Cauta

O nouă minivacanţă pentru români. Se adună 4 zile libere legate. Va fi buluc la mare şi la munte

zi libera

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă. Statul acordă 4 zile libere legate pentru bugetari, dar şi pentru angajaţii din sistemul privat, care şi-au negociat cu patronii primirea acestor „concedii”.

Minivacanță de 4 zile în luna august cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Când pică Sf Maria 2023 și ce categorii de angajați se vor bucura de zilele libere?

Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august

Guvernul a decis, încă de la sfârșitul anului trecut, să facă punte în luna august, de Sfânta Maria. Astfel, în loc de o singură zi liberă, românii vor avea parte de patru zile libere în august 2023.

Sf Maria 2023 sau Adormirea Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an pe data de 15 august, dată declarată zi liberă de la stat pentru români.

Astfel, pentru anumite categorii de angajați din sectorul public, weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă doua zile libere luni (14 august) și marți( 15 august).

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese”, a transmis Ministerul Muncii.

Ultimele stiri

  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Exit mobile version