Cauta

Majorarea pensiilor. Varianta cu cele mai mari șanse de implementare. Cu cât vor crește veniturile pensionarilor, de la 1 ianuarie 2023

pensie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10%, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii.

Anunțul vine în contextul în care liderii coaliției se contrazic pe tema majorării pensiilor și avansează public diferite procente de creștere, cel mai vehiculat procent fiind până acum de 15%.

Pensiile, majorate cu 10%

„Noi, PSD, nu ne-am schimbat opţiunea, am spus foarte clar, încă de la sfârşitul lunii august, că se impune o majorare de cel puţin 10 la sută. A prezentat şi preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, o versiune în care spune că în aceeaşi anvelopă bugetară, de exemplu, pentru o majorare de 15%, pentru toată lumea, vorbim de cei pe contributivitate acuma, mergem pe o majorare de 10% şi prin diferenţa impactului bugetar să sprijinim acea categorie vulnerabilă, să sprijinim pensionarii cu pensiile mai mici.

Suntem în dezbateri, suntem, aşa cum ştiţi, în construcţia bugetului pe anul 2023. Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţia preţurilor, trebuie să meargă aceste majorări în paralel sau odată cu încă alte măsuri pentru a stăvili majorarea preţurilor din energie şi pentru a sprijini, bineînţeles, şi angajatorii, pentru că până la urmă cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă”, a declarat Marius Budăi, duminică seară, la România TV.

Ajutoare financiare pentru pensionarii vulnerabili

Întrebat care sunt variantele finale de majorare a pensiilor, Budăi a susținut că liderii coaliţiei vor face anunţul atunci când va fi luată decizia finală, precizând că acum se lucrează la bugetul pentru 2023, în care se va regăsi suma pentru majorarea valorii punctului de pensie.

Potrivit ministrului Muncii, varianta cu cele mai mari șanse de implementare ar fi cea în care toate pensiile vor crește cu 10%, iar cei care încasează pensii de sub 2.200 de lei să primească un ajutor pentru achitarea facturilor.

„Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile. Suntem obligați să implementăm această solidaritate socială, pentru a ieși într-un mod cât mai bun din această iarnă (…) Fac precizarea că pensiile se majorează nu într-un procent fix, asta se discută, pensiile se majorează prin majorarea punctului de pensie”, a adăugat Marius Budăi.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version