AcasăPoliticaNeajunsurile școlii online, recunoscute chiar de la vârful Guvernului. Raluca Turcan: ”Copilul...

Neajunsurile școlii online, recunoscute chiar de la vârful Guvernului. Raluca Turcan: ”Copilul meu a devenit mai…” – VIDEO

Neajunsurile școlii online, recunoscute chiar de la vârful Guvernului. Raluca Turcan: ”Copilul meu a devenit mai absent” (foto: Facebook/Raluca Turcan)

De când s-a apelat la varianta cursurilor online, ca urmare a situației generate de noul coornavirus la nivel național, s-a vorbit în repetate rânduri despre problemele venite ”la pachet” cu școala online – lipsa tabletelor pentru copiii din familii cu posibilități financiare modeste, ba chiar și a internetului în unele zone, dar și reticența unor cadre didactice de a preda în acest sistem.

Nemaivorbind despre lipsa puterii de concentrare a unor copii mici, care se văd nevoiți să învețe departe de sala de clasă cu bănci, o tablă și un cadru didactic care să le explice suplimentar, atunci când au o nelămurire.

Liberala aflată în postura de vicepremier în Executivul condus de Ludovic Orban a admis că școala online nu e tocmai lipsită de neajunsuri. Raluca Turcan a explicat ce a observat în cazul băiatului său, dar s-a grăbit să adauge că dascălii – fie ei învățători sau profesori – trebuie să facă tot ce pot ca orele să fie mai atractive pentru copii. ”Trebuie să recunosc că sunt într-o dublă calitate – și de om politic, decident, și de mamă. Nu pot să nu observ și să fiu sinceră și să vă spun că școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai absent, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre lene și leneveală. Și aici apare provocarea pentru diriginți, pentru învățători, pentru profesori, în general, să facă aceste ore mai atractive și chiar să introducă partea de consiliere, să le explice copiilor ce se întâmplă și cum ar trebui să se adapteze la această perioadă”, a susținut liberala, miercuri seară, la postul B1TV.

Cum e cu sportul acasă

Mai mult, oprindu-se asupra orelor de sport din programa de școală adaptată acasă, Raluca Turcan a povestit un episod în care copilul său făcea abdomene așezat pe un scaun. Și din nou a adus în discuție rolul profesorilor – și pe ce ar trebui să pună accent cadrele didactice care au ca specializare educația fizică. ”Fără să fie luată în derâdere, există și provocarea pentru profesorii de sport. (…) Mi-am surprins copilul ținând mâinile la cap și făcea abdomene stând pe scaun. Și îl întreb ‘ce faci tu aici?’ şi zice: ‘Păi fac abdomene la ora de sport’. Ii spun ‘dragul meu, ia aceste ore de sport, exact ca pe orele de la școală și încearcă să stai pe covor și să faci exerciții’. Aici trebuie îndemnați profesorii de sport să le explice că micile exerciții și mișcarea zilnică pot să-i mai scoată pe copii din această stare dificilă. Și până la urmă, criza și-a pus amprenta și pe ei”, a adăugat Raluca Turcan.

401 afisari

4 COMENTARII

  1. Înduioșător… Mama-Turcan ne arată că e și ea un om, acolo.
    Realizezi ce tâmpenii scoți pe gură, madam? Îți dai seama că odrasla n-avea chef de ora aia de „sport” și că-și dădea seama că totul e la mișto?
    Copilul tău n-a devenit mai introvertit, ci pur și simplu nu mai comunică cu tine pentru că nu mai are ce. Ăștia mici percep lucrurile corect, spre deosebire de adulții tâmpiți cărora le spălați creierul cu știri și imagini apocaliptice în mass-media mituită de guvernul vostru de ticăloși și târfe.
    Pupa-v-ar Satana-n bot de scârbe!

  2. Mai Turcano !,ma mir ca-i bagat seama ca ti-ai prosti copilul !,efectul asa zisei politici pnliste este un dezastru ce se va rasfringe zeci de ani !.
    Cand iti bagi picioarele in ea scoala !!!,ti-ai distrus toata averea (copii sunt cea mai mare avere a familiei si a tarii),cum iti asterni asa dormi !,educatia formarea tinerilor pentru viata se face pas cu pas ca si cum ai urca o scara ,ai sarit o treapta !,intr-o zi le vei lua pe toate in fund fiinca vei calca in golul lasat ! cand urcai scara -cand invatai !.
    E greu sa pricepi tu care ai un comportament de bibilica sau de turcana !.

  3. Toapa asta ” cocotata ” recunoaste implicit ” Marili relizari „si efectul lor, ale guvernului meu care conduce si se preocupa cu „competenta” de viata romanilor. Piele lunga vegheaza si el cu „precupare ” sa le fie romanilor bine. Promite marea cu sarea,deabia asteapta sa inaugureze. Spalati-va pe maini,ca veti linge pe bot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger