AcasăSOCIALO problemă reală revine pe tapet, după păţania unui şofer de 90...

O problemă reală revine pe tapet, după păţania unui şofer de 90 ani, din Bucureşti: până la ce vârstă poţi conduce?

sofer BucurestiO problemă reală revine pe tapet, după păţania unui şofer de 90 ani, din Bucureşti: până la ce vârstă poţi conduce?

Pare hilar, dar, în realitate, nu e motiv de distracţie. Şoferii seniori, care se confruntă cu diferite probleme medicale, caracteristice vârstei, îi pot pune în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Păţania unui bătrân de 90 de ani, din Bucureşti, stă dovadă. Bărbatul respectiv a blocat o șosea din Capitală pentru că nu-și mai amintea drumul spre casă.

L-au dus acasă poliţiştii

După ce a realizat că nu știe pe unde să o ia, bătrânul a solicitat sprijinul polițiștilor pentru a-l conduce acasă, precizând că are probleme cu memoria și nu-și mai amintește drumul.

Joi seara, în timp ce fluidizau traficul în zona Piaţa Sudului, poliţiştii locali s-au confruntat cu o situaţie mai puţin obişnuită: un conducător auto a oprit autoturismul pe Şos. Olteniţei şi nu a mai vrut să-şi continue deplasarea.

În vârstă de 90 de ani, D.C. a solicitat sprijin agenţilor Poliţiei Locale Bucureşti, rugându-i să-l conducă acasă întrucât are probleme cu memoria și nu-şi mai aminteşte drumul”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției Locale București.

Bătrânul va fi reexaminat medical

După identificare, poliţiştii locali l-au însoţit pe bărbat, în siguranţă, până la domiciliul său, din sectorul 5 al Capitalei. De asemenea, s-au efectuat demersuri pentru reevaluarea medicală privind dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice”, se mai arată în postare.

Acum, se ridică din nou o întrebare mai veche: până la ce vârstă eşti apt, cu adevărat, pentru a conduce?

author avatar
Andrei Ștefan
453 afisari

3 COMENTARII

  1. Pana la ce varsta? Decide doctorul care il consultă nu un oarecare ziarist din Bădiliță.

  2. SITUATIA SE POATE SCHIMBA FOARTE SIMPLU !,vezi cine i-a semnat in FISA medicala la capitolul APT din punct de vedere psihic !,daca ultima fisa are o vechime mai mare de 6 luni ii retragi dreptul medicului privind examinarea pentru reinoirea carnetului de sofer !.
    Peste 80 de ani vizita medicala si Fisa medicala se face anual !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger