AcasăSOCIALPensia minimă s-ar putea dubla! Cât ar trebui să fie o PENSIE...

Pensia minimă s-ar putea dubla! Cât ar trebui să fie o PENSIE DECENTĂ, în opinia ministrului Budăi – VIDEO

pensie

În contextul scumpirilor din ultima perioadă, îndeosebi la produsele alimentare, ministrul social-democrat al Muncii vine cu speranțe pentru pensionarii din România, în mod special pentru românii cu pensie mică, nevoiți să drămuiască veniturile de la o lună la alta, pentru a se descurca să-și achite utilitățile și să-și cumpere de mâncare.

Marius Budăi a făcut referire recent la pensia minimă. Care, spune ministrul Muncii, ar trebui să ajungă spre 2.500 de lei, pentru a fi încadrată la categoria „decentă”. Ceea ce ar însemna o eventuală dublare a acesteia.

„O pensie decentă ar trebui să existe probabil, să fie undeva 2.500 de lei pensia minimă şi de acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor.

Până atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil”, a spus ministrul Muncii, duminică seară, la România TV.

Budăi: „Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an”

(sursa foto: Marius Budai/Facebook)

Budăi a ținut, însă, să precizeze că nu vrea să dea speranțe pensionarilor, ferindu-se să dea ca sigură o astfel de majorare. Ministrul a adus în discuție faptul că după criza generată de pandemia de COVID-19 a apărut cea a prețurilor la energie.

Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an. Nu vreau să dau nicio speranţă pe care ulterior Guvernul nu o poată îndeplini. Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat.

Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de aparţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză”, a mai declarat Budăi.

Cât e la momentul de față pensia minimă. Precizări de la un secretar de stat în Ministerul Muncii

Mai multe cifre relevante în chestiunea pensiei minime au venit, în urmă cu câteva săptămâni, chiar de la un secretar de stat în cadrul Ministerului condus de Marius Budăi. Cristian Vasilcoiu a vorbit despre valoarea punctului de pensie, dar și despre suma din dreptul pensiei minime în România.

„Din 2017 și până astăzi pensiile au crescut în jur de 50%. În februarie 2017 pensia minimă era undeva la 350 sau 400 de lei. Acum este 1.000 lei. Punctul de pensie era 871 lei, acum este 1.500 lei. În ultimii 5 ani iată că avem niște creșteri. Analizăm împreună cu ministerul de Finanțe o nouă posibilitate de creștere a pensiilor și salariilor”, declara, în martie acest an, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii, în cadrul podcastului „Subiecte Capitale”.

author avatar
Andrei Coman
356 afisari

3 COMENTARII

  1. N-ATI FOST INSTARE SA CORECTATI PORCARIILE FACUTE CU SALARIILE SPECIALE ALE BUGETARILOR CRESCUTE ARTIFICIAL FARA CRITERII DE COMETENTA ,FARA MERITE!.
    NU RESPECTATI CONSTITUTIA PRIVIND CONTRIBUTIVITATEA LA STABILIREA PENSIILOR ,ACEI SPECIALI BUGETARI CU PENSII DE 5-10 ORI CAT PENSIA UNUIA CARE A MUNCIT IN PRODUCTIE , CINE SA CREADA IN VOI SI-N POLITICA VOASTRA MINCINOASA ?.
    ATI ZIS CA ATI MARIT PENSIILE CU 10 % !!,ATI MARIT PE DRACU !, ATI MARIT IMPOZITUL PE PENSII ,ATI INTRODUS CAS PE PENSII !, REZULTATUL REAL AL MARIRII ASA ZISE DE 10 % ESTE DOAR 2% ,CAND INFLATIA IN ACEEASI PERIOADA A CRESCUT CU 12% ,
    litrul de combustibil a crescut cu 80% ,energia electrica si gazele naturale au crescut cu 200% !,ALIMENTELE DE BAZA INTRE 50- 80 % .
    NU VE E RUSINE SA MAI DESCHIDETI GURA ?. CINE A SARACIT SI A DESTABILIZAT ACEASTA TARA ??,NOI ! ,SAU VOI ASTIA CARE N-ATI MUNCIT UN CEAS SI ATI TABARAT IN POLITICA SI LA CIOLAN !. CUM SA CONDUCETI ( CUM SA PUTETI GUVERNA ) VOI ASTIA CARE INAINTE DE A INTRA IN POLITICA ERATI NISTE NIMENI ,NISTE PIERDE VARA ,
    NISTE HABARNISTI !,DE UNDE CUNOSTINTE ? ,DE UNDE EXPERIENTA ?,DE UNDE CAPACITATEA EMITERII UNOR DECIZII ?, DE UNCE CAPACITATEA LUARII UNOR HOTARARI ?,DE UNDE VIZIUNE ?,DE UNDE COORDONARE ?. IN CE DEZASRU ATI ADUS TARA VOI ACESTI INCOMPETENTI <ACESTI IRESPONASBILI !.

  2. Pensiile trebui majorate doar dupa punctul de pensie, vad ca mariti mereu pe cele mici [ care nu sunt pensii,ci ajutoare sociale celor care toata viata au muncit fff putin ,asa se incurajeaza tinerii de azi sa trandaveasca ca oricum statul o sa-i intretina la batranete ]!

  3. Pensiile trebui majorate doar dupa punctul de pensie, vad ca mariti mereu pe cele mici [ care nu sunt pensii,ci ajutoare sociale celor care toata viata au muncit fff putin ,asa se incurajeaza tinerii de azi sa trandaveasca ca oricum statul o sa-i intretina la batranete ]!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger