Cauta

Ministerul Educaţiei, o mare harababură cu structura anului şcolar: vor reveni copiii la trimestre?

Sorin-Cîmpeanu

Ministerul Educaţiei, o mare harababură cu structura anului şcolar: vor reveni copiii la trimestre?

Sorin Cîmpeanu a anunţat că ar putea fi modificată structura anului şcolar şi să se revină la trimestre în loc de semestre, însă va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor. Totodată, elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii.

Ministrul Educaţiei a precizat că, îndiferent de varianta pe care se va merge, va propune extinderea anului şcolar, începând cu septembrie 2022.

Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate.

Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social.

Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură. Dacă revenim, asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante, va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022.

Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar. Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi„, a afirmat Sorin Cîmpeanu la postul Digi24.

Se va face consultare publică

Societatea civilă a solicitat liderilor politici o soluţie pentru garantarea unui număr minim de zile de şcoală într-un an calendaristic, respectiv măsuri concrete pentru ca România să nu mai aibă cel mai comprimat an şcolar din Uniunea Europeană.

Asociaţiile propun ca anul şcolar să aibă un număr mediu de zile echivalent cu cel din primele 10% ţări în topul testărilor PISA, începerea cursurilor la 1 septembrie 2021 în următorul an şcolar şi vacanţe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului şcolar, considerând că vacanţele lungi afectează major copiii şi nivelul la care ei revin în şcoală.

Ultimele stiri

  • Facem lucrurile cu cap: deblocăm proiectele restante și dezvoltăm Alba Iulia cu bani europeni
  • Gabriela Firea a convins lumea sportivă că este soluția potrivită pentru București
  • Incident cutremurător la o școală din Brașov. Patru elevi, acuzați că ar fi agresat sexual doi colegi mai mici
  • Se sparge buboiul afaceriștilor milionari din SERVICIILE SECRETE. Generalul Dumbravă ar fi „sifonat” tot la DNA!
  • Sectorul 4 începe construcția unui teatru în zona de sud a Bucureștiului
  • Poliția Română, mișcă-ți fundul în stradă!
  • Salvatorii, în alertă! Mașină lovită de tren, în județul Iași/Doi răniți, printre care și un tânăr de 16 ani – FOTO
  • PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an
  • UPDATE. Român arestat pentru TRĂDARE. Detalii de ultimă oră de la DIICOT/Cine e bărbatul – ar fi vrut să candideze la Primărie
  • Anunțul Chinei. Manevrele militare din jurul Taiwanului au ca scop testarea capacităţii de a „prelua puterea” în insulă – VIDEO
  • Exit mobile version