AcasăSOCIALVești năucitoare pentru polițiști. Pensiile militare scad cu 40%

Vești năucitoare pentru polițiști. Pensiile militare scad cu 40%

Lovitură cruntă pentru militari și polițiști

Reformele secrete trecute în PNRR încep, rând pe rând, să iasă la iveală. Una dintre acestea este și trecerea pe contributivitate a sistemului de pensii pentru polițiști și militari. Măsura se va aplica și retroactiv, iar pensia medie va scădea de la 4.000 de lei la circa 2.500 de lei, ne spune deputatul Dumitru Coarnă. Liderul Sindicatului Polițiștilor Diamantul susține că are informații că va crește și vârsta de pensionare.

Reformele și schimbările legislative asumate prin PNRR de Florin Cîțu și de Cristian Ghinea, fără niciun fel de consultări sau dezbateri, încep să afecteze tot mai multe categorii sociale. Astfel, surpriza pentru polițiști este că pensia de serviciu va trece pe sistemul de contributivitate, ceea ce va însemna o scădere a pensiilor cu 40%.

”A mai fost o dată pe contributivitate, până în 2015. Atunci exista un bonus, în legea respectivă, care se aplica peste plafonul rezultat din contributivitate, în funcție de vechimea în sistem a fiecăruia. Dar și așa au fost scăderi de pensii, cam 15% dintre polițiști au fost afectați, a fost un scandal monstru. Dacă se va trece acum pe contributivitate și nu va exista acel bonus, polițiștii vor avea pensii mai mici cu 40%. Acum nici nu știm cum va fi reglementarea, pentru că este posibil să se recalculeze și pensiile aflate în plată, cum s-a făcut și cu Legea 263 din 2010, cu aplicabilitate din 2011. În anul 2011 pensia nu era ca acum, cu salariul net, era doar cu niște elemente fixe din salariu. Dacă între 2011 și 2015 au fost doar 15% care au primit pensii mai mici, acum vor fi aproape 80%. În prezent, pensia medie a unui polițist este de 4.000 de lei. Dacă se trece pe contributivitate, va ajunge undeva la 2.500 de lei”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, deputat PSD. Potrivit liderului Sindicatului Polițiștilor Diamantul, Emil Pășcuț, autoritățile lucrează și la majorarea vârstei de pensionare pentru polițiști.

”Se ascund foarte bine și foarte greu ies informații din zona aia, de la Ministerul Muncii, parcă ar fi vreo direcție de spionaj”, ne spune Emil Pășcuț, liderul Sindicatului Polițiștilor Diamantul.

Statul nu respectă contractul

Sindicaliștii din MAI arată că polițiștii și militarii intră într-un contract cu statul, care se derulează pe 25-30 de ani, își execută obligațiile și, atunci când vine rândul statului să-și îndeplinească obligațiile, statul îi anunță că s-a răzgândit. ”Pensiile militare au o justificare, nu neapărat prin regimul muncii, ci mai ales prin restricțiile pe care acești oameni și le-au asumat și le-au respectat timp de 30 de ani. De exemplu restricția de a intra în politică. Dacă e să facem o paralelă între profesori și polițiști, vedem ce lobby puternic își fac profesorii, pentru că au propriii lor reprezentanți în partide, cu funcții mari. Dar polițiștii și cadrele militare sunt efectiv la mila statului. După aceea, este interdicția de a face grevă, care îi afectează enorm pe polițiști și pe militari. Apoi mai sunt diversele interdicții privind o a doua slujbă. Cum să-i spui unui om după 30 de ani, în care el și-a respectat partea lui de obligații, că tu, ca stat, te-ai răzgândit? Este împotriva principiilor de drept și este și imoral. Nu poți să modifici un contract pentru un om aflat la final de carieră”, ne-a precizat Emil Pășcuț, președintele Sindicatului Polițiștilor Diamantul.

Ministerul Muncii pledează pentru o viață activă mai lungă

Într-o adresă trimisă Sindicatului Diamantul, Ministerul Muncii susține că pensiile de serviciu reglementate prin statute profesionale sunt considerate contrare fundamentului regimului de pensionare.  ”Analiza noastră se concentrează pe examinarea diferitelor variante de modificare a criteriilor și condițiilor concrete de exercitare a dreptului la pensia de serviciu, care să aibă ca efect o redimensionare a cuantumului acestora și reducerea decalajului dintre cuantumul pensiilor acordate beneficiarilor sistemului public și cele acordate beneficiarilor pensiilor de serviciu. O viață activă mai lungă poate fi obținută numai dacă sănătatea și bunăstarea populației vârstnice permite alegerea muncii în detrimentul pensionării”, se precizează în adresa Ministerului Muncii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
141.147 afisari

276 COMENTARII

  1. Păi, de ce credeți că sunt invitate tot mai multe trupe străine pe teritoriul românesc? Ei vor apăra poporul român de el însuși. Pentru că pe o armata și o poliție ai căror membrii au o perspectivă sumbră pentru când or fi la vârsta a treia, guvernul nu se va putea baza. Poți să pui o armată și o poliție zdrențuite, cu stomacul gol și sătule de hoțiile și abuzurile politicienilor, să apere granița și ordinea și mai ales pe hoțomanii care fură tot? La câți postaci nu am citit în comentarii despre ce ar face dacă ar primi arme. Avem un guvern care calcă în picioare orice înțelegere scrisă și parafată la inițiativa sa, nu a celeilalte părți din contract, care nu respectă nici măcar legile emise de parlamentul țării. Eu dacă fur o eugenie din supermarket intru la închisoare. Guvernul fură o țară întreagă și nu se întâmplă nimic.

    • FOARTE BINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Prima veste bună pe anul ăsta!!!!!!!!!!!!! Sau la egalitate cu „abolirea”, deocamdată, a injectării forțate!!!!!

      Huooo militaurizații, ăle mai scârboase jivine „speciale” din țară. Ce „persăpectivă” sumbră pot avea lighioanele pensionate la 42-45-50-55 de ani? CEL PUȚI PÎNĂ LA 60 TREBUIE SĂ MUNCEASCĂ VIERMI!!!!!!!!!!!!!

      Da, și pe mine mă poți socoti ca amator care să golească niște încărcătoare în speciali și puliticieni, postacule!

      • Nu spun că polițiștii sau militarii își merită sau nu pensiile pentru că nu mă pricep. Dar guvernul e unul în care Nuțu Cămătaru ar fi cel mai cinstit și respectat membru.

      • Bă țărane dacă va fi război o să fii în linia întâi la cât de prost ești de bubui cine apară străzile, țara și frontiera de stat tu de pe tic toksau de pe net?

        • …………SI CE VREI SA SPUI ,CA MILITENII APARA STRAZILE…..EI NU SINT IN STARE SA-SI APERE FUNDUL LOR DARMITE SA APERE STRAZILE….SA MEARGA EI IN LINIA INTII SA SE BATA CU RUSII….!!!

          • Atunci de ce mai sunați la nr. de urgență că va furat un bun, sau că va spart casa, mașina, că un vecin face gălăgie la o oră târzie, pe net toți zmei dar dacă seara merge pe o stradă întunecată și cade o frunză în spatele lor fu de rup pământul, așa că vitejii de pe net hai să desființăm poliția armata să ieșim cu toții la 60 ani la pensie, dar ce nu știu mulți ca militar, polițist, jandarm, dacă vrei să mergi într-o localitate cât de aproape de cea de domiciliu, sau de serviciu, trebuie aprobare de la comandant, nu contează că plouă cu găleată afară și casele din localitatea ta sunt inundate tot militarul trage de sacii cu nisip în timp ce locuitorii localității stau la cârciumă,că abia a ieșit din serviciu și înloc să meargă acasă la odihnă, trebuie să plece iar în serviciu la calamitate la bătăi între clanuri, sau este o situație de securitate publică, el trebuie să meargă la solicitare, asa ca înainte de critici și bătăi de joc la adresa lor mai bine hai s-o lăsăm mai moale. Mulți dintre zmeii de pe net nu fac față nici la jumătate din efortul pe care-l fac acești oameni. Câți dintre voi ce criticați militarii și polițiștii, a-ți fost sunați la ore târzii di noapte că trebuie să mergeți la muncă din timpul vostru liber, de ce atunci când vedeți pe stradă o agresiune față de o persoană nu o apărați voi și sunați la politie? Câți din voi ați stat nopți la pândă să prindeți hoți și să duceți probe judecătorilor ca apoi hoțului să i se dea drumul și să vedeți deznădejdea oamenilor prădați că hoțul pe care l-ai prins e liber omul zice că tu i-ai dat drumul dar adevăru este ca judecătorul ia dat drumul iar tu ai pierdut nopți degeaba pri vânt, ploaie, viscol zăpadă. Vitejii de pe net care a-ți sta ascunși în locuri pe care voi numai dacă va apropiați vomitați și fugiți, de câte ori ați mâncat în picioare cu zăpadă la genunchi, de câte ori ați mers noaptea prin pădure cu animale sălbatice care vă adulmecă mirosul, de câte ori ați fost puși să stați nemișcați 8 -10 sau mai multe ore î ger zăpadă caniculă sa prindeți sau să informați superiorii că într-un ane l-oc urmează să se desfășoare o activitate ilegală. Cei mai mulți dintre cei ce vă dați cu părerea despre viața de militar nici nu știți cei o santinelă și nici nu ați stat vrodată 3 ore în post la 3 metri de pământ în foișor la temperaturi extreme, dar știți cei viața de militar. Dacă vă dă arme vă uitați pe țeavă să vedeți cum iese glonțul, dar sunteți experți în viața de militar, ca și alții până acum au fost experți în medicină și peste noapte au devenit experți militari. Înainte de afirmații vedeți, interesați-vă ce este, și cum trăiește un militar, apoi spuneți-vă părerea.

        • D-le fost militar, cred ca și din rândurile dv. Multi va uitați sa vedeți pe unde întra glonțul în arma…..

          • Ha, ha, ha… To ești atât de prost… Orice trăgător SE UITA PE UNDE ÎNTRA GLONȚUL(CARTUȘUL) PE ȚEAVĂ… PENTRU CA TREBUIE SĂ-L BAGE PE ȚEAVĂ (CARTUȘUL) CA SĂ POATĂ FI MAI APOI PERCUTAT IAR GLONȚUL SĂ IASĂ PE ACOLO PE UNDE VA UITAȚI VOI.. PE UNDE IESE DE PE ȚEAVĂ.. . 🤣

          • Cum de ce sunam ? Pai nu pt aia ati fost platiti ? Nu scrie in fisa postului ? Sau in fisa postului scrie ca doar sa piti prietenosi cu interlopii ?

      • Poftim, ca tot vorbea interlocutorul dinainte de prostanaci. Uite cum ai aparut, ca su paduchele pe frunte.

      • Sa îți faci programare la pașaport dacă nu ai ca tu ești primul care fuge din tara dacă începe razboiul

      • dacă cumva începe războiul să te apere măta mă, de jivina cu două picioare, tu ce morți mătii lucrezi, ce ai făcut tu pt țară, dar la doctor dai bani să te facă bine futuți pe măta în gură de vierme stricat

        • Fraerul ăsta are ciudă pe militari și polițiști că sigur e vreun hoț care a fost prins și a făcut închisoare,de aia vorbește așa.Dar dacă doamne ferește va începe războiu va fi subordonatul unui militar sau a unui milițian atunci să-l vezi cum se transforma in lingău și pupincurist,ori se împușcă singur daca i se da o armă pe mâna

      • Să te fut direct în gura aia spurcată, cățelule! Sper să descarci încărcătoarele direct în capul tău! Morții mă-tii de invidios! Sper că nu ai făcut copii și nici să nu te înmulțești vreodată, labilule mental!

      • Jivină proastă crezi că o viată de interdictii si sacrificii a militarilor merită batjocura politicienilor.
        Atunci î-ți meriți soarta sclavule!

        • VIERME, CE SACRIFICII, MIZERIE??????????? POPOTĂ, CASĂ, SALARIU URIAȘ ȘI 30 DE ANI DE ZĂCUT CA PORCUL!!!!!!!!!!!!

          • Ești mai prost decât prevede legea. Care casă prostul satului, caminele de garnizoana unde te inghesui cu familia intr-o garsoniera de 25mp? Popota numesti sala de mese unde esti OBLIGAT să mănânci contra normei de hrană cine stie ce? Viață de huzur? Prostule sunt fost militar pensionat pe caz de boala si in 35 de ani de armată am adunat mai multe boli decât tot neamul tău. Mă bucur totuși că nu am ajuns idiot ca tine. Mori prostule înainte să te reproduci!

          • Să te duci tu boule să mănânci zilnic la popotă! Și să stai în frig in aplicații! Un bou și o jigodie ordinară ești! Abia aștept să ajungă rușii la granița! O să te caci pe tine de frică! Jeg ordinar!

          • Taci!
            Numai putpeilw pot gândi asa
            Numai cei care nu au facut nimic in viata lor pot gândi asa

      • Dacă ăsta îți este numele adevarat, ești o rușine pentru numele pe care il porți. Atât pentru cel de Barbu cât și pt cel de Gheorghe. Iar dacă nu sunt ale tale, așijderea să crapi de rușine că blamezi aceste nume!

      • Scrie corect analfabetule!! Cel mai probabil ti-ai trage un glont in capul ala fara creier, daca ai avea o arma in mana.. la cat de tampit esti ma mir ca poti accesa internetul. Unicul tau neuron, a facut apoplexie demult( cauta pe google sa vezi ce inseamna apoplexie), asa ca este imposibil sa intelegi realitatea si cum stau lucrurile de fapt.

      • Da ai talent, nu vorba, vierme era mata cand te-a adus pe lume sau ai fost scapat in cap, stai cu nopti nedormite si interventii la limita si o sa vad daca o sa ai metabolismul dat peste cap, nimeni nu a pomenit ca cel putin 35% dintre pensionarii militari decedeaza in primii cinci ani de pensie, deci nu apuca 60 de ani, asa ca las-o mai moale cu gargara. Cand a intrat in NATO Romania si-a asumat niste angajamente, inclusiv in cea ce priveste salarizarea militarilor asa ca daca e sa vin Putin iesiti voi sa aparati tara cu Catu si Ghinea in frunte

        • Ceea ce mulți nu realizează încă…este faptul ca asa se începe decimata în masa a poporului.Intai se slăbește forță armata,pt ca aceasta sa nu fie capabila de a mai reacționa ori sa nu mai dorească…după care treci la restul!
          Bai oameni buni sa va fie rușine sa vb de militarii tarii asa…medicii au primit peste 300% în ultimii 4 ani,profesorii peste 100%….iar militarilor li s-a dat 25%…etapizat(câte 1/4 din cei 25% pe fiecare an)….salariile militarilor de încadrare sunt cele aferente anului 2009….când salariul civililor era de 600lei…acum salariul min brut este de 2500….ceea ce inseamna ca salariile de încadrare ale militarilor și polițiștilor trebuiau sa fie de cel puțin 4 ori mai mari….adică 400%.Dar au fost blocate intenționat la fiecare început de an prin ordonanțe de Guvern(indiferent de cine era la butoane).
          Ca sa va dau și un exemplu un militar are un coeficient de salarizare ca și restul.functiilor publice….sa zicem 2.20….acesta trebuie înmulțit cu 2500 lei salariul minim rezultând solda de funcție actuala pe anul.2022….nu 1300 lei cât e acum calculata la cât era în 2009….600lei.
          Și banii de chirie la fel….in loc de 500 Lei ar trebui sa ia 2500 lei.
          Magistrații și personalul auxiliar au suma fixa de chirie de 600euro pe luna.
          Pensia nesimțită nu e cea de 4000lei oameni buni….nici măcar cea de 70-80….sunt alea care sar de 15000lei….care nu se justifica.
          Da….înțeleg ca un magistrat câștiga 300mil/luna….având toate sporurile aferente functiei și pericolul la care este expus….dar când iese la pensie…acestia ajung la 120% din salariu….adică 400mil….ceea ce inseamna ca sunt mai bine plătiți ca pensionari decât în activitate.
          Și voi va luați de militari….rușine….va meritați soarta din 89 încoace!!!

      • Ești un bou! Un handicapat intelectual și un frustrat ( cred că și sexual😁😁😁)! Handicapat și tâmpit!

      • SI TE MULȚUMESTE PE TINE CĂ SI EI SUNT LA FEL DE SARACI CA NOI CEILALȚI???…EU MAS LUPTA SĂ PRIMIM CU TOȚII PENSI MARI.DACĂ SUNTEM CU TOȚII SĂRACI AJUTĂ PE CINEVA.TU NU FACI NIMIC.DECÎT FAVORIZEZI CLASA POLITICĂ SĂ NE ȚINĂ SLUGI LA UN NIVEL DE TRAI SCĂZUT…BRAVO AI FACUT CEVA CU VIAȚA TA…!!!

      • Cu oameni că tine, plini de ură și incultură, s-a dus tara asta de râpă; voi cei plini de venin sunteți cauza care a distrus coeziunea societății și a făcut loc prin asta distrugerii a tot ceea ce era mai bun in tara asta. Documentează-te, înainte de a vorbi așa plin de ură. In primul rând vezi condițiile în care acei oameni ies la pensie devreme: de obicei sunt cazuri medicale – sistemul de selecție medicală nu ii mai admite; apoi sunt cazuri de reducere a posturilor; in plus, ce militar vrei sa fie ăla la 50 de ani sa alerge cu arma pe camp? Îl scoate sistemul afara e logic, se întâmplă in armatele din toată lumea. A muncit cu restricții, iese mai devreme la pensie, e normal! Și nu sunt doar militarii în cauză aceasta. Mâine poimâine, voi inveninatilor și plini de ură umană o să vă ridicați și împotriva celor care muncesc în mîna de uraniu și ies mult mai devreme la pensie. Ies bieții oameni că nu mai au mult de trăit, dar voi gândiți numai cu veninul și ura. Nu musca mâna care te apără, la un moment dat vor veni fiarele, iar mâna mușcată nu te va putea apăra.

      • Urâtă copilărie ai mai avut omule sau ai făcut facultatea 20de ani.
        Blocatul fraților.

      • Barbule ! Pedeapsa mai mare decât oftica și băgarea unghiei in gat nu exista !!! Nu mai pot de râs când mă gândesc că urli de ciuda! Apropo mi-am tras Mercedes din aia 47 la sută de la tine. Am 45 de ani și sunt pensionar. Mă bucur de viață și că exista retarzi și prostani ca tine cu 8 clase care îmi plătesc pensia! 😁😁😁 Hai sugiuk și joc de glezne in continuare. PS. Vezi sa imi trimiti banii la timp că plec în vacanță și vreau să mă simt bine pe banii tai. Te-am pupat pe portofel fraiere ordinar! La munca nu la întins mâna!!!! ha ha ha și hoa hoa hoa. Rap rap și zing zing zing vitoooo !!!?

    • Ha ha ha . Militienii cu bastoanele lor ies la pensie la 45 de ani cu 2000 lei nu cu 4000 lei!

        • Cu tot respectul!
          Statul român a oferit posibilitatea tuturor cetățenilor să urmeze o carieră militară!!
          Și dvs puteati să alegeți această cale
          Dacă nu ați vrut sau nu ați putut, e problema dvs
          Sunt ferm convins că majoritatea părinților își doresc ca,copii lor să urmeze o carieră militară
          În consecință!
          Puteati să vă alegeți cariera militară, dar cred că ați preferat o meserie din care să vă îmbogățiți
          Asta nu inseamna, dacă nu ați vrut sau nu ați putut, să denigrati niște oameni și-au ales meseria asta și care au avut multe interdicții!!

        • Tu să ajungi cu familia ta carne de tun. Să te fută în gură toți ruși de Pocitanie ordinară

    • Avem nevoie de o lege coerentă racordată la standardele de profil militar ale Uniunii Europene și NATO, în domeniul salarizării militarilor activi și a pensiilor militare de stat, care să ofere viitorilor militari predictibilitate, să îi convingă că renunțarea la anumite drepturi și libertăți constituționale va fi compensată de către statul român, și care ar determina o creștere a calității resursei umane, stabilitate și profesionalism. În nici o țară nu o să vedeți rezerviștii militari pensionați, cu obligații militare în caz de asediu/mobilizare/război, umiliți, cerșindu-și drepturile în stradă!

        • Vorbiti prostii!
          La Casa sectoriala a MAI sunt numai 21 de dosare de pensie pana la varsta de 50 de ani restul de 99 ,9% sunt intre 50 si 58 de ani.

    • Corect aviti dreptate, insa daca noi pensionarii si cei activi nu vom face nimic, vom disparea din aceasta tara ca popor .
      Asa ca hai la arme si bate si furci ca in 1907, este unica solutie…!

    • Așa este, îmi pare rău (tardiv) că am slujit 25 de ani cu interdicții și tăieri de drepturi constituționale, iar acum sunt scuipată și aruncată în coșul de gunoi. Dacă vom primi pensie contributivă și va fi cazul de mobilizare vom fi apărați de contribuabilii de până la 35 de ani, noi rezerviștii nu vom mai exista și nu vom mai avea nici o obligație față de statul care ne sodomizează fără milă și scrupule.

      • @Monica
        Iti voi raspunde fara pic de rautate.
        TATAL Meu a „slujit” statul roman 30 ani atat a adunat ca ani de Munca in momentul pensionarii.
        Din astia 30 Ani 17 i-a lucrat in Armata ca Cercetator Stiintific avand grupa 1 de munca(lucra in mediu radioactiv sustante radioactive-uraniu ca sa nu mai pierdem vremea) si asa s-a putut pensiona cu 8 ani mi se pare mai devreme.
        A iesit la pensie cu „fabuloasa” suma de 2 milioane lei erau cam 100$ atunci…Student fiind am „mancat” si Eu din Pensia Lui.
        Cat a lucrat in armata a „beneficiat” de toate rigorile unei vieti militare dar nu a avut nici un „beneficiu” dupa urma acestui fapt
        A „apucat” sa „manance” fabuloasa pensie 3 ani.
        Ce Pot sa mai spun.NU JUDEC EU.
        politistii militarii cei din „servicii” magistratii…de fapt problema e ca statul roman a ajuns in faliment.

    • Ce treabă are mitică? Aceste mizerii de pensii speciale au fost inventate și dezvoltate de cei care sunt acum la putere: holera galbenă și ciuma roșie iar râioși verzi i-au aplaudat și pe unii și pe alții.

    • Bucurați-va ca nu le mai dă la săracii oameni care au muncit pentru o așa pensie, au facut o școala sa ajungă acolo, pana la urma orice invidios putea sa se înroleze in sistem dacă e așa invidios. Acum o sa bage ei in buzunarul lor acea suma de bani, bravo! Se vede ca suntem ROMANI:))))))cei mai josnici oameni dintr o țara existența 🙂

  2. Sa multumiti PNL, acestui partid de rahat si al sau conducator Florin Citu, un drogat acceptat de sistem
    Puie MNL !

    • PNL un partid de incompetenți plin de Hoți.si Drogați, cum poți avea încredere în Citu și alți pușcăriași care au făcut numai jmecherii ,de ce sunt primiți în Guvern dacă uni au fost demiși, sigur trebuiau înlăturați definitiv ,ce lucruri bune au făcut ptr Tara !?.

  3. URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Și impozitate cele deja existente cu un minim 75%. MINIM MINIMORUM!!!!!!!!!!!!!!

  4. Să vezi acuma cât de-ai dracu’ se vor face japițele astea, ca „răzbunare”. N-are logică, dar se pliază la fix pe profilul țărănoiului trecut de la zdrențe la uniformă.
    În altă ordine de idei, tocmai am ras o sută de whisky în cinstea evenimentului. Fuck them, ei de ce nu pot să trăiască cu o pensie de 2500 așa cum trăiesc atâția români care chiar au muncit, n-au alergat pe stradă amărâți care nu purtau botnița. Scârbele dracului.
    Dacă ar da banii înapoi pe ultimii 10 ani ar fi și mai bine. Pupa-i-ar Satana-n bot.

  5. FOARTE BINE!EU AM FOST CADRU DIDACTIC(DOUA FACULTATI SI UN MASTERAT,GRADUL 1 DIDACTIC SI 41 DE ANI IN INVATAMAT si AM O PENSIE DE 2997 LEI)

    • Si tot n ai invatat sa scrii corect !
      Vad ca scrii tot de tipar, dom profesor !
      Oare nu ai unde sta sau nu ai ce manca ??
      De ce dai primu’ cu piatra ??
      Nu cred ca ai lucrat nopti intregi, weekenduri si de sarbatori, in frig sau in canicula ! Ca de pe 19 dec pe 7 ian aveai vacanta !! Ca si in lunile de vara, cand eu faceam cate 6-7 grupe operative de 24 de ore , pt ca era perioada de concedii !!
      Sincer, nu cred ca te atacau studentii , cum se intampla acum pe strada !!
      Poate nu am eu dreptate, dar hai sa punem lucrurile in balanta putin !!

    • Două facultăți? Una și bună ar fi trebuit. Unde să înveți, măcar, să scrii corect!

    • Suficient ai făcut naniță noaptea langa madam, te plangeai că în clasa e frig și erau peste 19 grade deci ajunge.

      • Cu tot respectul,; banii din meditații, „comisioanele din examene” și activitățile extra profesionale ale dvs. nu le socotiți? Militarilor le este interzis activități extraprofesionale remunerate. Și domnule profesor prea școlarizați socotiți orele de muncă ale dvs. și comparațiile cu ale unui militar, fără a mai lua în calcul misiunile efectuate unde erai departe de familie. Ați gândit ca cei de mai sus. „inteligența omului cu studii” care muncește 50 de minute și pe urmă pauză. Vă rog să și gândiți

    • Dar șpaga din meditații? 7 case? Ai stat la catedră nu în frig și ai scos nulități pe bandă rulantă / promoții după promoții (că vorba ai nu ai pregătire)… Și ești supărat acum când s-a tras linie că ai pensie mică?

  6. Oameni buni, citesc si ma minunez de comentariile voastre , pline de ura impotriva politistilor !!
    Este adevarat ca nu exista padure fara uscaturi , dar va rog sa va ganditi ca nu toti politistii au fost necinstiti, putori sau cum ii mai numiti.. majoritatea au muncit si inca muncesc , intrau in schimb la ora 6 de dimineata si erau prezenti la instructaj de la ora 5.30, jumatate de ora neplatita !!
    Intr adevar, poate au pensii mai mari, dar multi au murit , in exercitiul functiunii, altii s au imbolnavit, nu i usor sa stai pe strada 8 ore pe zi.. nu cred ca a existat un prof universitar care sa lucreze in aceste conditii, plus weekend si sarbatori legale.. cand dom profesor ia vacanta de pe 19 dec pe 7 ian….plus doua luni de vacanta vara… Iohannis a predat , nici macar pan la pensie si are ceva pus deoparte cu mânuțele alea doua…
    Ganditi va ca fara politie, pe strazi ar fi haos.. oricum e greu si asa sa tina n frau situatia infractionala..
    Asa ca, poate va mai si ganditi un pic, inainte de a ridica piatra !!

    • Teoretic, ai dreptate. PRACTIC, AI URĂ!!!

      Tu gândește-te la milițieni ca dușmani ai poporului și aliați ai scursurilor!

      Cel mai bun etalon? Șoric. Îl mai ții minte???

      Și, doi la mână, pensionarea la 45 de ani, tatiiiii!!!!!!!!

      P. S. Ăla pe șantier cum stă????? ZI!!!!!!!!!!!!! Ăla stă 12-14 ore.

      • Prietene, nu am nici o ura !!
        Am muncit de la 18 ani, la 23 august, am facut Acad de Politie, vorbesc 2 limbi straine f bn, am lucrat la SPP , atat la presedinte cat si la primu ministru , am executat misiuni in teatrele de operatii din Africa, in Sudan , Kenya, Uganda si Ethiopia !!
        Am tot ce imi trebuie, casa pe pamant, masina .. dc sa am ură ??
        Vreau doar sa intelegi ca nu toti suntem ca Soric !! Ala a fost o rusine !! Si mai sunt destui, dar sunt mult mai multi cei care isi fac datoria si isi vad de treaba !!
        Sincer, vin la orice ora la ceas la Universitate si dau o cafea sa stam de vorba face 2 face !! Am ce sa ti povestesc !!
        Ma indoiesc insa ca vei accepta !!
        Cred ca.. pur si simplu ti ar fi frica !! Mie nu !! Ca sa intelegi care i deosebirea !

          • Nu s parazit !
            Am muncit fiece banut !!
            Nu voiam sa fim prieteni, ci doar sa arat ca te ascunzi si dai cu pietre !! Asta poate oricine !
            Ideea e ca nu mi e frica pt ca stiu ce am facut si , desi nu s Soric, chiar sunt bazat !
            Daca ai putea, te rog sa nu mai faci afirmatii jignitoare la adresa politistilor !
            Cei care lucreaza pe santier sunt si ei in grupa 1 sau 0 de munca, nu ma pricep .. ca sa ti raspund la intrebare.. da ei au invatat mai putin , de aceea nu au chiar atatea drepturi !

          • DA CINE ESTI TU GROZAVULE ? ȘI CE REALIZĂRI REMARCABILE AI , DE-ȚI PERMIȚI SĂ FACI PARAZIȚI PE CEI CARE-ȘI PUN VIAȚA ȘI SĂNĂTATEA ÎN PERICOL PENTRU UN FRUSTRAT CA TINE!

          • Orice pădure are uscături! Chiar și pădurea ta! Tu. Văd ca ai o grămadă de timp pentru a vorbi tâmpenii! Fă și tu ceva util!

        • Dumneavoastra Domnilor si Doamnelor,
          Il stiu si EU pe unul care a lucrat la „magazie” la „presedentie” si apoi la „guvern”….asa ca sa anonimizez….a fost subofiter la trupele chimice iar fata lui e prima absolventa de west point din Romania…are casa pe „pamant” si a dat multe „gauri”….pe la magazia de la cotroceni unde era gestionar dupa asta la guvern…adica mii…de paturi…incarcatoare…ce se gasea…apoi un credit la banca neachitat bineinteles ca doar era bancorex..ce sa va mai povestesc….vedeti ca il gasiti pe bucuresti-magurele…al naibii de anonimizat…dar intelegeti Dumneavoastra Domnilor si Doamnelor

          • Foarte bn domnule !
            Dar, asa cum spui , e doar unul !! Sau poate mai sunt 2-3 !
            De ce nu te uiti si la ceilalti , oameni seriosi, profesionisti adevarati ,pe care te poti baza la orice ora din zi sau noapte ??
            Eu sunt pensionar si am mereu tel aproape, just in case !! Astia mici , nu raspund noaptea , nici de ne ataca rusii , ca au tel pe silent, sa si faca somnu de frumusete !!
            Cred ca am avut minim 10-15 ani cand dormeam de la 12 noaptea la 5 dim !!
            Ce vreau sa spun este ca peste 90 % nu se regasesc in descrierea omului de la magazie.. hai sa gandim putin cand punem stampila asupra unei profesii !!

        • VITĂĂĂĂ…. MILIȚIENII NU AU ȘCOALĂ, VITĂĂĂĂ!!!!!
          APEVIȘTII NICI ATÂT!!!!!!!!!!!!!!!1

          • Să te duci tu boule să mănânci zilnic la popotă! Și să stai în frig in aplicații! Un bou și o jigodie ordinară ești! Abia aștept să ajungă rușii la granița! O să te caci pe tine de frică! Jeg ordinar!

  7. Eu pun pariu ca toti care au un limbaj de mahala la adresa militarilor si polițiștilor , sint ori infractori, ori frustrați si limitati mintal.

      • Ți-am citit „comentariile” și mă întreb dacă internații în secțiile de psihiatrie au acces la internet…. Dacă nu ești internat ar fi bine sa o faci cat mai repede că altfel vei ajunge sa te sinucizi și le dai polițiștilor de lucru!

  8. Daca majoritatea postacilor ar fi fist macar croitori,var fi stiut ca inainte de a taia ceva trebuie mai intai sa maoiri de trei ori… Aici unii incep mai intai sa bea alcool, apoi sa emita judecati de valoare…
    Retine ce scriu Dorele! Toti suntem intr-o mare hora iar tu nu stii asta… Tu vrei cu orice pret comunism, ca da bine mentalitatii tale de speculant sau doct. Nu ne nastem egali, nu facem aceleasi scoli, nu suntem la fel de comozi, nu dormim la fel de mult, nu mancam aceeasi mancare, nu avem aceleasi respobsabilitati, obligatii, castiguri materiale… si nu scriem cu aceleasi ustensile… pe parcursul vietilor noastre. Suntem diferiti si de aceea… Tu? Pashol na turbinka vidma!!iferite. Pashol na turbinka vidma!!

  9. Bai săracul! În on line ești viteaz! Bai prapaditule, as vrea sa te vad cum te căci pe tine dacă auzi zgomotul unui glonț. Sau cum e sa stai fata în fatacu criminali, tâlhari sau violatori. Sau sa intri în foc mai amărâtul sa salvezi viețile oamenilor! Vai de capul tău! Fa-ți dracu pașaportul mai repede!

  10. De la atâta bucurie unora le va crapă buzele și trebuie rujate iar . Retroactiv pensiile nu vor scădea . Autorul ar fi trebuit sa știe asta când a scris articolul ca un câine de paza al societății . Iar cum romanul e atât de prost și se uita mereu doar in grădina altuia sa nu ne mai miram ca suntem la mila străinilor .

  11. Cand nu ai pe cineva in sistemul militar, că este la Mai,la Mapn si a lucrat minim 30 de Ani,este de inteles acritatea vorbelor pe care domniile lor le aruncă așa ușor.
    Din 1992 nu prea a mai ramas urma.de milițian ..de apv.ist,dar exact cum.au mai afirmat colegii de bună credință,comparația cu santierul..o pot face,DAR cu școala ,cu rezultatele,programul de lucru,conditiile …si etc etc nu stiu,s-au nu vor sa o vadă.

    Mai ganditi-va când aruncați totusi cu vorbele
    pS.numai bine!!!

  12. Barbule,îmi pare RAU dar prosti că tine vad în permanență!Că să poți vorbi de pensiilor militare ar trebui să știi in primul rand că nu sunt pensii speciale ci pensii de serviciu pentru limita de vârstă
    Daca în legea pensiilor militare vezi un singur cuvânt”speciale” ai avea dreptate dar sunt sigur că nu știi să citești.
    Până la proba contrarie ,taci din gură și învață carte.

  13. Din ce am citit la comentarii văd că mulți ți-au spus că ești prost.
    Așa că vorba proverbului ca daca ți se spune că ești beat,du-te la culcare. Adică dacă ești prost,stai in banca ta.

  14. Avem nevoie de o lege coerentă racordată la standardele de profil militar ale Uniunii Europene și NATO, în domeniul salarizării militarilor activi și a pensiilor militare de stat, care să ofere viitorilor militari predictibilitate, să îi convingă că renunțarea la anumite drepturi și libertăți constituționale va fi compensată de către statul român, și care ar determina o creștere a calității resursei umane, stabilitate și profesionalism. În nici o țară nu o să vedeți rezerviștii militari pensionați, cu obligații militare în caz de asediu/mobilizare/război, umiliți, cerșindu-și drepturile în stradă!

  15. GHEORHE , ba GHEORHE fa ti tata pasaportul si ia o usor asa , ca vine Legea Martiala si te prinde in tara , nu de alta dar nu esti bun nici de tinta !

  16. Dacă statul român apreciază că profesia de militar nu-i mai este necesară și utilă, atunci să desființeze toate aceste instituții militarizate. Dacă nu, dacă e nevoie și de armată, și de servicii de informații, și de pompieri, și de poliție, atunci trebuie să înțeleagă că aceste profesii presupun atât rigoare, dăruire, disciplină, loialitate, riscuri cât și restricții majore și renunțarea la drepturi și libertăți fundamentale. Renunțare ce, inevitabil, trebuie recunoscută și compensată de beneficiarii serviciilor, așa cum se întâmplă în toată lumea aceea pe care o citam atât de des ca „democratică și civilizată” !

  17. „Cerem desecretizarea protocolului de la Paris între Guvernul României și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa și Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare, protocol în care sunt prevăzute anumite obligații pe care le avea de îndeplinit România post aderare NATO pentru alinierea legislației, a protectiei sociale si drepturile militarilor români, precum și a celorlalte forțe implicate în siguranța națională, conform legislației tuturor statelor NATO. Să afle poporul ce salarii și pensii ocupaționale trebuiau acordate militarilor români, nu bătaia de joc de astăzi când militarul cu funcția și gradul cel mai mare din Armată, Şeful Statului Major al Apărării, are coeficientul de salarizare 4,30 similar cu un păpușar de la Teatrul Național. Să se facă cunoscut poporului român dacă acele obligații au fost îndeplinite”

  18. Vreți o țară ca afară? Aderarea la NATO s-a votat zdrobitor de către 87% dintre cetățeni printr-un referendum. Acum, toate angajamentele de natură salarială și de pensii pentru militarii țării, asumate prin aderarea la NATO, trebuie respectate! Speranța de viață a militarului, este redusă cu 10 ani, în medie!
    PENSIONAREA CADRELOR MILITARE DIN STATELE membre NATO:
    Turcia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului
    Italia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.
    Ungaria
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 50; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
    – Generali: vârsta: 55; pensia: 60% din ultimul salariu brut.
    Belgia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
    – Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.
    Franţa
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    – Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    Germania
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    Marea Britanie
    – Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
    – Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
    – Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
    – Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
    [Nota: Corelat cu materialul redactat, rezulta ca militarii britanici beneficiaza la pensie de 3,3% procent din cel mai mare salariu primit in ultimii 3 ani, pt. fiecare an in serviciul militar. In aceasta ipoteza, fara a avea certitudinea, rezulta ca britanicii au drept de pensie militara de cca. 60% din respectivul salariu pt. 18 ani de serviciu militar, iar pt. fiecare an in plus se adauga 3,3%].
    Olanda
    – Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.
    Polonia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    – Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    S.U.A.
    – legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
    – pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
    PENSIA MILITARA MEDIE IN UNELE STATE MEMBRE NATO
    Pensionarul militar român are o pensie medie de 600 de euro, cea mai mică dintre pensiile de serviciu. În Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia militară medie este dublă – 1200 de euro. Pentru toate celelalte ţări din NATO, pensia medie este 3.200 de euro, iar în SUA de 5.632 USD/lună
    Aceasta este recunoștința socială pe care statul o acordă apărătorilor ei care încă au obligații militare. Un stat slăbit , o țară distrusă de cei care fac politică de 30 de ani . Militarii nu au făcut politică , ei sunt doar sclavi în uniformă, datori să moară pentru binele celorlalți, umiliți în mod nepermis. Dar țară, țară, vrem ostași!

  19. Hai să ne luăm de militari, polițiștii,…. Etc. Dar de medici ce spuneți ca au 30000 lei/ lună și stau până la 70 ani sa ia și pensie și salar mai au și un cabinet particular mai i-au și șpagă iar românii dau pe polițiști și armată acum când războiul e la granițele țării.😴😴😴

  20. Pensiile speciale fac deliciul schimburilor de păreri, între analiști, habarniști și fripturiști, la intervale care țin de agenda politică. Pensiile militarilor sunt amestecate în acest malaxor al inepțiilor despre cât de just este să beneficiezi de o pensie decentă dacă ai jurat să-ți aperi țara „chiar cu prețul vieții”.

  21. În timp ce armata ucraineana este apreciată de multă lume, pe bună dreptate, la noi , armata țării a fost subiect al ironiilor și umilită in ultimii 12 ani de către politicieni iresponsabili, jurnaliști vânduți și troli naivi atrași de curentul PR-istic. Astfel, pensiile speciale fac deliciul schimburilor de păreri, între analiști, habarniști și fripturiști, la intervale care țin de agenda politică. Pensiile militarilor sunt amestecate în acest malaxor al inepțiilor despre cât de just este să beneficiezi de o pensie decentă dacă ai jurat să-ți aperi țara , chiar cu prețul vieții!!!

  22. Voi ăștia, frustrați genetic, v-ați angaja să luptați ca în Ucraina, pentru apărarea țării, la nevoie, iar în caz că scăpați cu viață și după o carieră în care aveți interzise drepturile și libertățile constituționale, să beneficiați de o pensie de 2000-2300 lei? V-ați băga să semnați un astfel de contract cu moartea și să vă sacrificați viața voastră și a familiei? Evident, nu. Atunci, măi frustraților, militarii țării care vă apără libertatea, 24h/24, 7 zile/7, care se sacrifică în locul vostru, de ce vă stau în gât și le vreți pensiile ciuntite la nivelul secretarei de la o primărie de comună? Pensia medie a militarilor de rând este de 3700 lei( lăsați excepțiile, nu generalizați cuantumurile la nivelul pensiilor magistraților militari și a sinecurilor de la Interne!), multe fiind sub 2500 lei. Sunt tare speciale! Nu mai aveți bani publici de sifonat propagandiștilor estici! Vă așteptăm în curând la mobilizare, de la mic la mare.

    • VITĂĂĂĂ…. CE SĂ CAUTE ROMÂNII ÎN UCRAINA???
      VIERMEEEEE… MILITAURII NENOROCIȚI ȘOMEAZĂ DE 70 DE ANI, GUNOIULE!!!!!!!!!!!!!

      OPREA MĂ „APĂRĂ” PE MINE, DEJECȚIE?????

  23. În cazul unui război, precum și la mobilizare, sunt concentrați pt. serviciul militar, bărbații cu vârsta între 20-35 ani, bărbații cu vârsta până în 55 ani care au efectuat stagiul militar pe vremuri (o minoritate la acest moment). Plus cadrele militare pensionate în rezerva (bărbați și femei) – acuzate că au pensii speciale nemeritate, exact de niște aurolaci și de niște țoape care nu au nici o obligație în caz de război și mobilizare! Așa ca este cazul să egalizăm obligațiile în caz de război și mobilizare, astfel încât toți aurolacii și toate țoapele care nu au loc de pensiile militarilor, să coparticipe la apărarea țării! După modelul impus cadrelor militare pensionate, femei și bărbați! Prin urmare, stimați aurolaci și dragi țoape care nu aveți loc de pensiile militarilor, vă așteptăm la mobilizare, alături de militarii pensionați ! Acum ca tot bate războiul la ușa! Patria vă cheamă să vă îndepliniți obligațiile, fără privilegii si fără discriminări!

    • Nu am nici-o obligație să apăr pensiile speciale. NICI-UNA. SĂ MEARGĂ LA RĂZBOI ANIMALELE PENSIONATE ÎNAINTE DE 65 DE ANI!!!!

  24. Deficitul la fondul public de pensii este de 17 miliarde de lei, care este acoperit din bugetul de stat. Astfel, o cincime din cuantumul unei pensii din sistemul public de pensii este plătit de la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, 80% din cuntumul acestor pensii calculate pe principiul ,,contributivității’’ sunt contributive, iar 20% sunt speciale.

  25. Ați uitat că voi ați votat aderarea la Alianța Nord Atlantică? Aţi transformat militarii români în sclavii voștri! I-aţi vândut cu neruşinare stăpânilor voştri, i-aţi scos din țară ca să-i trimiteţi în teatrele de operațiuni ale lumii, unii dintre ei sărăciți de corupția pe care o patronați. Au murit acolo, pe câmpurile minate, departe de familiile lor, de copii! I-aţi transformat în marfă de schimb pentru susţinerea voastră la putere, pentru a vă apăra averile și politrucii nababi. I-aţi abandonat la cheremul patronilor străini, i-aţi abandonat cu cinism, i-aţi transformat în slugi internaționale. Și acum veniți în haită să-i scuipați pe supraviețuitori, pentru că n-au murit încă și consumă resurse, trădătorilor vânduți intereselor meschine, trollilor, hienelor hămesite! Nu mai aveți bani de sifonat!?

    • Tablagiule, dădeau proștii șpagă meargă să crape pentru amerloci!
      Apeviștii să muncească pînă la 60 de ani, cel puțin.

  26. Presa se hrănește doar cu noroi și sânge. În ultimii ani rezerviștii au fost demonizați după ureche, la comandă sau din prostie. Nu se știe de ce dar oamenii devin tot mai proști . De vină ar fi internetul pentru că demotivează tinerele generații să mai învețe, să folosească logica, atât timp cât orice informație se regăsește pe internet. Lăsând la o parte prostia crescândă, se evidențiază ticăloșia crescândă și ea. Astfel, o gașcă de patroni de presă instalați și subordonați intereselor străine contribuie semnificativ la colonizarea acestei țări fără trupe. Și acum înțelegeți de ce trebuie reduse la tăcere, decredibilizate și slăbite instituțiile militarizate și valorile unui popor.

  27. Când verifici profilurile celor ce posteaza mesaje imbecile, se dovedeste imediat ca sunt false, trolli special creati pentru a denigra Armata Romana, corpul ei de militari activi/în rezervă si tot ce inseamna civilizatie. Asta e tot ce poate să produca Estul, scursuri cu identitați false.

  28. Ce îi îndreptățeste pe militarii români să beneficiezede pensie militară de stat, așa cum primesc și militarii statelor membre NATO:
    – sunt singura categorie socio-profesională ale căror activități sunt similare muncii forțate;
    – sunt singura categorie socio-profesională care este platită la zi de muncă și nu la oră;
    – sunt singura categorie socio-profesională care depune jurământ față de țară că o va apăra chiar cu prețul vieții.
    – sunt printre puținele categorii socio-profesionale care au interzise ori restrânse drepturi și libertăți constituționale;
    – sunt printre putinele categorii socio-profesionale care actionează după standarde europene, respectiv standarde NATO, și participă la misiuni externe la fel ca orice militar al oricărui stat membru al organizației;
    – sunt printre puținele categorii socio-profesionale care au regulamente severe și restrictive privitoare la activitatealor și un risc ridicat în exercitarea profesiei (în Codul Penal există un capitol special destinat militarilor);
    – Sunt singura categorie socio-profesională care are obligații militare după pensionare fara nevoia consimțământului, fiind personal de rezervă al Armatei, motiv pentru care pensiile militare de stat sunt asimilate din punct de vedere al legislației UE ca fiind pensii ocupaționale.

    • Sunt singurii care șomează de 70 de ani.
      Sunt singurii care mănîncă la popotă.
      Sunt singurii care le dă statul locuință.
      Sunt singurii care se pensionează la 42-45 de ani!
      Sunt singurii care au pensia mai mare ca salariul!

  29. Un militar însă, suportă 25-35 de ani, mult mai multe restrângeri a drepturilor și libertăților fundamentale, simultan. De exemplu , nu poate părăsi localitatea în baza unei simple declarații, acea declarație mai trebuie și aprobată. Dacă iasă în oraș mai mult de trei ore trebuie să comunice unde se află, inclusiv la cinematograf, rândul și locul!
    Un adevărat război se poartă împotriva rezervei Armatei, de ani buni, prin tranşeele internetului şi subsolurile infectate de troli ale facebook-ului.”

  30. Dacă tot vreți să fim egali la pensie, nu vreți voi să fim egali și în oportunitate, în egalitatea de șanse pe timpul vieții active? să fim egali în drepturi și libertăți fundamentale, de ex. dreptul de a deține și administra societăți comerciale, dreptul de a obține venituri din mai multe surse precum civilii și astfel de a contribui mai substantial la asigurările sociale(pensie), dreptul de a candida pentru funcțiile de primar, parlamentar, președinte ori alte demnități publice? să fim egali și în obligațiile militare după pensionare în calitate de rezerviști operaționali? Principiul egalității nu înseamnă uniformitate, în sensul că la situații egale se aplică un tratament egal, iar la situații diferite tratamentul nu poate fi decât diferit. Să nu ceară cumva militarii drepturi egale cu ale voastre!

    • Da, vierme, și cine te obligă să nu faci. Lași armata și te faci patron! Poți și să candidezi.
      Și atunci îți veu cumpăra tu casă, nu ți-o va da statul, spre exemplu.

  31. Nimeni nu se oripilează pentru că prin PNRR se ingheata practic si salariile si pensiile, civile si militare, in interes strain, pentru urmatorii 50 de ani, în timp ce toti cei care au conspirat la distrugerea noastra prin PNRR si-au facut deja firme de consultanta pentru punerea sa in aplicare.(doua miliarde de euro sunt destinate sifonarilor prin firmele de consultanță!)

  32. Militarii nu au dreptul cetățenesc, precum civilii, sa candideze pentru alte funcții decât pentru cele din Armata. Trebuie sa treacă in rezerva (operatională) pentru a se putea bucura de drepturile si libertatile constitutionale pe care le au ceilalti cetațeni. De ex. un profesor universitar poate candida pentru orice functie de demnitate publica iar la finalizarea mandatului ( postul de la universitate fiind blocat) se poate reîntoarce si continua cariera universitara pe functia de pe care a plecat. Un militar nu beneficiaza de acest tratament, fiind supus unei grave discriminări. În schimb, tuturor le stau in gât pensionarii militari, beneficiari de pensii de serviciu pentru simplul motiv ca mai au obligatii militare in continuare, spre deosebire de ceilalti pensionari civili , care odata iesiți la pensie îi doare la bască de obligații militare și se pot ocupa liniștiți de creștrerea nepoților. Cam așa stau lucrurile cu lipsa egalității de șanse și de tratament constituțional!

  33. Pensiile militare sunt pensii ocupaționale acordate militarilor, legiuitorul întemeindu-și această opțiune legislativă pe principiul recunoștinței față de loialitatea, sacrificiile și privațiunile suferite de militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și familiile acestora pe timpul carierei.

    • Cine sa înțeleagă, proful ăla de doi lei, cunosc unul care are de dat multi bani luați prin neplata impozitelor, evaziune fiscală și ne mai și conduce.
      Aici îi avem în față poate cei mai periculoși indivizi, cei de la coada societății, acest lucru rezultă din exprimare și bucuria lor nemărginită.
      Mulți sunt sigur au încălcat legea cu intenție, și nu îi vedem poate au trecut chiar prin furcile caudine, iei înainte și după zic că sunt zmei.
      Niciodată nu e bine sa te bucuri de raul altora.

  34. Unde si cine sa vina ??
    Cre ca daca i pui la program , dup o sapt de inviorare i duci pe toti la infirmerie !!!
    Daca i speli la bustu gol cu apa rece sau in zapada , cum faceam noi , ii bagi in tripla pneumonie !!!

  35. Mitarii români pensionați, rezerviști operaționali, sunt o categorie „tolerată” în ,,imperiu’’, cu jumătate de drepturi atât cât au fost în activitate cât și în rezervă. Dacă au dorit să aibă o senectute decentă după o viață plină de privațiuni, au fost pedepsiți exemplar, precum Horea sau bătrânul Tudoran , zdorbit pe roată la 104 ani pentru că a spus grănicerilor români să nu își lepede credința ortodoxă. Civilii, prin natura lor, urăsc sistemul militar în general, în particular ordinea, legea, punctualitatea, seriozitatea, rigoarea, planificarea și chiar patriotismul.

  36. Terorismul mediatic care a întoxicat mințile românilor cu privire la rezerviștii pensionari militari își vor produce efectele, iar acest terorism mediatic, agresiunea psihologică la adresa militarilor, sunt bine angrenate în mecanismele derulate împotriva intereselor României.

    • Așa ca ..tu, Anonimus și tu Gicuță….adunati-va neuronii pierduți si spuneții mamei voastre ,,nevinovată „dacă mai aveți frați la fel de retarzi prin colțurile țării.
      Căutați un loc al vostru de discuție si de joacă,si nu vă mai afișați pe lângă cei merită doar stimă si RESPECT !!

  37. Este inadmisbil ce se întâmplă de câțiva ani, militarilor pensionați, iar demisiile conducătorilor Armatei reprezintă un gest elementar de onoare militară. Militarii trecuți în rezervă cu drept de pensie, ba au avut ulterior pensiile militare desființate, ba le au neactualizate de prin 2017 în funcție de soldele militarilor activi, iar la acest moment nici măcar nu mai sunt indexate. Militarii au ajuns bătaia de joc a clasei politice. Și ceea ce este mai grav, este faptul că acești militari constituie jumătate din efectivele armatei mobilizate în caz de război. Ce credibilitate mai putem avea noi în fața celorlalte armate ale NATO, când este oprimată politic prin alterarea regimul de pensionare?

  38. În referire la contribuțiile la pensie ale cetățenilor, fie ei civili sau militari, acestea au fost reținute la bugetul de stat până la data de 01.04.1991, la instituții venind doar fondul de salarii net. Prin Legea nr. 32/1991 privind impozitul pe salarii, s-a transferat reținerea contribuțiilor către angajator, iar mai apoi, prin OUG nr. 114/2018 aceasta a căzut, teoretic, în sarcina angajatului, fapt ce a perturbat complet sistemul salarial și de pensii militare. Militarii și polițiștii au avut contribuție, în întreaga lor carieră, la bugetul de stat și contribuție individuală la Fondul Privat de Pensii, cu începere din anul 1967 și până în prezent, Pilonul II fiindu-le desființat, iar banii pur și simplu confiscați, prin OUG nr. 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.
    Militarii și polițiștii primesc soldele/salariile și toate celelalte drepturi banești (deci și pensiile militare de stat) legal cuvenite în Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, obligat să le asigure (pe lângă dotare, instruire, echipamente și tehnică specifică) din cota de 2% din PIB impusă prin Tratatul de aderare a României la NATO. Militarii nu solicită și nu primesc nimic de la bugetul de stat consolidat și nici de la bugetul de asigurări sociale, gestionat de Casa Națională de Pensii Publice din cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, ei având propriile case de pensii sectoriale, ce funcționează în structura Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații.

    Contributia penstru pensia suplimentara a fost platita de catre cadrele militare de la data de 1 ianuarie 1967, pana la 1 aprilie 2001. Apoi contributia respectiva a devenit contributie individuala la bugetul de stat si s-a platit de cadrele militare pana la 31 decembrie 2010. De la 1 ianuarie 2011 personalul militar plateste contributia individuala de asigurari sociale.

  39. Militarii nu au avut si nu au contracte de munca normata, ci de ”prestare a activitatii” 24h/24, la ordin, au contribuit intotdeauna la pensii dar direct la bugetul de stat, prin ministerele de resort, iar pensiile militarilor se platesc nu din fondul de asigurari sociale al civililor, ci din cei 2 % destinati Apararii; dar cum acest procent se vrea folosit preponderent pentru achiziția de tehnică miitară, se înțelege de ce, pentru comisioanele grase aferente contractelor, trebuie supuși oprobiului public militarii pensionati rezerviști operaționali, cu scopul de a le ingheța pe viață pensiile, eventual confiscate.

  40. Legislația UE prevaleaza asupra legislatiei noastre iar legislatia NATO si obligatiile asumate de guvernele Romaniei prin anexele la Tratatul de Aderare, in ceea ce priveste salarizarea, pensiile, reconversia profesionala si dreptul la munca al rezervistilor, prevaleaza fata de o legislatie românească neunitara si incoerenta in domeniu. Cu atat mai mult in conditiile actualului conflict aparut la granita rasariteana a NATO!

  41. In ceea ce priveste varsta de pensionare pentru militari si politisti, nu vrem sa mai auzim discutii peiorative, cata vreme in toate statele membre NATO si UE, contractul standard pentru drept de pensie este de 20 de ani. Numai un nebun sau un aservit criminal, ar putea crede că un pilot militar, un conducator de tanc, un parașutist militar, un scafandru militar, un vânător de munte, un infanterist, un miner, un politist alergand infractorii, etc. ar putea excela la 65 de ani;

  42. Militarii pensionați sunt o categorie socioprofesionala sistematic agresată psihologic prin oficinile zis media, persecutata politic, socio-economic si biologic( pe criterii de vârstă).

  43. Ca viata merge inainte indiferent daca militarii sunt sau nu pe locul cuvenit in societate si indiferent daca pensionarilor militari li se recunosc sau nu meritele sau drepturile legale este foarte clar dar… cel mai dureros lucru este faptul ca zilnic, multi, prea multi dintre ei pierd lupta cu viata si pleaca cu sufletele grele, pline de regretul ca au trait intr-o societate care a profitat din plin de eforturile si renuntarile lor dar care nu a stiut niciodata sa le recunoasca si sa le rasplateasca pe masura.

  44. Înainte să vă gândiți cum să le luați gâtul rezerviștilor pensionari militari, gândiți-vă cum luați banii din evaziunea fiscală a șmecherilor, a băieților deștepți, care ajunge la uriașa sumă de 30 de miliarde de euro/an. Nemernicilor!

  45. Militarii sunt sătui. Ei sunt sătui şi de trădătorii de ţară, şi de amploaiaţii acestora, şi de cei ce ne fac să credem că suntem o povară, că trebuie să fim umiliți și deposedați de puținele drepturi pe care le mai avem după o carieră plină de riscuri și îngrădiri ale drepturilor omului( inclusiv a dreptului la viață!).

  46. Jertfele umane ale militarilor nu sunt poveşti. Atunci când ai pus mâna pe drapel şi ai jurat, nu mai poţi să dai înapoi sub nici un motiv. Nu poți refuza misiunea chiar dacă ști că nu ai șanse de supraviețuire. Iar războiul este o calamitate cumplită. Numai cine n-a văzut un soldat sfârtecat de o grenadă, cine n-a văzut un camarad rămas fără cap, cine nu şi-a strâns un camarad în paraşută – care înseamnă o masă de carne şi de oase rupte, pe care le aduni şi le pui într-o paraşută sau într-un sac, poate afirma altceva. Deci ăsta e războiul, nu e cu steagul înainte şi cu trompeta. E crâncen.

  47. “UNDE-I NATO SA ÎI VADA CUM CERȘESC DREPTATEA-N STRADA!”
    Nici măcar în timpul Războiului rece, al “Taratatul de la Varșovia”- în care independent de voința lor, militarii cândva au fost membri- niciodată militarul român nu a fost umilit in asemnea hal in Țara lui precum în acești ultimi ani.

  48. Ministrul apărării naționale trebuie interpelat urgent în Parlament privind predictibilitatea pensiilor militarilor.
    Să ne spună dl. ministru dacă militarii sunt cetățeni de rangul doi, în propria țară pe care o apără 24h/24, 7 zile/7, chiar cu prețul vieții.
    Să ne spună dl. ministru dacă terorismul mediatic din ultimii ani la adresa militarilor, a sclavilor în uniformă, a fost orchestrat cu implicarea anumitor instituții ale statului român, a unor partide politice și mass-media trădătoare, prezentându-se sistematic știri peiorative despre pensionarii militari, cu titlu de argument, pentru ostracizarea socio-economică și biologică a militarilor activi/ în rezervă/în retragere.
    Să ne prezinte dl. ministru lista surselor cu conținut on-line care promovează informații care incită la ură socială la adresa pensionarilor militari rezerviști operaționali.
    Să ne spună dl. ministru dacă și militarii au dreptul să schimbe regulile în timpul jocului, așa cum statul român a procedat atunci când a desființat pensiile militare, în anul 2010, în timp ce la angajarea militarilor în sistem statul le-a garantat prin lege o pensie militară de stat, ca o măsură de compensare parțială a inconvenientelor, privațiunilor și interzicerea drepturilor și libertăților de care se bucură ceilalți cetățeni. Ce ar însemna schimbarea regulilor de către militarii activi în timpul jocului, de ex. un conflict militar?!
    Să spună dl. minstru poporului român de ce pensia militară de stat, pensie ocupațională ori de serviciu, este acordată de către toate statele lumii, pensionarilor militari- rezerviști operaționali.

    • sa ne spuna , sa ne spuna , sa ne spuna dl ministru . si daca-ti spune ce ? fac tot ce vor ei !

  49. Foarte bine punctat si la obiect !!
    Desi, cei care arunca aici cu noroi nu au argumente logice, doar ii injura pe militari, ca ies la pensie inaintea lor, fara a si pune putin capu la contributie !! Sa nu l oboseasca probabil !

  50. TOATA CLASA POLITICA JOACA UN TEATRU DE PROST GUST , TOATE PARTIDELE INCLUSIV SERVICIILE SECRETE STIAU EXACT CA ASTA VA FI REZULTATUL DIN MOMENT CE S-A OCUPAT DE ASTA GHINEA SI USR ADUS LA PUTERE SPECIAL PEBTRU SABOTAJ . EU AM STIUT ,DARAMITE EI . TOTI AU TACUT SI L-AU LASAT PE GHINEA SA ZBURDE SI SA FACA CE VREA , NIMENI NU L-A INTREBAT NIMIC CE FACE EL ACOLO . ACUM TOTI SE DAU SURPRINSI SI JOACA TEATRU CU CIOLACU IN FRUNTE .

  51. Pensiile militare de stat sunt la fel de contributive ca pensiile din sistemul public de pensii. Cota de contribuție individuală a militarilor/polițiștilor este egală cu cota de contribuție individuală de asigurări sociale și se plătește la bugetul de stat, conform art. 31 alin. (1) și alin. (3) din Legea nr.223/2015.
    Prin urmare, militarii/polițiștii și asigurații din sistemul public de pensii plătesc ACEEASI cotă de contribuție individuală dar la bugete diferite, bugetul de stat, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat.
    In consecință, încadrarea pensiilor militare de stat în categoria celor care nu respectă principiul contributivității se face în mod eronat și fără bază legală.

    • Cine sa înțeleagă, proful ăla de doi lei, cunosc unul care are de dat multi bani luați prin neplata impozitelor, evaziune fiscală și ne mai și conduce.
      Aici îi avem în față poate cei mai periculoși indivizi, cei de la coada societății, acest lucru rezultă din exprimare și bucuria lor nemărginită.
      Mulți sunt sigur au încălcat legea cu intenție, și nu îi vedem poate au trecut chiar prin furcile caudine, iei înainte și după zic că sunt zmei.
      Niciodată nu e bine sa te bucuri de raul altora.

  52. Nimeni nu comenteaza ca magistratii au pensii de 20.000, 30.000 lei pe luna, nu-i injura, nu-i jigneste, nu-i umileste pe aici nici un postac?

  53. Rolul și atribuțiile prevăzute în Constituție și în statute pentru militari/polițiști sunt total diferite de cele ale altor categorii socioprofesionale.
    In această situație nu poate fi vorba de discriminare față de pensionarii din sistemul public de pensii, de inechitate socială sau de privilegii.
    Prin urmare, orice inițiativă legislativă prin care se urmărește diminuarea/eliminarea pensiilor militare, trebuie să vină la pachet cu o inițiativă de revizuire corespunzătoare a art. 118 alin. (1)-(3), art. 40 alin.(3) și art.54 din Constituție, precum și cu o inițiativă de abrogare a articolelor referitoare la îndatoririle, interdicțiile, obligațiile și interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți din Constituție, impuse cadrelor militare/polițiștilor prin Legea nr. 80/1995 și Legea nr.360/2002.
    Cu alte cuvinte, dacă se dorește alinierea/egalizarea pensiilor militare cu cele din sistemul public de pensii, pentru identitate de tratament, militarii și polițiștii trebuie să fie exonerați de obligațiile și constrângerile prevăzute în Constituție și în statute.

  54. Îmi place de cei din armată, nu sunt în război niciodată, dar sunt eroi (mai calcă unul pe o mină în timp ce se află în teatrele de operații la construirea de poduri)… Vreo 30 de avioane căzute pe timp de pace din 1990 – prezent / elicoptere etc.. La revoluție ne-au ciuruit și am strigat ARMATA E CU NOI! 🙂 de frică să nu ne omoare pe toți…. Iar polițiștii care sunt zilnic în război cu jegurile sunt huliți de toți fraierii… Însă se înghesuie câte 20/loc la Academia de Poliție și NU AJUNG TOȚI POLIȚIȘTI… Pentru pensionarii în plată stați liniștiți nu se pot atinge de voi / ESTE UN PRINCIPIU DE DREPT: – SE APLICĂ LEGEA CE-A MAI FAVORABILĂ… Tache nu mai băga panică în lume că mănânci rahat zi și noapte…

  55. Coarnă a fost un subofițer limitat, nu mai luați lumină de la o nulitate… Toate pocnitoarele au ajuns în politică… Dacă se ating de cuantumul pensiilor polițiștilor va fi prăpăd în țară… Meseria nu va mai fi atractivă și resursa umană se va reorienta către altă profesie în concluzie vor avea acces în poliție toate scursurile societății… Iar ce-i intrați vor fi corupți de nevoie să își asigure traiul pe viitor (și așa avem probleme de corupție)… Ca să ai un polițist necoruptibil , trebuie să-i asiguri un trai decent….

  56. Faceti diferența între pensiile speciale și o pensie câștigată pe drept, noi nu am stat in bănci și am dormit vam pazit escrocilor, dați salarii oamenilor de rand ca nu mai aveti ce fura și va trimiteți-va amantele acasă care nici nu știu sa deschidă un monitor.

  57. Multe comentarii pro si contra.Parerea mea este ca in primul rand trebuie respectata Constitutia ,anume egalitatea intre cetateni,asa ca legea pensiei trebuie sa fie una la fel pentru toti cetatenii.Fara pensii speciale si varste diferite de pensionare.Argumente pro si contra o sa fie in functie de cum il impacteaza pe fiecare individ.Toti vor sa traga spuza pe turta lui.Asa ca o lege unitara pe, baza de contibutivitatea fiecaruie este cea mai democratica si mai cinstita,fiecare trebuie sa primeasca in functie de cat a contribuit ,nu sa primeasca de la ceilalti gratis.

    • dumneata chiar pricepi ce e contributivitatea??? cu ce se mananca si de cand se percepe CAS in tara asta???

