Cauta

Miniştrii au decis data de la care românii scapă de mască pe stradă. Petrecăreţii vor fi revoltaţi!

Florin-Cîțu

Miniştrii au decis data de la care românii scapă de mască pe stradă. Petrecăreţii vor fi revoltaţi!

După ce Florin Cîțu a anunţat că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a limitărilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție, guvernanţii ar fi luat o măsură pe care urmează s-o anunţe.

Pe masa Guvernului, ar fi deja proiectul de lege conform cărora românii se vor putea bucura curând de relaxarea măsurilor sanitare de luptă cu pandemia. Mai exact, aceștia ar putea renunța la mască în spațiile deschise de la 1 iunie, anunţă postul Antena 3.

De Paşte şi 1 mai, cu măşti

În minivacanța de 1 mai și Paște obligativitatea purtării măștii în spațiile înshise și deschise rămâne totuși în vigoare.O decizie în acest sens se va lua joi, 22 aprilie.

De la 1 iunie, atât pe plajă cât și pe faleză, obligativitatea purtării măștii ar putea fi eliminată.

Tot atunci, vom vedea și măsuri pentru stimularea economiei, potrivit ușor surse guvernamentale. Se va avea până la acea dată care va fi rata de incidență și dacă România își permite astfel de măsuri de relaxare.

Obiectivul lui Cîţu: 10 milioane de vaccinaţi

Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.

Pentru asta avem două ține: – până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare„, a precizat Florin Cîţu.

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version