului Poporului”, ne-a mai precizat președintele SNPPC, Vasile Zelca. Sindicaliștii i-au transmis președintelui Iohannis că, în contextul conflictului din Ucraina, este necesară întărirea Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, care trebuie să constituie o prioritate națională.

Se cere aplicarea legii

Potrivit adresei trimise de SNPPC președintelui Klus Iohannis, polițiștii cer aplicarea, în forma promulgată, a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dat fiind faptul că, prin ordonanțe de urgență succesive, familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională a fost exceptată de la aplicarea etapizată a majorărilor salariale prevăzute de lege începând cu anul 2021.

Totodată, polițiștii cer aplicarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat și întărirea autorității polițistului. Printre revendicări se mai numără și diminuarea deficitului major de personal, care a ajuns la 20.000 de angajați, renovarea secțiilor de Poliție, precum și dezvoltarea logisticii și dotarea cu echipamente și mijloace de intervenție moderne, care să asigure eficiența misiunilor derulate în slujba cetățenilor și a statului, dar și protecția fizică a polițiștilor.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version