AcasăSOCIALCîmpeanu mută presiunea în ograda profesorilor

Cîmpeanu mută presiunea în ograda profesorilor

Sorin CimpeanuCîmpeanu mută presiunea în ograda profesorilor

Oamenii ministrului Educației vor avea dificila sarcină să-i convingă pe dascăli să se vaccineze împotriva covid-19. Sorin Cîmpeanu e dispus să se lupte cu morile de vânt, pentru ca elevii să revină în bănci după vacanță.

Ministerul Educației a lansat, miercuri, campania „Testare și vaccinare pentru învățare”, prin care intenționează să îi determine pe profesorii din țară să se vaccineze împotriva COVID-19. Campania presupune întâlniri în teritoriu între secretarii de stat din Educație cu profesori din fiecare județ. Vor avea loc discuții și dezbateri cu privire la importanța și necesitatea vaccinării și testării.

„Vor începe cu Brașov, Sibiu, apoi Giurgiu. Și vreme de trei săptămâni, toate județele vor beneficia de această dezbatere, în care se va prezenta importantă și necesitatea vaccinării și testării. În egală măsură se va analiză situația din perspectiva conectivității la internet a școlilor din județ, a dispozitivelor de echipamente, a formării cadrelor didactice pentru predare online. Se vor discuta planurile-cadru pentru licee. Se va discuta despre digitalizare. Și, foarte important, despre aplicarea de către autoritățile locale care au, pentru prima dată în buget, bursele școlare”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Obiectivul ministerului Educației este acela de a deschide, cu prezența fizică, absolut toate școlile din România, în funcție de evoluția epidemiologică, a precizat ministrul Educației.

Testarea în școli, un eșec

Ministrul Educației a catalogat duminică drept „un insucces major” programul de testare în şcoli susţinut de Ministerul Sănătăţii.

„Dacă Ministerul Sănătăţii spune să se renunţe la testare, noi nu insistăm. (…) S-au distribuit 1.150.000 de teste pentru testarea în şcoli şi s-au folosit 26.000 am înţeles astăzi, deci 2,2%, în opt săptămâni. Deci este un procent infim, este un insucces major. Dacă Ministerul Sănătăţii decide să continuăm pe aceeaşi cale, noi continuăm pe aceeaşi cale, nu avem competenţa să contrazicem în domeniul sanitar Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Cîmpeanu.

Testele cu salivă, folosite în state precum Franța și Austria, au fost solicitate pentru a fi folosite în școli după vacanța de primăvară de către ministrul Educației. Însă atât ministrul Sănătății, cât și cel al Educației au declarat că nu intră în atribuția lor achiziția acestor teste.

author avatar
Andrei Ștefan
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger