AcasăSOCIALMinistrul Educației, precizări importante despre EXAMENELE NAȚIONALE: ”Am stabilit ca...” - VIDEO

Ministrul Educației, precizări importante despre EXAMENELE NAȚIONALE: ”Am stabilit ca…” – VIDEO

Ministrul Educației, precizări importante despre EXAMENELE NAȚIONALE: ”Am stabilit ca...” - VIDEO (sursa foto. Facebook/Ministerul Educatiei)

În așteptarea anunțului oficial cu privire la data la care elevii ar putea reveni în bănci, la clase, mulți sperând încă să audă că, totuși, școlile se vor redeschide luna viitoare, avânt în vedere că pe 8 februarie este programat să înceapă semestrul doi al actualului an școlar, ministrul Educației a făcut referire la examenele naționale.

În acest context, Sorin Cîmpeanu a amintit că zilele trecute a discutat atît cu reprezentanții elevilor, cât și ai cadrelor didactice și părinților. ”Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale.

Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an absolut normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals„, a anunțat ministrul Educaţiei, luni seară, la TVR.

Ce se întâmplă cu tematica de examen

Sorin Cîmpeanu a continuat prin a face referire și la tematica pentru aceste examene importante pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, despre care oficialul guvernamental susține că ar urma să fie adaptată realităților anului școlar în curs – despre care se știe că s-a derulat în condiții aparte, ca urmare a pandemiei COVID, și a faptului că orele s-au derulat prin intermediul internetului, în regim online. Și că s-a tot vorbit despre neajunsurile care au însoțit această variantă de predare-învățare.

Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi, să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această tematică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii„, a susţinut ministrul Educației.

139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger