Cauta

Ne va testa statul pe toţi pentru COVID-19, vrem, nu vrem? Klaus Iohannis a dat răspunsul

klaus iohannis

Ne va testa statul pe toţi pentru COVID-19, vrem, nu vrem? Klaus Iohannis a dat răspunsul

Unele state din Europa, precum Slovacia, au luat decizia de a testa gratuit toată populaţia. Klaus Iohannis a fost chestionat şi el pe seama acestei variante, dacă s-ar putea aplica şi în România.

Şeful statului s-a ferit să ofere un răspuns concret, ci a dat unul la două capete: „dacă se va dovedi că este oportună şi realizabilă„. Întrebat dacă Slovacia poate fi un exemplu pentru România, Klaus Iohannis a precizat:

Să vedem cum funcţionează măsura. Dacă se dovedeşte că e oportună şi realizabilă, atunci putem să discutăm şi cu experţii noştri să vedem ce părere au. Deocamdată, OMS nu recomandă testarea întregii populaţii, ci testarea ţintită„, a afirmat preşedintele, care a subliniat că o astfel de decizie poate fi luată „când avem indicii că va aduce o soluţionare a problemei„.

Autorităţile din Slovacia au spus că au testat aproape toată populaţia gratuit, iar rata de infectare a scăzut cu peste 50%.

Klaus Iohannis: „Nu luăm în considerare o carantinare totală în decembrie”

Preşedintele a declarat marţi că autorităţile nu iau în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală nici de sărbători. El a subliniat că în continuare este posibilă carantinarea unor localităţi.

Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a subiliniat preşedintele, răspunzând unei întrebări.

Întrebat dacă vor fi impuse totuși restricții mai dure, în cazul în care măsurile actuale nu vor duce la o scădere a infectărilor, președintele a răspuns că: “Carantinarea unor localități este posibilă, la propunerea specialiștilor. Există un catalog întreg de criterii. Da, din păcate sunt localități unde rata de infectare e foarte mare și s-a impus carantina locală”.

În România, au murit 8.186 persoane diagnosticate cu COVID-19

Până astăzi, 8.186 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.11.2020 (10:00) – 10.11.2020 (10:00) au fost raportate 177 de decese (92 bărbați și 85 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani.

Ultimele stiri

  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Exit mobile version