Reducerea consumului de carne a fost decisă de Uniunea Europeană și afectează și România. Totuşi, ministrul Agriculturii nu este atât de pesimist.
„Mâncăm ce am mâncat dintotdeauna şi mâncăm în continuare„, a dat asigurări Petre Daea.
Trebuie să ne obţinem materia primă
Reducerea consumului de carne a fost decisă de Uniunea Europeană.
„Nu întâmplător am spus aici despre formele de sprijin. Nu întâmplător am spus că în continuare vom susţine creşterea efectivelor de animale.
Este nevoie să facem acest lucru, să lucrăm terenul şi din rodul pământului şi din grajdurile cu animale să ne obţinem materia primă.
Sigur, există şi boli şi dăunători, inclusiv la plante, unde sunt chiar mai mulţi dăunători”, a spus Daea.
Noi investiţii în agricultura României
Ministrul Agriculturii a explicat că, în acest an, are în plan noi investiţii în agricultura României, în special în zona de creştere a animalelor.
„Sunt 71 de noi obiective de investiţii în agricultura României, în zona acesta a creşterii porcului şi a păsărilor, din care 28 sunt pentru reproducţia de carne la suine, în aşa fel încât să reducem şi să eliminăm importul de de material biologic, ştiindu-se că astăzi suntem tributari în acest domeniu şi suntem legaţi şi dependenţi de importurile de material biologic din afara ţării.
Lucrurile acestea le-am făcut acum şi au început aceste obiective, noi am făcut contractele pentru executarea acestora. În câţiva ani de zile lucrurile se îndreaptă şi în acest domeniu„, a mai spus Daea.