  58. Legendarul Col. Mircea Dogaru explica proștilor încă de acum un an chestia cu pensiile astea. Că de fapt se lovește in pilonii existenței Statului România pentru că se dorește distrugerea României.
    Interviul cu Dogaru e lung, dar merită! Să înțelegem vremurile în care trăim și să nu ne mai lăsăm mânati de ură că asta vor dușmanii României!
    https://www.youtube.com/watch?v=O-lQWnV7Spw&t=0s

  59. Toți pseudonimii sunt „revoluționari și tari în clanță” cu gura plină de rahat propriu duhnitor… curat Caragiale , monșer !

  60. Pentru BARBU GHEORGHE
    Asta înseamnă să duci o viata plina de interdicții. Dacă mata putea face avort, nu mai ieșea un retard ca tine. Asa ca v a lăsat sa va chinuiți amândoi. Ea cu tine, tu cu viata ta de rahat pe care o duci. La cât de frustat și handicapat ești, tu nici pensia nu apuci.

  61. E normal ca anumite categorii trebuie să fie mereu în formă fizică BUNĂ pentru a-și putea face meseria cum trebuie. De exemplu soldații, pompierii, și polițiștii activi, adică cei care efectiv aleargă după infractori pe stradă. Asemenea categorii s-ar putea pensiona și la 50 de ani.

    Dar nu mi se pare normal să se pensioneze la 50 de ani și unul care lucrează la birou… Părerea mea.

  62. Vedeti..cum ,,a-ti pus botul,,la fake …faceti parte din ,,turma lui Becali,, de aceea ne pot conduce politicieni…pe asta se bazeaza..,,URSI,,

  63. Editor de BunuriRevenire la pagina anterioara
    Comunicat micșorare pensii militari

    ROMÂNIA
    MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
    CASA NAŢIONALĂ DE PENSII ŞI ALTE DREPTURI DE ASIGURĂRI SOCIALE

    CLARIFICARE CU PRIVIRE LA VALORILE PENSIILOR CADRELOR MILITARE IN URMA INTEGRARII IN SISTEMUL PUBLIC DE PENSII

    Referitor la informatiile aparute in mass-media potrivit carora toate pensiile militare ar scadea cu pana la 69% in urma recalcularii prevazute de proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, precizam urmatoarele:
    – pentru calibrarea programului de recalculare a pensiilor militare ce urmeaza a fi utilizat in sistemul unitar de pensii publice, specialistii Casei Nationale de Pensii impreuna cu reprezentanti ai caselor de pensii ale ministerelor implicate au efectuat o serie de simulari;
    – aceste simulari au avut la baza datele furnizate de reprezentantii institutiilor implicate, multe dintre ele incomplete in ceea ce priveste dovada veniturilor realizate pentru anumite perioade;
    – in consecinta, pentru cazurile in care s-au constatat date insuficiente cu privire la veniturile realizate, in formula de calcul s-a utilizat, ca reper, salariul minim pe economie din perioada respectiva, asa cum prevede proiectul de lege;
    – chiar si asa, in scenariile rezultate in urma simularilor, s-a constatat ca viitoarele pensii, in marea lor majoritate, NU SCAD;
    – singurele pensii care, in urma simularilor, au inregistrat valori sensibil mai mici fata de cuantumul pensiei in plata au fost cele care depaseau valoarea de 3.000 lei;
    – mentionam faptul ca, desi s-a constatat ca procentul de diminuare creste cu cat pensia in plata e mai mare, in nici unul din scenariile rezultate nu au aparut diminuari asa de mari cum s-au lansat in mass-media;

    Consideram ca informatiile aparute in mass-media sunt total nefondate, ele neavand la baza nici un document oficial care sa le sustina. In consecinta, solicitam sistarea de urgenta a difuzarii acestor informatii total eronate, menite sa intoxice opinia publica si sa raspandeasca temere in randul acestei categorii de beneficiari.

    Tweet

  64. Celor care se tot cacă pe ei cu pensiile „speciale” (care de fapt sunt de serviciu):
    -Să dea Domnul să ai copil încarcerat strivit in masina,dar in viata si sa ai nevoie de „javrele” si ” „viermii” de la SMURD si Descarcerare….
    -Sa dea si un incendiu in casa in care ai părintii si tu sa stai dupa „viermi” şi „jigodii”…
    -Sa cada bunica in fântână si tu să stai după „larvele” si „javrele” din echipa de salvare…
    -Iar TU, să te ineci cu căcatul ce-l mănînci si „Japiţele” şi „ţărănoii” să nu vină…
    Chiar nu vă doresc asta,dar mai deschideţi ochii inainte sa vorbiţi prostii !!!

  65. Barbule n_am văzut în viata mea atâta prostie într-un loc. Vezi ca mai sunt locuri libere la Balaceanca. I_ati unul la loja ca e fără bani.

  66. Ok, militarii sunt lichele jigodii, nesimțiți etc pentru că beneficiază de pensii ‘speciale’, dar magistrații ( de la toate nivelurile) a căror pensie medie este de ~12 mii și celelalte categorii profesionale vor ‘beneficia’ de același procent de diminuare? Despre această problemă nu se discută. Aaa, am înțeles: la ei este constituțional.

  67. Eu cred ca anumite persoane care scriu aici au avut deaface cu legea. Sint sigur ca 40%din cei ce au scris aici au dat examen pentru a întra la academie dar de dobitoci ce sunt după cum se și vede au căzut. Acum frustrarea este mare și încearcă pe toate căile posibile lor sa denigreze politia și instituțiile statului. Sinteti de Handel cei care spuneți prostii despre polițiști. Militari. Jandarmi. Nu aveți nici măcar armata făcută dapai sa mai și lucrați 25 de ani într-un sistem M. A. I.. Stați cuminți și nu mai vorbiți aiurea ca din spatele tastaturi este bine sa arunci cu noroi dar când te prinde politistul fără carnet sau fără centura sau documente la tine va milogii cu cerul și cu pământul sa nu va dea amenda.

  68. Intr-o tara normala..indiferent de meserie drepturi si restrictii..toti ar trebui sa putem trai decent. Salariul mediu raportat la preturile de azi..consider ca ar trebui sa fie undeva in jurul sumei de 10000 de lei. Deci focusati-va pe cine e vinovat de toate astea..si nu mai confirmati si mai mult dreptatea zicalei: ” 2 se bat si al treilea castiga! „

  69. Un articol aberant care nu se bazează pe niciun document. Nici chiar pe ceea ce este scris în PNRR… Coarnă este supărat ca a fost schimbat de la comisia de apărare și arunca fitile iar Păscut ca nu mai are membri la sindicat…..

  70. 90% din cei “inteligenți” care postează aici nu au văzut o cazarma,o arma sau viata cu restricții o data de când s-au născut.
    Trăiesc doar in lumea lor “virtuală” și doresc doar sa moara “capra vecinului”, așa ca va întreb atât:
    Dacă e atât de bine in armata și e atata lux “special” și ieși la pensie la “30” ani DE CE NU VA ANGAJAȚI ȘI VOI TIERETE?Serviti patria și la pensie după o viata de restricții sa luați m**e de la stat și ceilalți “cetățeni” postaci “individiosi”…
    Ce viata…un adevărat “lux” … sa ne ferească Dzeu sa fim nevoiți noi “bătrânii” sa fim apărați vreodată de “voi” care abia țineți o furculița in mâna…d’apăi o arma.
    Vai și amar și RUȘINE!

  71. Nu bagati in aceeasi oala ,subofiterii si acei ofiteri care isi fac meseria ,cu „otrepele” impostorii, pilosii, care beneficiaza de pensii marite datorita unor bonusuri lunare pe care subordonatii, nu le-au vazut sau mirosit. Stefan cel Mare, avea o armata de „mercenari” soldati din popor, bine antrenati, bine platiti care apara hotarele. In Romania, mai avem inca profesionisti, cei dret putini la numar care, isi fac meseria cu devotament restul, sunt scursuri. Cand arunci cu noroi, alege bine tinta altfel, risti sa te improsti si pe tine. Armata, cea adevarata, nu este ptr. toti cei ce comenteaza urat , ramaneti in baruri, cluburi, cu femei frumoase ca are cine sa va apere, acei pe care voi va pisati pe ei. O zi buna.

  72. Catu si Ghinea si toti nemernici din gașca lor, sa fie trimiși în Ucraina la razboi in prima linie ca au facut numai rele, acestei țări si cetățenilor. O sa le vina si randul lor.

  73. Popor atât de dezbinat, de idiotizat, incult, sărac de toate cele și de duh! Păcat!
    Cum să fii supărat că au cei sub 2%(armata și „miliția” laolaltă) 7-800€ venit lunar, în loc să iei foc că restul au 3-400 €.
    Încă odată” fesbucu”, televizoru’ și-au făcut treaba, au mai spălat niște creere, au mai aruncat niște sămânța urii între „români”…..

  74. Militari si politisti,daca tacea-ti, filozofi ramanea-ti.Nu mai dati apa la moara la toti frustratii care daca scapa noaptea pe strada o basina pe intuneric o iau la fuga ca nu stiu cine ii alearga.

  75. Imi curg lacrimi pe obraji, ca armata cu toate armele ei, Mapn, M. a. i, Isu, etc, a ajuns bătaia de joc, a unor romani de ai noștri , sunt nepot si strănepot de veterani de război, mă doare sufletu când aud astfel de cuvinte, și eu la rândul meu sunt militar, păcat pt cei care sau sacrificat pt această țară. Rușine celor care își si bat joc de militarii acestei țări,nu av pic de bun simt si bună creștere, cei 7 ani de acasă unde sunt, servesc patria, glorie armatei Romane, si dear fi război , voi fi in tranșee, ca si străbunii mei. Dragi camarazi din toate armele va doresc tot binele din lume, si sper ca noi toți românii sa fim mai uniți că neau dezbinat destul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger